Verslag.

u

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 24-11-’21

Zwaluwen’30 door naar volgende Districtsbekerronde na 0-0 en winst in aansluitende (curieuze) penalty-serie (4-3)

 

Tegen Hoofdklasser Swift aan het Olympiaplein in Amsterdam heeft Zwaluwen’30 zich op dinsdagavond (zonder publieke aanwezigheid) geplaatst voor de volgende bekerronde.

Dat leek er in de 1e helft totaal niet op; Swift domineerde vanaf minuut één de wedstrijd en drukte Zwaluwen’30 vooral achteruit. Zelf kwamen de Horinezen niet echt aan aanvallen toe. Doelman Dirk Bakker moest meerdere keren redding brengen en ook de Zwaluwen’30-verdedigers moesten alle zeilen bijzetten om Swift van zich af te houden.
De Amsterdammers combineerden naar hartenlust maar verzuimden de trekker over te halen voor het beslissende schot. Vaak was de (hoge) balkenvanger achter de keeper het doelwit bij deze pogingen. Ook de verdedigers aan Zwaluwen-zijde hadden vaak nog een  juiste en laatste actie in huis om de Swift-aanvallen te ontregelen. 
Zwaluwen’30 begon in de verdediging met de nog jonge Yannick Brinkmann, aanvoerder Calvin den Boer, Niels Compas en Jürgen Adamus. Aanvallers Pieter Koopman en Gregory  Scheltens zijn nog afwezig i.v.m. een blessure. Joost Feld begon voorin, na zijn blessure, in de basis. Vooral Yannick Brinkmann dichte in de laatste linie op voortreffelijke wijze veel kleine gaatjes. 

De eerste tien minuten creëerde Swift drie grote kansen maar doelman Dirk Bakker wist wat hij moest doen. Na het eerste uitrazen van Swift kwam Zwaluwen’30 ook toe aan enige aanvallen. Een afgeslagen bal wordt door Gani Meholli in de 42e minuut verkeerd geraakt en vliegt over het doel van Swift. 

Bij de aanvang van de 2e helft zijn Joost Feld, Bo de Sadeleer en Yannick Kuijpers vervangen door Floris Coffeng, Koen Verlaat en Dave Severins. Zwaluwen’30 komt nu vaker toe aan aanvallen en in de verdediging wachten ze de Swift-aanvallen nu rustig af.  Swift combineerde er op los zonder echt gevaarlijk te worden. Jesper v.d. Gracht komt in de 65e minuut voor Gani Meholli en in de 75e minuut komt Jermey Wessemius voor Niels Compas. Swift probeerde in het laatste kwartier toch het beslissende doelpunt te maken waardoor ook Zwaluwen’30 enkele aardige mogelijkheden kreeg. In de 80e minuut ging een Zwaluwen’30-kopbal op de Swift-deklat uit een vrije schop vanaf links. Beide teams moesten tot het einde heel attent blijven maar een goal te produceren zat er niet in zodat penalty’s de beslissing moesten brengen.

Het zou een gedenkwaardige penalty-serie worden met het volgende verloop:

Swift 1-0, Doelman Dirk Bakker 1-1, Swift 2-1 ,Floris Coffeng mist zijn penalty dus nog steeds 2-1,Swift 3-1,,Anthony Sabajo mist maar assistent,scheidsrechter/scheidsrechter laat overnemen,i.v.m. te vroeg bewegen van de keeper van Swift., Anthony Sabajo in 2e instantie wel raak voor 3-2, Swift mist penalty. Stand blijft 3-2, Jermey Wessemius tekent voor de 3-3, Swift scoort de 4-3

Hierna bleek doelman Mats van de Wijst van Swift een duim-blessure te hebben gelopen.
Na tien minuten blessuretijd voor de doelman bleek hij niet verder te kunnen keepen.

Een veldspeler (Mex Bakker) moest proberen Zwaluwen’30 van verder scoren te behoeden. Jerven Devid scoort de 4-4, Keeper Dirk Bakker stopt penalty van Swift. Stand in de penalty-serie blijft 4-4.

De beslissende penalty door Dave Severins wordt door hem benut en Zwaluwen’30 wint de penalty-serie met 5-4.

Zo eindigde een doordeweekse bekerwedstrijd in een koud Amsterdam in een overwinning  voor Zwaluwen’30 en mogen ze meeloten voor de volgende bekerronde.

Na afloop bleek in het ziekenhuis dat de doelman van Swift Mats van de Wijst zijn duim te hebben gebroken en is hij voor de komende maanden uitgeschakeld door deze blessure.

Zwaluwen’30 wenst Mats heel veel sterkte bij zijn revalidatie.

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Calvin den Boer, Yannick Brinkmann, Niels Compas (75e, Jermey Wessemius), Jürgen Adamus, Yannick Kuijpers (46e, Koen Verlaat), Gani Meholli (65e, Jesper v.d. Gracht),  Anthony Sabajo, Joost Feld (46e, Dave Severins), Bo de Sadeleer (46e, Floris Coffeng), Jerven Devid

Geel: Jürgen Adamus

 

 Kranteartikel:  Bron NHD