Verslag.

 Auteur: Leo H. van der Voort.
Datum: 28-11-’21.

Algehele malaise bij Zwaluwen’30 zorgt voor verdiende 3-0 nederlaag

 

Zwaluwen’30 heeft bij Valken’68 in het Zuid-Hollandse Valkenburg een verdiende nederlaag geleden. Valken’68 was van minuut één het fellere team terwijl het Zwaluwen’30-team zich als makke schapen naar de slachtbank liet sturen.
Alleen op techniek vertrouwen is niet genoeg. Ook werklust maakt deel uit van het spelletje. Al in het eerste kwartier kreeg Valken’68 enkele hele goede kansen om de score te openen.
Doelman Dirk Bakker kon toen nog redding brengen. Dit had een waarschuwing moeten zijn voor het Hoornse team, maar men bleef vooral in de achterhoede te slordig om potten te kunnen breken.

Het eerste doelpunt van Valken in de 15e minuut was wel een hele mooie. De bal wordt bij een  hoekschop vanaf links teruggespeeld op de volkomen vrijstaande Huig van Duijn en deze mag de bal van ver over de verraste Dirk Bakker in de rechterbovenhoek deponeren. Stand 1-0. Zwaluwen’30 ging ook hierna door met het te gemakkelijk verspelen van de bal en Valken’68 kreeg hierdoor opnieuw enkele goede mogelijkheden de score uit te breiden. Het middenveld en de verdediging lieten het spel maar op zich afkomen i.p.v. voldoende druk naar voren te geven.

In de 21e minuut wordt opnieuw te veel ruimte weggegeven en mag een geheel vrijstaande speler van Valken’68 de bal breed leggen voor een opkomende middenvelder en deze kan eenvoudig de 2-0 aantekenen. 

In de 34e minuut is het 3-0. Anthony Sabajo verspeeld de bal op het middenveld en zijn directe tegenstander mag opstomen over links en vanaf de rand zestien uithalen voor een derde doelpunt.

Verbazing op de tribune van de weinige toeschouwers over het gemak waarmee Zwaluwen’30 de doelpunten weggaf. 

Vlak voor de rust wordt de tot dan onzichtbare rechterspits Jerven Devid vervangen door de lang geblesseerde Pieter Koopman. 

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30; alles bleef bij het oude! Opnieuw een Zwaluwen’30 dat een machteloze poging deed de wedstrijd een ander aanzien te geven. Valken’68 hoefde niet zo nodig.

Bo de Sadeleer kwam voor als aanvallende impuls voor Gani Meholli in de 58e minuut.

In de 62e minuut een ver schot van Encho Margaritha. De doelman van Valken’68 verwerkt deze tot corner.
Zo kabbelde de wedstrijd naar zijn einde; een machteloos Zwaluwen’30 en een afwachtend Valken’68. De 2e helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, zo weinig gebeurde er nog in het veld.

In de 85e minuut de eerste, echte kans voor Zwaluwen’30 d.m.v. een vrije schop op de rand van het zestienmetergebied door Pieter Koopman. De doelman van Valken’68 verwerkt de bal met moeite tot een hoekschop. In de 88e minuut nog een prima kans voor Valken’68. Geheel vrij voor Dirk Bakker wordt de bal naast geschoten.

In de 88e minuut komt Yannick Brinkmann nog in het veld voor Anthony Sabajo.

Gelukkig telde de scheidsrechter geen extra minuten bij want deze wedstrijd was geen extra tijd waard.
Zwaluwen’30 leed dus een volkomen verdiende nederlaag met 3-0 in een leeg en koud Valkenburg (ZH).

 Opstelling Zwaluwen’30:

 Dirk Bakker, Floris Coffeng, Koen Verlaat, Dave Severins, Joost Feld, Encho Margaritha, 
Gani Meholli (58e, Bo de Sadeleer), Jerven Devid (44e, Pieter Koopman), Yannick Kuijpers, Anthony Sabajo (88e, Yannick Brinkmann), Calvin den Boer

Verdere wissels:

Jürgen Adamus, Luke van Amstel, Niels Compas, 

Geel: Floris Coffeng, Dirk Bakker