Verslag.

ONNODIG VERLIES TEGEN DIE HAGHE (1-2) BRENGT ZWALUWEN’30 IN PROBLEMEN.

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 27-3-2022
Foto’s JJJ

 

Tegen nummer voorlaatst op de ranglijst moest het vanmiddag gebeuren voor Zwaluwen’30. Zonder keeper Dirk Bakker (duim gebroken), spits Pieter Koopman (arm uit de kom bij BOL), Joost Feld (enkelblessure) en Koen Verlaat (hamstring) zou het een lastig verhaal worden.

Zwaluwen’30 had voor de wedstrijd 4 punten meer dan Die Haghe met een wedstrijd meer gespeeld. Na het eindsignaal stond er echter een negatieve uitslag (1-2) voor Zwaluwen’30 op het scorebord.

Een volkomen onnodige nederlaag vooral gezien de enorme kansen voor de thuisclub in de 1e helft. De eerste grote kans voor Zwaluwen’30 was in de 12e minuut; een goede voorzet vanaf rechts door Jerven Devid wordt bij de 2e paal gemist door Gregory Scheltens. De tweede kans was in de 17e minuut; Gregory Scheltens schiet prima in, de doelman van Die Haghe kan maar half ingrijpen maar de rebound wordt door Jerven Devid van dichtbij overgeschoten.

In de 28e minuut opnieuw een grote kans voor Zwaluwen’30. Bij een prima steekbal gaat Dave Severins  alleen op de doelman af van Die Haghe. Met een uiterste krachtinspanning weet een Die Haghe-verdediger  het Dave nog moeilijk te maken en schiet hij hoog over het doel van Die Haghe.

Waar was Die Haghe tot dat moment? Slechts kleine prikmomentjes waar de verdediging van Zwaluwen’30 goed het oog in had! Wat vooral opviel in de 1e helft waren de vele dode spelmomenten door blessures aan beide kanten. Beide teams speelden met volle inzet wat vaak ten koste ging van het spel.

In de blessuretijd van de 1e helft toch de verdiende voorsprong voor Zwaluwen’30. Vanaf rechts laat Jerven Devid een prima wegdraaiende bal los in het 16-metergebied. De bal bereikte de voluit sprintende Floris Coffeng en hij tekende met een prima doelpunt voor de 1-0.
Een mooie opsteker zo vlak voor het rustsignaal!

In de 2e helft was de eerste kans voor Die Haghe. Een prima voorzet vanaf links in de 47e minuut werd niet op waarde geschat door de aanvallers van Die Haghe. Het had wel een waarschuwing moeten zijn voor Zwaluwen’30 want in de 56e minuut komt Die Haghe tegen de verhouding in op 1-1. 

Een onnodig weggegeven corner was aanleiding tot een scrimmage voor het doel van Zwaluwen’30. De bal kon door de doelman van Zwaluwen’30 Luke van Amstel niet geheel worden gecontroleerd en  via de paal zou de bal achter de doellijn zijn beland. De scheidsrechter stond op een behoorlijke afstand  maar meende toch een doelpunt te moeten toekennen. Zijn assistent langs de lijn had het anders gezien, maar dit mocht niet helpen voor Zwaluwen’30. Een cruciaal moment in de wedstrijd!

In de 69e minuut een goede steekbal door het midden op Gregory Scheltens. Hij schiet vrij in de 16 over! Eigenlijk had Die Haghe alleen nog maar verdedigd en waren de Haagse aanvallers goed in bedwang gehouden.

In de 75e minuut krijgt Zwaluwen’30-rechterverdediger Jermey zijn 2e gele kaart (en dus rood) voorgeschoteld door de scheidsrechter. Zwaluwen’30 dus door met 10 spelers.

Aanvaller Gregory Scheltens wordt hierna opgeofferd voor verdediger Anthony Sabajo.

Zwaluwen’30 speelde ook met 10 man op de aanval. Jerven Devid mocht weer alleen doorgaan richting de doelman van Die Haghe maar opnieuw zoekt hij het doel te hoog.

Ook in de 2e helft bleef het een conditionele slijtageslag. Veel blessurebehandelingen bij beide teams waardoor het kijkspel er niet beter op werd. 

Het beslissende moment in de wedstrijd kwam vlak voor tijd in de 89e minuut. Die Haghe was in de wedstrijd niet echt gevaarlijk geweest en Zwaluwen’30 had allang de trekker moeten overhalen voor een goede uitslag. Zoveel kansen aan Hoornse-zijde!!

De spits van Die Haghe draait weg van zijn verdediger en weet in een moeilijke positie toch een rollertje te produceren welke tot grote teleurstelling van Zwaluwen’30 in de linkerhoek verdwijnt (stand 1-2).

Tot slot mag Jerven Devid in de 91e minuut nog een schot loslaten op de vuisten van de doelman van Die Haghe.

Een zwaar teleurgesteld Zwaluwen’30 kreeg dus een dure nederlaag voor de kiezen en is afgezakt naar de 11e positie op de ranglijst.

 Man of the Match was deze keer Yannick Brinkmann die de bloemenhulde kreeg van pupil van de week David van Kooten.

 

Opstelling Zwaluwen’30:

 

Luke van Amstel, Floris Coffeng, Yannick Brinkmann, Zakaria el Hayani (66e, Niels Compas), Encho Margaritha, Dave Severins, Gregory Scheltens (78e, Anthony Sabajo), Jerven Devid, Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius,  Calvin den Boer.

Verdere wissels:

Bas v.d. Louw, Jesper v.d. Gracht, Bo de Sadeleer.

Geel: Jermey Wessemius 2x – dus rood.