Verslag.

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 14-5-2022

Opnieuw driepunter voor Zwaluwen’30 tegen de s.v. Argon in Mijdrecht (0-4)

Eerst thuis mooi winnen van kampioen WV-HEDW (2-0). Daarna teleurstelling tegen mede-degradatiekandidaat  vorige week zaterdag uit bij AFC (5-3). Afgelopen dinsdagavond opnieuw een prima pot voor Zwaluwen’30 thuis tegen Valken’68 (2-0).

Vandaag de uitwedstrijd tegen de s.v. Argon. Zouden we de drie punten mee naar Hoorn kunnen nemen? Gezien de stand op de ranglijst was dit wel noodzakelijk. Argon kon zich vandaag definitief veilig spelen en en passant ook nog stiekem meedoen met de 3e periode.

Op een zonnig Argon-veld begonnen beide teams onder leiding van scheidsrechter Frank Tol en zijn assistenten aan de wedstrijd. De allereerste minuut was er meteen al een grote kans voor Argon. De 1e corner werd direct op de paal geschoten. Zwaluwen’30 wist wat ze moesten om Argon van het lijf te houden;

Strijd, strijd en nog eens strijd moest er geleverd worden door de spelers van Zwaluwen’30. in de 16e minuut kwam Zwaluwen’30 via een strak schot van Floris Coffeng vanaf de zestienmeterlijn in de linkerbenedenhoek op een 0-1 voorsprong. Argon moest toen komen en dat deden ze dan ook. Zwaluwen’30 werd achteruit gedwongen maar bleef ook aanvallend gevaarlijk door de uitvallen van de snelle mannen voorin.

Argon had steeds net iets teveel tijd nodig om tot een schot te komen en zo kon de verdediging van Zwaluwen’30 met aan het hoofd doelman Luke van Amstel eenvoudig controleren.

In de 19e minuut een uitval via de buitenkant voor Jermey Wessemius. Vanuit een goede positie schiet hij over. In de 26e minuut een goede kans voor Argon. Het schot van dichtbij eindigt in het zijnet. In de 30e minuut een kans voor Argon; in 2 instanties kan de bal van de doellijn en vanuit de 16 worden weggewerkt.

De eerste helft derhalve veel balbezit voor Argon en snelle, goede uitvallen van de Zwaluwen’30-spitsen.
De eindpass bij deze uitvallen van Zwaluwen’30 liet nog wel eens te wensen over. Rusten dus met de stand 0-1.
Een ongewijzigd Zwaluwen’30 begon aan de 2e helft, zonder dat van overwicht van één der partijen sprake was. In de 55e minuut komt Pieter Koopman in het veld voor Yannick Brinkmann. Pieter neemt zijn vertrouwde positie in  de spits weer in en Jermey Wessemius zakt één linie. De wedstrijd is behoorlijk in evenwicht en Zwaluwen’30 
verdedigde dus de 0-1 voorsprong met veel inzet en beleving. In de 56e minuut een bal van Argon net naast en in  de 59e minuut laat Luke van Amstel de bal even los maar hij weet in 2e instantie de bal weer te veroveren. 

In de 66e minuut neemt Encho Margaritha een verre vrij trap op spits Pieter Koopman. Pieter schiet in goede positie op het doel maar raakt de kruising.
In de 72e minuut komt Joost Feld voor Gregory Scheltens in het veld. Nog meer vol op de aanval was het credo. Luke van Amstel pakt een vrije schop van Argon en zet onmiddellijk met een lange trap het nieuwe aanvalsduo Pieter Koopman en Joost Feld aan het werk. De doelman van Argon moet buiten zijn 16-metergebied de bal met zijn hoofd wegwerken. In de 79e minuut opnieuw een diepe bal op Pieter Koopman; Pieter maakt het de  verdediger van Argon heel moeilijk, hij veroverde op inzet de bal en met een lichaamsschijnbeweging weet hij ook de doelman van Argon te verschalken. Stand 0-2. In de 82e minuut komt Jürgen Adamus voor Anthony Sabajo in het veld. Pieter Koopman maakt het in de 83e minuut opnieuw de doelman van Argon lastig maar deze kan nog met moeite ten koste van een corner redding brengen.

In de 85e minuut een prachtig moment; Floris Coffeng dribbelt net over de middenlijn en ziet de doelman van Argon op de zestienmeterlijn staan. Met een wereldschot over de  terug rennende keeper weet hij de 0-3 te scoren.
In de 87e minuut wordt het ook nog 0-4; Joost Feld wordt prima aangespeeld op links en hij weet de mee opgekomen Pieter Koopman te bereiken. Pieter mag dan ook nog de 0-4 maken. Opnieuw een prima doelpunt.

Scheidsrechter Tol telt niet veel blessureminuten bij en zo wint Zwaluwen’30 deze belangrijke wedstrijd in Mijdrecht met 0-4. Een prima overwinning. In de stand heeft Zwaluwen’30 nu 2 teams onder zich t.w.
SV Die Haghe met 23 punten en helemaal onderaan staat AFC met 19 punten. Zwaluwen’30 heeft nu uit 23 wedstrijden 24 punten (plaats 12) en heeft nog 3 wedstrijden om voldoende punten te halen om ook de  nacompetitie te ontlopen. Boven Zwaluwen’30 staan op de 11e en de 10e plaats resp. ZOB (27 punten), Monnickendam (29 punten) en Argon (9e met 29 punten). Nog 3 wedstrijden te gaan met volgende week zaterdag  (21 mei) de thuiswedstrijd tegen ZOB van oud-Zwaluwen’30-trainer Mohad Zaoudi. 

Dezelfde zaterdag spelen ook Die Haghe en Monnickendam tegen elkaar. Argon gaat naar kampioen WV-HEDW.

Een spannend slot van de competitie met over 2 weken een uitwedstrijd naar de sv Nootdorp en en een (laatste) thuiswedstrijd tegen VELO voor Zwaluwen’30.

 

Opstelling Zwaluwen’30:

 

Luke van Amstel, Koen Verlaat, Yannick Brinkmann (55e, Pieter Koopman), Encho Margaritha, Dave Severins, Gregory Scheltens (72e, Joost Feld), Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius, Anthony Sabajo (82e, Jürgen Adamus), Calvin den Boer, Floris Coffeng.

Verdere wissels: Bas v.d.Louw, Jesper v.d. Gracht, Niels Compas en Bo de Sadeleer.

Geel: Anthony Sabajo.