Verslag.

 Auteur: Leo H. van de Voort
Datum: 1-5-2022

Zwaluwen’30 verrast kampioenskandidaat WV-HEDW en wint verdiend met 2-0

 

Als voor WV-HEDW op deze zaterdag alles zou meezitten konden zij, na een prachtig seizoen tot nu toe, de kampioensvlag hijsen. Dan moesten wel de nummers 2 en 3 van de ranglijst (SV Nootdorp en Voorschoten’97) punten verspelen. Aan die voorwaarde werd voldaan want SV Nootdorp speelde gelijk tegen Honselersdijk en Voorschoten’97 verloor de wedstrijd thuis tegen ZOB. De wedstrijd in Amsterdam van Zwaluwen’30 tegen WV-HEDW werd in oktober 2021 kansloos met 7-0 verloren zodat de verwachtingen aan de Hoornse kant niet hooggespannen waren, mede gezien het aantal blessures van vaste krachten van Zwaluwen’30. Wel is het team van Zwaluwen’30 zich ten volle bewust van de precaire situatie op de ranglijst. Sinds vorige week staan we op plaats veertien, dus allerlaatste met 15 punten uit 19 wedstrijden Om nog enigszins in de buurt te blijven van de andere potentiële degradatie- of nacompetie-kandidaten moest er eigenlijk gewonnen worden. 

Beide teams begonnen voorzichtig aan het duel. Zwaluwen’30 liet zich totaal niet overdonderen door WV-HEDW en liet het spel rustig over zich heenkomen. Ook WV-HEDW begon voorzichtig.

De eerste kans was voor Zwaluwen’30; in de 8e minuut het eerste schot op doel bij WV-HEDW. De doelman weet met een reflex met 1 hand de bal onschadelijk te maken.

In de 15e minuut had Zwaluwen’30 moeten scoren! De bal kon dicht op het doel van WV-HEDW tot 3 x ingeschoten worden door Zwaluwen’30-aanvallers. Er zat echter ook 3 x een been of een lichaamsdeel van een WV-HEDW-speler tussen om zo een doelpunt (zelfs op de lijn) voor Zwaluwen’30 te voorkomen.

In de 19e minuut een vrije trap voor WV-HEDW, welke van dichtbij wordt overgekopt. 
Vlak voor het rustsignaal nog een Zwaluwen’30-kans. Een voorzet van Dave Severins wordt naast geschoten door Jerven Devid.  

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30-team. Wel moest worden geconstateerd dat het scorebord dienst bleef weigeren en niet meer aan de praat was te krijgen. Jammer dus!!

In de 58e minuut een goede kans voor WV-HEDW maar keeper Luc van Amstel is attent. In de 68e minuut een terugstuiterbal op de rand van de 16 van Zwaluwen’30. De afvallende bal wordt hoog overgeschoten.

Beide teams bleven aan elkaar gewaagd. Zwaluwen’30 bleef heel geconcentreerd op de ballen vanaf de zijkant waar de beide aanvallende broers van Moerkerk van WV-HEDW zich normaliter ophouden. De aanvallen van Zwaluwen’30 werden dikwijls door diepe ballen op o.a. de snelle Jerven Devid opgezet. WV-HEDW had regelmatig problemen met het afstoppen van de buitenspelers van Zwaluwen’30.

In de 75e minuut ontsnapte Jerven opnieuw aan zijn tegenstander maar schoot de bal, in een mooie positie, voorlangs.
In de 79e minuut wordt het toch 1-0; Dave Severins speelt zich prima vrij op de rand van de zestien en haalt meteen uit; het strakke schot verdwijnt onhoudbaar voor keeper Kuiper van WV-HEDW in de rechterbenedenhoek.

Bijna was het 2 minuten later al 2-0; Jerven Devid passeert op snelheid zijn verdediger en ook de doelman. Hierbij kwam hij bijna op de achterlijn terecht en zijn schot ging via de buitenkant van de paal over de achterlijn.

In de 83e minuut werd het toch nog 2-0 voor Zwaluwen’30; Jermey Wessemius mag op snelheid diep de zestien in van WV-HEDW. Vanaf rechts weet hij met een strak schot de verre hoek te bereiken en de keeper kansloos te laten.

Een uitstekend doelpunt met grote vreugde aan Zwaluwen’30-zijde en betrokken gezichten bij de supporters van WV-HEDW, welke naar Hoorn waren gekomen om het Amsterdamse team te huldigen met hun kampioenschap.

Deze huldiging moet dus nog ten minste 1 week worden uitgesteld. Hun voorsprong in de competitie bedraagt nog altijd 16 punten, dus dat kampioenschap komt er wel.

Zwaluwen’30 verdiend een groot compliment hoe WV-HEDW werd bestreden! Zeer geconcentreerd en met volle inzet.
Deze instelling zal ook de komende 6 cruciale wedstrijden nodig zijn om te kunnen stijgen op de ranglijst en zo degradatie  of na-competitiewedstrijden te ontlopen. Komende zaterdag begint de reeks van 6 wedstrijden met een wedstrijd in Amsterdam tegen AFC. AFC verloor van Die Haghe en staat nu weer onder Zwaluwen’30 op de ranglijst.

AFC heeft uit 20 wedstrijden 16 punten en Zwaluwen’30, na de winst op WV-HEDW, nu 18 punten.
Dinsdagavond 10 mei speelt Zwaluwen’30 om 20.00 uur thuis tegen Valken’68 en de zaterdag daarop uit tegen Argon.

Op 21 mei volgt thuis een wedstrijd tegen ZOB van oud-Zwaluwen-trainer Mohad Zaoudi. Mohad zal volgend seizoen de trainer zijn van AFC-Amsterdam. 

Al met al een mooie zaterdag voor Zwaluwen’30. Keeper Luc van Amstel kreeg de bloemen voor de Man of the Match aangeboden door:  Jolanda’s Bloembinderij 

 

Opstelling Zwaluwen’30:

Luc van Amstel, Floris Coffeng, Koen Verlaat, Encho Margaritha, Dave Severins, Gregory Scheltens (83e, Jürgen Adamus), Jerven Devid (86e, Niels Compas), Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius, Anthony Sabajo, Calvin den Boer.

Verdere wissels: Jesper v.d. Gracht, Bo de Sadeleer, Bas v.d. Louw.