Wedstrijdverslag.

 Zwaluwen’30 vergeet zichzelf te belonen; BOL gebruikt 2 van de 3 mogelijkheden

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 24-10-2021

 

Zwaluwen’30 leed gisterenmiddag een onnodige nederlaag tegen BOL uit Broek op Langedijk (0-2)
Door het ontbreken van spits Pieter Koopman werd Niels Compas zijn vervanger op deze positie. Het gevaar moest nu komen van vooral de opkomende middenvelders Floris Coffeng en Dave Severins.
In de 6e minuut kwam het eerste gevaar van Floris; een stuiterbal werd naast geschoten.
In de 8e minuut één van de eerste mogelijkheden voor Dave Severins. Hij mocht van dichtbij inschieten, maar de doelman van BOL weet de bal te keren met zijn lichaam. In de rebound wordt de bal over de lat gewerkt tot corner. 

De grootste (en enige) kans voor BOL in de 1e helft is in de 21e minuut; de bal wordt onvoldoende weggewerkt uit het zestienmetergebied van Zwaluwen’30 en Dirk Bakker kan met de grootste moeite de bal uit de bovenhoek tikken tot corner. Een prima redding van de Zwaluwen’30-doelman.

In de 43e minuut de tweede, grote kans voor Dave Severins; opnieuw komt de doelman van BOL als overwinnaar uit de strijd. 

De 2e helft begint onveranderd. In de 57e minuut gaat een kopbal van Dave Severins over de lat, terwijl Yannick Kuijpers een afgeslagen bal net naast schiet.
In de 60e minuut komt BOL uit het niets op een 0-1 voorsprong. Een afgeslagen bal komt, op zo’n 25 meter van het doel, voor de voeten van de geheel vrijstaande Bas Jonker. Deze schiet daarop de bal met buitenkant rechts heel mooi in de rechterbovenhoek. Dirk Bakker was kansloos bij deze wegdraaiende bal.

Yannick Brinkmann en Bo de Sadeleer komen in de 67e minuut in het veld voor Gani Meholli en Jerven Devid.

In de 76e minuut komt BOL op 0-2. Dirk Bakker kan een klutsbal, vlak voor de doellijn,  onvoldoende  in zijn bezit krijgen en het is opnieuw Bas Jonker om dit kadootje uit te pakken.

Zo benut BOL van de drie mogelijkheden in deze wedstrijd er dus twee!

Zwaluwen’30 wordt pas weer gevaarlijk in de laatste vijf minuten van de wedstrijd;
In de 89e minuut schiet Encho Margaritha, uit vrije positie, de bal recht in de handen van de BOL-doelman.
In de blessuretijd komen er nog twee (kleine) mogelijkheden als Koen Verlaat, vanaf de rand zestien.

net over schiet. Een laatste actie komt van Calvin den Boer. Mee opgekomen schiet hij van dichtbij in;  de doelman kan er nog net een hand achter krijgen.

Zo verliest Zwaluwen’30 een wedstrijd, welke het team niet had hoeven te verliezen, als de mogelijkheden in de eerste helft waren benut. 

Tot Man of the Match werd   Encho Magaritha  gekozen en kreeg een prachtig boeket bloemen, gesponserd door JOLANDA’s Bloembinderij,  van de pupil van de Week TIES ALTA.

De komende twee wedstrijden zijn uitwedstrijden tegen resp. VELO en Die Haghe.

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Calvin den Boer, Floris Coffeng, Jermey Wessemius, Koen Verlaat, Encho Margaritha, Yannick Kuijpers, Dave Severins, Jerven Devid (67e, Yannick Brinkmann), Gani Meholli (67e, Bo de Sadeleer), Niels Compas.

Verdere wissels:

Luke van Amstel, Jesper v.d. Gracht, Jürgen Adamus.

Geel: Yannick Kuijpers.

 

Na de wedstrijd  werd het 1ste team wel beloond , ze kregen nl. van onze
Hoofdsponsor OC Development prachtige warme  hoodies uitgereikt, met het embleem van Zwaluwen’30,   op de achterzijde .

Wij zijn onze Hoofdsponsor daarvoor zeer dankbaar!!