Wedstrijdverslag.

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 17-10-21

Duidelijke nederlaag van Zwaluwen’30 tegen koploper WV-HEDW in Amsterdam
(7-0)

 

Feitelijk was afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen ongeslagen koploper WV-HEDW al na een klein halfuur beslist. Toen was de stand al 3-0 voor WV-HEDW (in minuut 10, 16 en 24), was spits Pieter Koopman al met een blessure naar de kant (12e minuut) en had Zwaluwen’30 een penalty gemist (29e minuut). Toen invaller Anthony Sabajo zich nog  liet gaan in de 34e minuten met rood va n het veld moest, kon worden gevreesd voor een verder bijzonder moeilijke middag voor Zwaluwen’30.  

Het begon allemaal al met een aantal blessures aan Zwaluwen’30-zijde; Joost Feld, Gregory Scheltens,en Yannick Brinkmann zijn (nog) voor enkele weken uitgeschakeld.

Het eerste doelpunt kan worden bestempeld als een echte Comedy Caper; Encho Margaritha schiet,staande op de penaltystip, snoeihard tegen het lichaam van een WV-HEDW-speler op de rand van het zestienmetergebied. De bal vliegt terug langs doelman Bakker in het doel. Stand 1-0.
Direct daarna dus het uitvallen van aanspeelpunt voorin Pieter Koopman. Hij wordt vervangen door Anthony Sabajo.

In de 16e minuut een voorzet vanaf links op de geheel vrijstaande spits van WV-HEDW. Hij mag de bal inkoppen bij de 1e paal. Stand 2-0. In de 24e minuut wordt de bal opnieuw voor het doel gebracht van Zwaluwen’30. Een drietal ongedekte spelers mag beslissen wie, uit een foute pass van de Zwaluwen’30-verdediging, het 3e doelpunt mag maken. Bakker was uiteraard kansloos.

In de 26e minuut de eerste, echte kans voor Zwaluwen’30; uit een goede vrije trap zijn de aanvallers net te laat bij de 2e paal om de bal in te tikken.
In de 29e minuut wordt Dave Severins aangetikt in de zestien en legt de scheidsrechter de bal op de stip.
De matig ingeschoten penalty van Gani Meholli wordt gestopt door de keeper van WV-HEDW. Dat kon er ook nog wel bij en je zag de overtuiging wegvloeien uit het Zwaluwen’30-team.
Zoveel tegenslag was even te veel! 

In de 39e minuut mag de spits van WV-HEDW de bal aannemen op de rand van de zestien; hij draait prima weg van zijn tegenstander en schiet de bal langs keeper Dirk Bakker. Stand 4-0.
In de 43e minuut een misverstand tussen doelman Bakker en een verdediger waardoor de bal alsnog omhoog stuitert en met de boog wordt verlengd tot onder de lat voor een ruststand van 5-0.
Opnieuw een onnodig doelpunt weggegeven!

Bij de laatste corner voor de rust op het Zwaluwen’30-doel zijn er schermutselingen op de achterlijn tussen  Calvin den Boer en Rida Najib. De scheidsrechter geeft Najid een rode kaart voor zijn actie terwijl Calvin den Boer een gele prent in ontvangst mag nemen. 

Het zou één van de vele gele kaarten in de wedstrijd zijn voor beide partijen.

Na de rust dus door met 10 tegen 10 en een tussenstand van 5-0. In de 51e minuut kan een bal over links van WV-HEDW over alles heen worden voorgegeven. Bij de 2e paal wordt teveel ruimte weggegeven en zo kan gemakkelijk de 6-0 worden aangetekend.
In de 63e minuut komen Niels Compas en Shevan Mirachor in het veld voor resp. Gani Meholli en Jerven Devid. In de 84e minuut wordt een afgeslagen bal in de Zwaluwen’30-verdediging door een middenvelder van WV-HEDW door een mooie trap van ver tot opnieuw een doelpunt omgezet (7-0).

Dat WV-HEDW daarna nog enkele keren de paal raakten bij hun aanvallen was voor Zwaluwen’30 gelukkig en zodoende kwam de eindstand van 7-0 op het bord.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen BOL uit Broek op Langedijk.

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Floris Coffeng, Koen Verlaat, Dave Severins, Encho Margaritha, Pieter Koopman  (12e, Anthony Sabajo), Gani Meholli (63e, Niels Compas), Jerven Devid (63e, Shevan Mirachor), Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius, Calvin den Boer.

Kaarten voor Zwaluwen’30: Encho Margaritha, Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius, Calvin den Boer en

Anthony Sabajo (rood).