Wedstrijdverslag.

GELIJKSPEL DE JUISTE UITSLAG BIJ DE WEDSTRIJD ZWALUWEN’30 en de vv HONSELERSDIJK (1-1)

 

 Auteur: Leo H. van der Voort 

Foto’s :JJJ

Datum 21-11-2021

 

Op een leeg (zonder publiek) Zwaluwen’30-sportpark deelden Zwaluwen’30 en Honselersdijk de punten.Zwaluwen’30 mist nog steeds een aantal toch wel bepalende spelers in de voorhoede zoals Pieter Koopman, Gregory Scheltens en Joost Feld. Joost zou eventueel goed zijn voor een half uurtje na zijn blessure.

 

Zwaluwen’30 had in het eerste half uur het beste van het spel. Er werd goed gecombineerd en veelvuldig waren ze in de buurt van het strafschopgebied van Honselersdijk. Over rechts en links bereikten echter de de voorzetten van voorhoedespeler Jerven Devid en de opkomende Anthony Sabajo niet de juiste mannen in het centrum. Zo gingen enkele goede kansen verloren. Vooral de kans van Dave Severins in de 14e had een beter lot verdiend. Dave gaf de kopbal, dicht bij de  doelman van Honselersdijk, niet de juiste richting mee en zo verdween de bal uit i.p.v. in de doelmond. 

 

De eerste echte mogelijkheid voor Honselersdijk was in 25e minuut d.m.v. een vrije trap rand zestien. Via de muur verdween de bal over het doel van Zwaluwen’30. De Zuid-Hollanders claimen in de 30e minuut tevergeefs een strafschop bij de voortreffelijk leidende scheidsrechter Julio Barrales.

 

In de laatste minuut voor de rust mist een puntertje van Floris Coffeng net het doel. Rust dus 0-0.

 

Beide teams begonnen met een onveranderde opstelling in de 2e helft. De allereerste “kans” na de rust was in de 58e minuut voor Honselersdijk met volledige medewerking van Zwaluwen’30.
Koen Verlaat 
loopt, bij een simpele voorzet vanaf rechts, de bal in zijn eigen doel. Stand 0-1.

 

In deze fase krijgt Honselersdijk nog enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden.

 

Joost Feld komt in de 64e minuut in het veld voor Jerven Devid. Een paar minuten later zit er nog net een teen achter een inzet van Honselersdijk en gaat de bal naast het Zwaluwen’30-doel.

 

 Bo de Sadeleer komt in de 73e minuut voor Jermey Wessemius. Opnieuw een kans voor de tegenstander in de 79e minuut; een vrije bal van Honselersdijk komt van dichtbij in de handen van doelman Dirk Bakker.

 

 In de 80e minuut een nieuwe wissel aan Zwaluwen’30-kant; Encho Margaritha eruit en Niels Compas erin.

 

Zwaluwen’30 moet alle risico’s nemen om tenminste een gelijkmaker te produceren.

 

En dit lukt; de goed ingevallen Joost Feld wordt bereikt over links, kapt naar binnen en schiet met buitenkant rechts de bal in de verre hoek. De doelman van Honselersdijk grabbelde tevergeefs naar de wegdraaiende bal. Koen Verlaat blijft deze middag de aandacht op zich vestigen; hij schiet in de 86e minuut een bal van de lijn in de Zwaluwen’30-doelmond.

 

En nog had Zwaluwen’30 de wedstrijd kunnen winnen want de grootste kans was in de 89e minuutvoor Zwaluwen’30. Bij een scrimmage werd de bal driemaal van dichtbij ingeschoten en geblokkeerd door de verdedigers van Honselersdijk. Het laatste schot hierbij (van dichtbij) door  Calvin den Boer van Zwaluwen’30 ging over het doel. Uiteindelijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar  en was een puntendeling een juiste uitslag.

 

Opstelling Zwaluwen’30:

 

Dirk Bakker, Floris Coffeng, Koen Verlaat, Dave Severins, Encho Margaritha (80e, Niels Compas), Gani Meholli, Jerven Devid (64e, Joost Feld), Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius (73e, Bo de Sadeleer), Anthony Sabajo, Calvin den Boer. 

 

 Overige wissels:

 

Jürgen Adamus, Yannick Brinkmann, Luke van Amstel, Jesper v.d. Gracht.