Verslag.

Verlies voor Zwaluwen’30 in thuiswedstrijd
tegen vv Monnickendam (0-1)

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum 10-4-2022
Foto’s : JJJ

De positie op de ranglijst voor Zwaluwen’30  is er na de wedstrijd tegen Monnickendam niet beter op geworden. Er moest een nederlaag met 0-1 worden geaccepteerd, zodat de Horinezen terecht zijn gekomen op de voorlaatste plaats (13e) na 17 wedstrijden.

Gezien het wedstrijdbeeld zou een gelijkspel beter de verhoudingen in het veld hebben weergegeven. Het was ook typisch een 0-0 wedstrijd waarbij de toeschouwers niet op het puntje van hun stoel de wedstrijd aanschouwden. Beide teams wilden niet verliezen en dat was op het veld te zien. Geen sprankelende aanvallen of acties richting doel van de tegenstander. 

De eerste twintig minuten gebeurde er hoegenaamd niets wat het vermelden waard was. De 24e minuut was beslissend voor de hele wedstrijd; vanaf rechts mocht een aanvaller van Monnickendam geheel vrij opkomen en een strakke pass loslaten op de in het centrum meegelopen middenvelder Donny Reugebrink. Er was geen middenvelder/verdediger van Zwaluwen’30 te bekennen in zijn buurt. Hij mocht de hoek uitzoeken en koos voor rechtsonder; doelman Luke van Amstel lag te vroeg om de bal nog te onderscheppen voor de 0-1. Het is een raadsel waarom de doelpuntenmaker zoveel ruimte kreeg van het middenveld en van de verdediging van Zwaluwen’30. Concentratieverlies?

Zwaluwen’30 moest toen komen en Monnickendam kon rustig achterover leunen en de zaak aanzien. Aanvallend is Zwaluwen’30 behoorlijk gehandicapt door de langdurige afwezigheid van enkele aanvallers zoals Pieter Koopman, Joost Feld en Gregory Scheltens. Hun vervangers deden echt hun best maar we moesten tot de conclusie komen dat Zwaluwen’30 voorin stootkracht ontbeerde.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld; speldenprikjes van Zwaluwen’30 en Monnickendam dat niet echt risico’s meer wilde nemen. De beste “kans” was voor Dave Severins in de 52e minuut; hij mag ver komen in de zestien van Monnickendam. Zijn schot daarna ging hoog over.

Ook gelegenheidsspits Niels Compas kreeg nog een kans uit een goede voorzet vanaf rechts van Jerven Devid. Zwaar gehinderd door een Monnickendam-verdediger kon hij in de 65e minuut zijn voet niet tegen de bal krijgen recht voor het doel van Monnickendam.
Een minuut later kwam Zwaluwen’30 goed weg bij een kans voor Monnickendam. In een mêlee van spelers voor het Zwaluwen’30-doel rolt deze voorlangs en was een ieder verrast door deze bal.

Zwaluwen’30 probeerde door meerdere wissels nog de gelijkmaker te forceren.
Yannick Brinkmann kwam in de 74e minuut voor Niels Compas en Zakaria el Hayani kwam voor Jerven Devid. Het spelbeeld veranderde niet echt. Een onmachtig Zwaluwen’30 en een afwachtend Monnickendam. Het enige nog vermeldenswaardige is dat de aan zijn hand geblesseerde 1e  doelman van Zwaluwen’30 Dirk Bakker in de 89e minuut nog als wissel werd ingebracht in de spits. Hij zorgde met zijn lengte en zijn volle inzet nog voor enige onrust in de verdediging van Monnickendam.
De tijd was echter te kort om nog te geloven in een gelijkspel en zo leed Zwaluwen’30 een onnodige maar pijnlijke nederlaag met 0-1.

Het zal de komende weken, met 2 uitwedstrijden in het vooruitzicht en de vele blessures, alle hens aan dek zijn om de weg naar boven te vinden op de ranglijst. De rug rechten en erin geloven is nu het motto.

De Man of the Match werd deze zaterdag Dave Severins en Pupil van de week Kailen mocht de prachtige bloemen overhandigen die waren beschikbare gesteld door Jolanda’s Bloembinderij 

 

 

Opstelling Zwaluwen’30:

Luke van Amstel, Floris Coffeng, Jürgen Adamus (89e, Dirk Bakker), Koen Verlaat, Encho Margaritha, Dave Severins, Jerven Devid (74e, Zakaria el Hayani), Niels Compas (74e, Yannick Brinkmannn),  Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius, Calvin den Boer.

Geel: Encho Margaritha, Zakaria el Hayani en Dave Severins.