Nieuws

Auteur: Leo H. vd. Voort

Datum: 5-6-2020

Mooie afsluitavond Zwaluwen’30-selectie na afloop van een heel bijzonder seizoen 2019/2020

 

Hoelang zal het seizoen 2019/2020 nog in ieders herinnering blijven? Waarschijnlijk tot in lengte van jaren!

Ik heb in de laatste 2 jaar de geschiedenis van Zwaluwen’30 uitgebreid bestudeerd (tot aan het Westfries Archief aan toe) en beschreven voor de Jubileumgids 90 jaar Zwaluwen’30 (1930-2020).

Een Jubileumgids, welke nu vertraagd in de 2e helft van dit jaar zal uitkomen, dit mede door de Corona-problemen.

Het seizoen 2019/2020 werd voor het (amateur)voetbal totaal stilgelegd met ingang van 14 maart 2020.

Een unieke gebeurtenis! En hopelijk ook maar éénmalig. Zekerheid hierover is echter totaal niet te geven.
De laatste keer dat in Nederland de competitie niet werd gespeeld was in het laatste oorlogsjaar (seizoen 1944-1945).
Negentienvierenveertig is ook mijn geboortejaar, nu ruim 75 jaar geleden.
Zelfs tijdens de eerste vier oorlogsjaren (1940-1944) werd er nog in competitieverband gespeeld.

 

De competitie was voor het eerste team dus voorbij na 17 van de totaal 26 wedstrijden. In de eindstand na deze 17 wedstrijden had Zwaluwen’30 totaal 22 punten vergaard met een doelsaldo van 36 voor en 40 tegen.
De 8e plaats op de ranglijst was het uiteindelijke eindresultaat van deze vroegtijdig beëindigde competitie.
De ranglijstaanvoerder van dat moment, de vv Scherpenzeel, mocht, op aanwijzing van de KNVB,  alsnog promoveren naar de Hoofdklasse met 36 punten uit 17 wedstrijden. WV-HEDW kwam een puntje tekort met 35 punten uit 17 wedstrijden. Het puntverlies in de spectaculaire voorlaatste wedstrijd op  15.02.2020 (2-2) tegen ons kwamen de Amsterdammers dus tekort om te promoveren.

In de allerlaatste wedstrijd, thuis tegen de vv Huizen,  een bijzonder vervelende gebeurtenis. Mirko Boukens was weer terug in de selectie, na 2 jaar blessureleed (kruisband etc.)  en mocht,als invaller, in de 77e minuut zijn opwachting maken. Maar al binnen 10 minuten was het weer over want in de 85e minuut opnieuw een ernstige blessure voor Mirko. Weer met een brancard het veld af. Het huilen stond mij nader dan het lachen.

Inmiddels is Mirko geopereerd aan zijn meniscus en wacht hem straks nog een nieuwe kruisband-operatie. Of Mirko in de toekomst nog blessurevrij kan voetballen zal de tijd leren. Wij wensen Mirko in elk geval heel veel sterkte toe bij zijn revalidatie en zijn hopelijk volledige herstel.

Ter afsluiting van dit merkwaardige seizoen 2019-2020 werd toch nog een afsluitavond georganiseerd.

Op woensdagavond 3 juni jl. kwamen wij bijeen in Hauwert bij Brasserie De Werf. Tijdens de gezellige bijeenkomst werden ook de seizoensprijzen uitgereikt en werd afscheid genomen van de spelers welke Zwaluwen’30 na afloop van dit seizoen gaan verlaten.

Speler van het Jaar werd Joep Rive. Joep is in elk team een zeer functionele speler, die door de trainer/coach  Mo el Bouziani op veel plaatsen kan worden gebruikt. Een mooie beker, kadobon en bloemen werden aan hem uitgereikt.

Ger Husmann reikte, zoals elk jaar, zijn prijs, bon en bloemen uit voor Het Talent van het Jaar. 

De keuze hier viel op Koen Verlaat.

Als nieuwkomer heeft Koen zich uitstekend aangepast aan het hogere 1e klasse niveau.

Topscoorder van het bijzondere seizoen 2019-2020 werd met 10 goals Pieter Koopman.

Ik ben er zeker van dat Pieter in de resterende wedstrijden dit totaal nog zou hebben opgeschroefd. Opnieuw een beker, bloemen en een kadobon.

Een speciale prijs was er voor Teammanager Gerrit Wortel. De supporters van Zwaluwen’30 hadden, speciaal voor hem, een bokaal als Manager van de Eeuw. Gerrit, nu reeds heel veel dank voor je jarenlange,  grote inzet rondom de selectie.

Voor de spelers welke Zwaluwen’30 gaan verlaten was er een foto en een bloemetje. Wij wensen deze spelers heel veel succes en plezier in hun loopbaan bij de nieuwe vereniging.

Ook voor de andere medewerkers rondom de selectie was er tenslotte een bloemetje als dank voor hun inzet.

Zo kwam er een eind aan een mooie avond in Hauwert, waar we, in een kleinere groep, elkaar voor het eerst na maanden weer konden treffen (uiteraard op 1 1/2 meter).