Wedstrijdverslag.

AUteur: Leo H. van der Voort
Datum: 19-9-2021

Zwaluwen’30 plaatst zich voor de volgende ronde van de Districtsbeker door 5-1 winst op ZAP (Breezand)

 

Zwaluwen’30 behaalde afgelopen zaterdag een toch wel eenvoudige 5-1 overwinning op zondag-2e klasser ZAP.
Door deze overwinning plaatste het Hoornse team zich voor de volgende ronde van de Districtsbeker van de KNVB.

 Afgelopen week moest eerst nog wel de onverwachte nederlaag van vorige week tegen OSV worden weggespoeld.
Winst of een gelijkspel tegen ZAP was voldoende om de volgende ronde te bereiken na de duidelijke 0-4 winst bij LSVV.

Zwaluwen’30 maakte vanaf de aftrap duidelijk dat er deze middag weinig te halen viel voor ZAP aan de Berkhouterweg. Een aanvallend Zwaluwen’30 dicteerde de wedstrijd en ZAP moest terug om Zwaluwen’30 van zich af te houden.
De eerste, echte actie, kwam van Pieter Koopman; in de 10e minuut lobde hij de bal over de keeper in het lege doel. Echter net te hoog. De bal kwam op het dak van het doel.
In de 24e minuut komt de stand op 1-0. Verdediger/aanvoerder Calvin den Boer probeert het met een ver schot en hij verrast hierbij de keeper van ZAP. De bal stuitert binnen in de rechterbenedenhoek.

In de 27e minuut heeft Jerven Devid de 2-0 op zijn schoen na een goede pass van Anthony Sabajo. Jerven schiet de bal echter tegen de doelman.

In de 30e minuut is er een echte scrimmage in het doelgebied van Zwaluwen’30. De bal wordt uiteindelijk met moeite weggewerkt door de Zwaluwen’30-verdediging.

Vlak voor rust dan toch de 2-0; Dave Severins mag in 2 instanties een afgeslagen bal met een strak schot in de 42e minuut  tot doelpunt promoveren.

Een onveranderd Zwaluwen’30 ging in de 2e helft op jacht naar meer doelpunten. In de 52e minuut eindigt een goede actie van Jerven Devid met een schot in het zijnet. 
In de 56e minuut was ZAP dicht bij de aansluitingstreffer; de achterhoede van Zwaluwen’30 zag er niet goed uit en een bal over doelman Dirk Bakker werd met d.m.v. een uiterste poging uit het doel gehouden door Dirk.

Scheidsrechter en assistent waren het er over eens; de bal was de doellijn niet geheel gepasseerd. ZAP was het duidelijk  oneens met deze waarneming.

Een minuut later was het raak aan de andere kant. In de 57e minuut wist bij een snelle uitbraak Encho Margaritha de goed meegekomen Pieter Koopman te bereiken en deze liet deze kans niet onbenut (3-0).

Bij Zwaluwen’30 werd gewisseld; Gregory Scheltens en Joost Feld kwamen voor Jerven Devid en Anthony Sabajo in de 67e minuut.
In de 68e minuut probeerden 2 Zwaluwen’30-spelers de spits van ZAP af te stoppen in de zestien. In de ogen van de leidsman onreglementair zodat de bal op de stip ging. Dirk Bakker moest de bal uit het net halen na de 3-1.

Joost Feld deed waarvoor hij was ingebracht; met een snelle rush over de linkerkant kon hij Pieter Koopman bereiken in de spits en voor Pieter was het daarna eenvoudig om de bal in de 72e minuut voor de 4-1 binnen te schieten.

In de 78e minuut opnieuw enige wisselingen bij het Zwaluwen’30-team; Jürgen Adamus en Niels Compas maakten plaats voor Zakaria El Hayani en Shevan Mirachor.  Zakaria had pech dat zijn uitstekende poging van afstand op de binnenkant van de paal stuiterde. Dit schot had een beter lot verdiend!!

Pieter Koopman had het laatste woord; een verre assist van doelman Dirk Bakker in de 88e minuut werd door hem, na het uitkappen van 2 spelers van ZAP, omgezet in zijn 3e doelpunt van de middag. Net als vorige week opnieuw dus een hattrick voor Pieter.

Een goede overwinning voor Zwaluwen’30 een week voor het begin van de competitie 2021/2022.
Volgende week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Argon uit Mijdrecht (aanvang 14.30 uur).

 

Basisopstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Jürgen Adamus, Calvin den Boer, Niels Compas, Jerven Devid, Floris Coffeng, Pieter Koopman, Encho Margaritha, Anthony Sabajo, Dave Severins, Jermey Wessemius.

Wissels: Luke van Amstel, Shevan Mirachor, Gregory Scheltens, Joost Feld, Jakarta El Hayani.