Wedstrijdverslag.

Één laat Zwaluwen’30-doelpunt goed voor drie punten bij Zwaluwen’30 tegen AFC-zat-Amsterdam

 Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 13-3-2022
Foto’s: JJJ

De tijd stond op het scorebord aan de Berkhouterweg al op 90 minuten toen Zwaluwen’30 alsnog toesloeg en de 1-0 produceerde in een typische 0-0-wedstrijd. Het gelukkigste team pakte deze zaterdag alsnog de volle buit.

Het begon allemaal nogal gezapig. De eerste tien minuten was het aftasten aan beide zijden. Voorhoedespelers  Pieter Koopman en Joost Feld waren afwezig door corona en een blessure.

Het allereerste gevaar kwam voor het doel van Zwaluwen’30; in de 12e minuut raakt Yannick Brinkmann voor het eigen doel de bal volkomen verkeerd maar gelukkig was doelman Dirk Bakker bij de les en kon hij de bal met moeite tot corner verwerken. Het eerste schot op doel bij AFC in de 20e minuut was van Yannick Kuijpers. Het niet te harde schot werd goed verwerkt door de doelman van AFC. In de 42e minuut zorgde Anthony Sabajo  in de Zwaluwen’30-verdediging voor enige commotie. Hij liet zich aftroeven door de spits van AFC maar gelukkig kon doelman Dirk Bakker met de voet redding brengen. In de laatste minuut voor de rust was er nog een vrije trap voor AFC vanaf de rand van de zestien. De bal schampte de lat boven Dirk Bakker.

De 2e helft begon onveranderd. Geen van beide teams kon een stempel drukken op de wedstrijd.
In de 57e minuut moet Dirk Bakker ver uit zijn doel om met zijn hoofd een aanval van AFC onschadelijk te maken; AFC kon niet profiteren met een verre bal over de Zwaluwen’30-doelman.
In de 58e minuut moet Yannick Brinkmann met een handblessure in de verdediging worden vervangen door Koen Verlaat.
In de 67e minuut komt Gregory Scheltens voor de hardwerkende Niels Compas in het Zwaluwen’30-team, terwijl in de 80e minuut Jesper v.d. Gracht in het team komt voor Anthony Sabajo.

In de 81e minuut een grote kans voor Dave Severins; hij schiet over bij een leeg doel. In minuut 84e opnieuw een vrije trap voor AFC vanaf de zestien; doelman Bakker weet ook raad met deze bal. Het venijn zat duidelijk in de laatste 10 minuten van de wedstrijd; beide teams probeerden nog een doelpunt te forceren en scheidsrechter  Peter de Waard moest een paar keer corrigeren met een (gele) kaart.

In de 85e minuut probeert Jerven Devid met een individuele actie de keeper van AFC te passeren. Deze weet met veel inspanning de stand op 0-0 te houden. 
In de 90e minuut gebeurd dan toch wat veel Zwaluwen’30-supporters niet meer voor mogelijk hadden gehouden. Jermey Wessemius wordt over rechts weggestuurd met een diepe bal, hij ontworsteld zich aan de AFC-verdediger en weet voor het doel de meegelopen Gregory Scheltens te bereiken. Deze schiet onhoudbaar in voor de 1-0.

De assistent-scheidsrechter, van AFC, probeerde nog de scheidsrechter te overtuigen van een gedane overtreding maar gelukkig voor de Zwaluwen’30-aanhang bleef het doelpunt in stand.
Dat daarna de scheidsrechter bijna 10 minuten blessuretijd bijtelde was nog even spannend met nog diverse corners op het doel van Zwaluwen’30. Het team van Zwaluwen’30 wist de 1-0 voorsprong te consolideren.

Er was voor Zwaluwen’30 nog één kans in de blessuretijd; bij een uitbraak probeert Dave Severins de bal van afstand over de ver voor zijn doel staande doelman van AFC te schieten. De terug rennende keeper kan nog net de bal onder de lat wegplukken.

Gregory Scheltens werd, mede door zijn doelpunt, de Man of the Match en kreeg de bloemen van Jolanda’s Bloembinderij.

Mede door dit resultaat klom Zwaluwen’30 van de 12e naar de 8e plaats op de ranglijst en maakt nu deel uit van de brede middenmoot.

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Floris Coffeng, Yannick Brinkmann (58e, Koen Verlaat), Encho Margaritha, Dave Severins,  Jerven Devid, Niels Compas (67e, Gregory Scheltens), Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius,  Anthony Sabajo (80e, Jesper v.d. Gracht), Calvin den Boer.

Geel: Jermey Wessemius, Dave Severins, Calvin den Boer