.

Bekerwedstrijd Knock-out fase  Dinsdag 12 oktober Zwaluwen’30 – Beemster.

Dinsdagavond om 20.00 uur is er gespeeld  op het Zwaluwencomplex voor een plaatsje in de 2de bekerronde.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.–

Verslag wedstrijd Bron: NHD door Vincent Schot

Bij Zwaluwen’30 zit zelfs de trainer in de lappenmand. Toch komt de bekerzege op Beemster nooit in gevaarJervin Devid, ingevallen na elf minuten, haalt uit voor zijn tweede treffer van de avond.

Jervin Devid, ingevallen na elf minuten, haalt uit voor zijn tweede treffer van de avond.© Foto Jaap van der Pijll

Vincent Schot

HOORN

Bekerpotjes op een trainingsavond, tegen een ploeg waarvan je alleen maar kunt verliezen. Trainers gebruiken ze vaak om wissels en revaliderende spelers te laten spelen. Zwaluwen’30 was het ook van plan.

Een kwartier voordat de wedstrijd tussen Zwaluwen’30 en Beemster begint, zijn Pieter Koopman en Joost Feld aan de zijkant van het veld bezig met een trapoefening. De aanvallers zijn geblesseerd en laten het bekerpotje aan zich voorbij gaan. Ter afsluiting van de warming-up werken hun ploeggenoten even verderop dan een afrondingsoefening af.

Dat Jurgen Adamus op dat moment voorover tegen een reclamebord leunt, belooft weinig goeds. De verdediger is uitgevallen tijdens de voorbereiding op de wedstrijd. Yannick Brinkmann staat dan al helemaal niet meer op het veld. Ook hij blijkt toch niet fit genoeg om zo aan de aftrap te verschijnen namens de ploeg van Richard Bulterman.

Gekneusde ribben

Over de trainer van de Hoornse eersteklasser gesproken, waar is hij eigenlijk? Ook in de lappenmand, zo blijkt. Gekneusde ribben. Dat zelfs de trainer afwezig is, vat deze dinsdagavond van Zwaluwen’30 mooi samen. In totaal mist de club vier à vijf basisspelers.Niels Compas, die overkwam van KGB, blijft maar net op de been als een speler van Beemster een sliding op hem inzet.

Niels Compas, die overkwam van KGB, blijft maar net op de been als een speler van Beemster een sliding op hem inzet.© Foto Jaap van der Pijll

Het gooit de plannen die Bulterman telefonisch smeedde met zijn assistent Ashvin Ramdin, die de honneurs waarneemt op de bank, flink in de war. ,,We hebben veel blessures. We hadden een puzzel gemaakt die voorzag in hoeveel minuten de spelers vanavond zouden maken die met pijntjes spelen of juist net terug zijn van een blessure’’, zegt hij. Dat plan kan dus al voor de aftrap de prullenbak in. ,,Daardoor moesten de spelers die we uit voorzorg wilden wisselen langer of zelfs de hele wedstrijd blijven staan.’’

Keeper in de spits

Tot zijn gruwel ziet Ramdin na elf minuten dan ook dat aanvaller Gregory Scheltens, net terug van een blessure, hinkend richting de kleedkamer gaat. Hij wordt vervangen door Jerven Devid. Als ook Shevan Mirachor en Anthony Sabajo binnen de lijnen staan, zijn de smaken op de bank op. Om in geval van nood toch nog iets te kunnen doen snelt Dirk Bakker, normaal gesproken de eerste keeper aan de Berkhouterweg, maar vanavond vervangen door Luke van Amstel, na rust naar de kleedkamer om een wedstrijdshirt aan te trekken. ,,Ik ga de spits in’’, grapt hij op de weg terug.Eén keer maar werd Beemster gevaarlijk in het duel met Zwaluwen’30. Hier voorkomt Jermey Wessemius dat de vierdeklasser richting het Hoornse doel kan.

Eén keer maar werd Beemster gevaarlijk in het duel met Zwaluwen’30. Hier voorkomt Jermey Wessemius dat de vierdeklasser richting het Hoornse doel kan.© Foto Jaap van der Pijll

De goalie hoeft niet te worden ingebracht. Iedereen blijft verder heel. ,,De grootste winst van vanavond’’, vindt ook Ramdin. Zaterdag immers wacht in Amsterdam de topper tegen WV-HEDW. ,,Hopelijk kunnen jongens als Pieter Koopman dan weer meedoen. De schade van Gregory moet nog blijken.’’

Hoe groot de personele problemen ook zijn, problemen kent de nummer drie van de eerste klasse niet met de nummer vier van de vierde klasse. Oké, twintig minuten voor tijd scoort Beemster, maar het is de eerste en gelijk ook de enige keer dat de bezoekers in de buurt komen van Van Amstel. Zwaluwen’30 heeft er dan al twee gemaakt via invaller Devid. Dat dit er niet zeker twee en misschien zelfs wel drie meer zijn, is iets wat de thuisclub zichzelf mag aanrekenen.

Zwaluwen’30-Beemster 2-1

17. Devid 1-0, 29. Devid 2-0, 71. Trovato 2-1.

Zwaluwen’30: Van Amstel; Wessemius, Margaritha, Verlaat, Den Boer; Severins (46. Mirachor), Meholli, Kuijpers (64. Sabajo), Coffeng; Compas, Scheltens (11. Devid),

Beemster: Puister; Engeleer, Goes, Begovic, Moric; Rijmers (82. Ristie) , Hijlkema, Klop; Van Reenen (65. Megnee) , Trovato, Abdij (65. Punt).

 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

We zijn dus weer een ronde verder wachten op de loting door de KNVB en dan weten we wie onze volgende tegenstander gaat worden.

Houd de site in de gaten!!