Wedstrijdverslag.

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 25-9-’21

Eerste winst voor Zwaluwen’30 in de wedstrijd tegen Argon (2-1)

 

Zwaluwen’30 behaalde vandaag een verdiende overwinning op het Mijdrechtse Argon. Hetzelfde team waarvan Zwaluwen’30 in een van de weinige wedstrijden van vorig seizoen thuis nog verloor met 0-1.
Voor beide teams was het vooraf onduidelijk hoe de vlag er voor stond in dit nieuwe seizoen (hopelijk zonder Corona-uitval).

Heel snel leek al duidelijk te worden wat we mochten verwachten want al na 3 minuten moest doelman Dirk Bakker de bal uit het Zwaluwen’30-net halen. Een diepe bal over rechts werd, mede door een slim hakballetje in het centrum, door Mika Keizers in de linkerbenedenhoek geplaatst. Stand 0-1.
Een domper voor de spelers en het Zwaluwen’30-publiek.

In de 4e minuut opnieuw een uitbraak over rechts, na notabene een corner voor Zwaluwen’30 aan de overkant. Doelman Dirk Bakker kan de bal met moeite tot corner verwerken.Daarna was het vooral een spel dat zich op het middenveld afspeelde. Z waluwen’30 deed verwoede pogingen om controle over de wedstrijd te krijgen. Een vrije trap van Argon in de 27e minuut, op de rand van de zestien, vloog over, terwijl een minuut later Encho Margaritha in de as een bal inlevert en Dirk Bakker redding moet brengen.

In de 34e minuut krijgt Zwaluwen’30 een strafschop. Joost Feld wordt onreglementair gestuit in de zestien en de uitstekend fluitende scheidsrechter Gino D’Onorio legt de bal op de stip. Pieter Koopman laat vervolgens de doelman van Argon kansloos en tekent de 1-1 aan.

De laatste kans voor de rust was ook voor Zwaluwen’30; Pieter Koopman neemt een afgeslagen bal vol op zijn schoen maar de bal vliegt naast, na getoucheerd te zijn door een Argon-speler. Ook  Jerven Devid probeert het nog van afstand. Ook zijn volley gaat over.

Na de rust blijft Jerven Devid achter in de kleedkamer en Gregory Scheltens neemt zijn plaats in. Encho zorgt opnieuw voor overslaande hartslagen bij uw reporter door zijn wijze van uitverdedigen;  opnieuw brengt Dirk redding in de 53e minuut.

In de 57e minuut een klassieke scrimmage voor het Zwaluwen’30-doel. De bal wordt uiteindelijk met moeite weggewerkt uit het doelgebied.

In de 59e minuut volgt een diepe bal op de sprintende Joost Feld. De verdediger van Argon kan onderscheppen maar speelt daarbij tekort terug op zijn doelman en Joost kan zijn voet nog onder de bal krijgen voor een mooie stift over de keeper. Een prima goal. Stand 2-1.

Nog een halfuur te spelen met deze voordelige stand. Gregory Scheltens mag in de 61e minuut alleen doorgaan maar twijfelt te lang als hij de zestien ingaat. De verdediger kan nog corrigeren.

In de 65e minuut komt Shevan Mirachor in het veld voor Joost Feld.
Argon gooit hierna alles op de aanval en Zwaluwen’30 moet alle energie aanwenden om de Mijdrechters van haar lijf te houden. Het hele team van Zwaluwen’30 werkt zich te pletter en maakt het Argon lastig om rustig op te bouwen. Het grootste gevaar kwam van de diverse vrije trappen van Argon en van de corners op het doel van Zwaluwen’30. 

Echte kansen werden niet meer gecreëerd door Argon, mede door het storende werk van het Zwaluwen’30-team. Achter hield Dirk Bakker en zijn verdediging controle en zo kon de wedstrijd worden uitgespeeld met nog een laatste kans voor Gregory Scheltens vlak voor tijd; Hij gaf de bal voor op gedekte Zwaluwen’30-spelers, na een mooie loopactie. Zelf schieten in de korte hoek was hier mogelijk geweest.

Dave Severins werd de Man of the Match. Dit vooral door zijn storende en ontregelende acties  op het middenveld in de 2e helft.

Een verdiende overwinning voor een hard werkend Zwaluwen’30.

Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Monnickendam.

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Floris Coffeng, Dave Severins, Joost Feld (65e, Shevan Mirachor), Encho Margaritha, Pieter Koopman, Jerven Devid (46e, Gregory Scheltens), Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius (geel),  Anthony Sabajo, Calvin den Boer.

Wissels:

Jürgen Adamus, Koen Verlaat, Zakaria el Hayani, Luke van Amstel, Niels Compas, Jesper v.d. Gracht, Gregory Scheltens, Shevan Mirachor.