Wedstrijdverslag.

 

 

Auteur: Leo H. van der Voort

Datum:  3-10-’21

Verlies van 0-1 in en tegen de vv Monnickendam

 

Monnickendam en Zwaluwen’30 hadden vorige week in de 1e competitiewedstrijd beiden een overwinning behaald.
Hoe sterk beiden teams echt zijn, moest bewezen worden in de 2e competitiewedstrijd.
Het eerste kwartier was voor Zwaluwen’30. Monnickendam werd vastgezet en de snelle buitenspelers van Zwaluwen’30 zorgden voor onrust in de Monnickendam-verdediging.

In de 8e minuut mag Pieter Koopman doorgaan en Joost Feld bedienen. Joost verspeeld in goede positie de bal. Een minuut later opnieuw een goede Zwaluwen’30-aanval over veel schijven. Yannick Kuijpers schiet naast.
In de 19e minuut een diepe bal op Pieter Koopman. Zijn voorzet wordt, ten koste van een hoekschop, onderschept. In de rebound gaat de bal over links bij Monnickendam en er volgt een goede voorzet waarbij, door een slim overstapje, de rechterspits volkomen vrij wordt gezet voor de doelman van Zwaluwen’30 Dirk Bakker. Dirk is kansloos bij deze situatie voor het doel en Monnickendam komt op 1-0.

In de 22e minuut komt een goed vrijlopende Dave Severins vrij voor de doelman van Monnickendam maar deze redt vallend met zijn voeten.

In minuut 32 verspeelt Zwaluwen’30 de bal op het middenveld en mag Monnickendam vrij opkomen. De stift over Dirk Bakker gaat naast. In de 33e minuut opnieuw een goede kans voor Dave Severins. Opnieuw weet de doelman van Monnickendam redding te brengen. De rebound wordt hoog overgeschoten door Jerven Devid.

Monnickendam krijgt in de 42e minuut 2 x een schietkans; de laatste poging gaat hoog over het doel.

Een onveranderd Zwaluwen’30 begint aan de 2e helft. Een tweede helft zonder veel hoogtepunten.

Zwaluwen’30 kan haar snelle buitenspelers te weinig inschakelen en de robuuste verdediging van Monnickendam kon vrij eenvoudig gesloten blijven en de bal op tijd opruimen.
Spits Pieter Koopman van Zwaluwen’30 werd helemaal niet meer bereikt en bij de kleine kansjes, zoals bij vrije schoppen,  stond het visier ook niet op scherp.

De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 77e minuut; Koen Verlaat kopt de cornerbal, via de kruising, naast.
Monnickendam kon de resterende tijd van de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen. Zwaluwen’30 was onmachtig om de verdediging van Monnickendam uit elkaar te spelen.

Een teleurstellend resultaat van een nogal saaie wedstrijd.

Opstelling:

Dirk Bakker, Floris Coffeng, Koen Verlaat (88e, Niels Compas), Dave Severins, Joost Feld, Encho Margaritha, Pieter Koopman, Jerven Devid (69e, Shevan Mirachor), Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius (69e, Gregory Scheltens), Calvin den Boer.

Verdere wissels:
Jürgen Adamus, Luke van Amstel, Jesper v.d. Gracht.