Wedstrijdverslag.

Verlies voor Zwaluwen’30 tegen sterk Forum Sport (1-3)

 Auteur: Leo H. vd Voort
Datum: 27-2-2022

 

Eindelijk weer voetballen op het Sportpark aan de Middelweg van Zwaluwen’30.
De laatste wedstrijd was op 27 november jl. uit tegen Valken’68.
Vanaf nu zal Zwaluwen’30 elke week aan de bak moeten (t/m 04 juni a.s.) met ook 2 doordeweekse wedstrijden om de competitie 2021/2022 af te maken.

De wedstrijden om de Districtsbeker zijn door de KNVB uit het programma gehaald om zo ruimte voor de competitie te creëren .

Forum Sport begon furieus aan de wedstrijd en mocht de eerste 10 minuten al vier corners nemen op het doel van Zwaluwen’30. 
Zwaluwen’30 miste in deze wedstrijd door blessures en (wintersport) vakantie haar gehele middenveld. Hierdoor kwamen veel automatismen tussen verdediging en aanval onvoldoende uit de verf. In de 4e minuut ontsnapte Zwaluwen’30 al aan een achterstand.

Bij een corner en een overstapje in de 16 meter werd de bal strak ingeschoten door  Forum Sport bij de 2e paal. Daar stond gelukkig Jermey Wessemius nog, die de bal kon  wegtrappen uit de doelmond. Na weer een corner ontstond in de 7e minuut een echte scrimmage voor het doel van Zwaluwen’30 waarbij de bal via de lat kon worden weggewerkt.
In de 13e minuut was er vanaf Forum Sport-zijde de roep om een penalty. Scheidsrechter Gino D’Onorio wuifde dit resoluut weg. In de 25e minuut ontstaat de 0-1 voor Forum Sport. Op de rand van de 16 ontfutselde Edoardo Saurwalt de bal aan de verdediger van Zwaluwen’30 en weet met een boogbal keeper Dirk Bakker van Zwaluwen’30 te verschalken. Op dat moment een stand waar weinig tegenin te brengen was!

In de 32e minuut viel de snelle gelijkmaker; Jerven Devid veroverd de bal randje 16 en weet met een strak schot de keeper van Forum Sport te verrassen (1-1).

In de laatste minuut (44e) voor de rust een koude douche voor Zwaluwen’30; 2 verdedigers van  Zwaluwen’30 willen samen de bal veroveren op Haitam el Marid van Forum Sport. Deze blijft goed kijken en weet de bal langs deze verdedigers te krijgen en daarna ook doelman Dirk Bakker te verrassen met een strak schot in de hoek (1-2). Direkt hierna was het rustsignaal.

In de 2e helft, met een ongewijzigd Zwaluwen’30, gebeurde er erg weinig. Zwaluwen’30 had ogenschijnlijk controle over de wedstrijd maar creëerde niet heel veel. Vaak werd gebruik  gemaakt van de lange bal mede door gebrek aan lopende middenvelders.

Forum Sport leunde achterover, maar bleef wel attent. Voor de Zwaluwen’30-voorhoede was het een moeilijke middag. Zij werden vaak met moeite bereikt. De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 65e minuut; Pieter Koopman draait goed weg van zijn directe  tegenstander en weet een prima schot te plaatsen op het doel van Forum Sport. De doelman van Forum Sport weet de bal met moeite tot corner te verwerken. Uit de corner ontstond een prima kopkans voor Calvin den Boer. Hij kopt van dichtbij over. Joost Feld wordt in de 78e minuut vervangen door Anthony Sabajo.

In de 81e minuut blijft de verdediging van Zwaluwen’30 staan voor buitenspel van Forum Sport. De prima fluitende scheidsrechter D’Onorio negeerde echter het vlagsignaal van de assistent aan de zijlijn waarna keeper Dirk Bakker opnieuw kansloos was bij een lob op zijn doel (1-3).

Toen was de wedstrijd wel gespeeld en moest Zwaluwen’30 vaststellen dat zij er vanmiddag niet echt aan te pas kwamen tegen een sterk Forum Sport.

Door deze uitslag komt Zwaluwen’30 wel aan de zorgelijke kant van de ranglijst en zullen alle zeilen moeten worden bijgezet om te klimmen op de ranglijst.

Man of the Match aan Zwaluwen’30-zijde werd Yannick Brinkmann.

 

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Jürgen Adamus, Yannick Brinkmann, Joost Feld (78e, Anthony Sabajo), 

Encho Margaritha, Pieter Koopman, Zakaria el Hayani, Jerven Devid, Niels Compas, 

Jermey Wessemius, Calvin den Boer.

Wissels: Koen Verlaat, Wail el Hayani, Luke van Amstel, Jesper v.d. Gracht.

Geel: Jürgen Adamus en Niels Compas.