Verslag.

Forum Sport – Zwaluwen’30 

Auteur: Jan den Hooglander
Datum 24-4-2022

FORUM SPORT – HCSV ZWALUWEN’30

Een wederom  nog steeds behoorlijk gehavend Zwaluwen’30 heeft gisteren zijn huid duur verkocht, maar is er niet in geslaagd om een overwinning uit het vuur te slepen. Men speelde in de eerste helft niet onverdienstelijk, maar men kon de thuisclub niet onder druk zetten. Forum speelde degelijk en schiep enkele kansen, maar Zwaluwen hield zijn doel voorlopig schoon en kreeg zelf ook enkele kleine kansen, maar kon geen doelpunt maken. Zij kwamen zelfs op achterstand. In de 36e minuut mocht Forum Sport een vrije trap nemen, de scheidsrechter had gefloten na appelleren van de spelers van de thuisclub voor hands, deze werd op een afstand van 20 meter fantastisch ingeschoten in de rechter boven hoek door Marc du Chatenier, onhoudbaar voor onze keeper Luke van Amstel, 1 – 0 derhalve. Zwaluwen’30 was hierdoor aangeslagen en Forum Sport kreeg enkele kansen, maar mede door goed optreden van Luke van Amstel bleef de stand tot de rust ongewijzigd. In de tweede helft was Zwaluwen’30 de partij die op jacht ging naar de gelijkmaker, speelde heel behoorlijk en kreeg ook diverse kansen om een doelpunt te maken, maar een doelpunt maken lukte niet, mede door goed keeperswerk van de keeper Justin van Look. In de laatste minuten nam Zwaluwen veel risico, waardoor de thuisclub nog enkele grote kansen kregen om de voorsprong te vergroten maar goed keeperswerk van Luke van Amstel voorkwam dat.

Eindstand derhalve 1-0, heel jammer dat het de spelers van Zwaluwen’30 niet lukte om minimaal een doelpunt te maken, dat had men zeker wel verdiend.

Maar als men de kansen wel gaat benutten en men nog iets beter kan gaan spelen, moet het mogelijk zijn om nog enkele overwinningen te behalen en de laatste plaats achter zich te laten. Supporters van Zwaluwen’30 kom de ploeg aanmoedigen in deze lastige situatie