Verslag.

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 11-5-2022 

Belangrijke drie-punter voor Zwaluwen’30 tegen Valken’68 (2-0)

 

In de strijd tegen degradatie boekte Zwaluwen’30 op een doordeweekse avond een belangrijke overwinning.
Na afgelopen zaterdag (verlies tegen mede-degradatiekandidaat AFC in Amsterdam) moest er gewonnen worden van Valken’68. Dit team had nog uitzicht op de toppositie in de 3e periode.

Vanaf minuut één was er een scherp Zwaluwen’30; op elke plek op het veld werd de tegenstander opgejaagd en gaven de Zwaluwen-spelers de tegenstander weinig ruimte om gemakkelijk op te bouwen. 

Het eerste doelpunt voor Zwaluwen’30 valt in de 10e minuut; een prima pass vanaf rechts door Dave Severins op de sprintende Gregory Scheltens wordt op waarde geschat en Gregory besluit zijn sprint met een strak schot buiten bereik van de doelman van Valken’68. Stand 1-0.

Drie minuten later had het al 2-0 kunnen (en moeten) zijn. Floris Coffeng speelt zich prima vrij en verschijnt  ongedekt voor de doelman van Valken’68. Zijn schot op doel eindigt op de paal en zo wordt Valken’68 behoed voor een grotere achterstand.

In de 15e minuut een verre vrije schop voor Encho Margaritha waarbij de doelman zich tot het uiterste moest strekken om de bal uit het doel te houden.

De eerste kans voor Valken’68 was in de 24e minuut toen een doorgebroken speler van Valken’68 de bal naast schiet.
In de 43 minuut opnieuw een grote kans voor Zwaluwen’30 om de score te verhogen; Jermey Wessemius speelt Gregory Scheltens aan in kansrijke positie maar van dichtbij wordt de bal naastgeschoten. 
Opnieuw een kans op het vergroten van de voorsprong gemist! Als dit ons maar niet gaat opbreken na de pauze!

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30. Ook veranderde er niet veel aan de spelwijze van beide teams.

Zwaluwen’30 was nog steeds lekker fel en Valken’68 hanteerde vaak de lange bal om hun spitsen aan het werk te zetten.
In de 53e minuut blijft de bal hangen op de rand van het zestienmetergebied en de doelman van Valken’68 komt ver uit zijn doel. Dave Severins probeert met een lob de keeper te verschalken maar deze weet nog net op tijd de bal te onderscheppen op de doellijn. 

Nog een kleine kans voor Valken’68 in de 56e minuut. Een verre bal richting bovenhoek bij Luke van Amstel gaat naast.
Hetzelfde doet Dave Severins; in kansrijke positie schiet hij in de 58e minuut over het Valken’68-doel.

De spanning bleef in de wedstrijd; Zwaluwen’30 bleef de tegenstander afjagen en Valken’68 hanteerde de lange bal.

In de 61e minuut komt Pieter Koopman in het veld voor de licht geblesseerde Yannick Brinkmann;
Zwaluwen’30 moest gaan voor de 3 punten en wilde niet achteruitlopen. Het allereerste balcontact voor Pieter Koopman leverde direct resultaat op; hij speelt zich prima vrij op de rand 16 en schiet de bal hard en zuiver in de rechterbenedenhoek. Een prima doelpunt op een goed moment in de wedstrijd. Stand 2-0.
Pieter krijgt opnieuw een goede kans in de 75e minuut. Zijn schot op doel was niet zuiver en hard genoeg om de Valken’68-keeper te verontrusten.
In de 78e minuut werd Gregory Scheltens vervangen door Joost Feld.

De laatste 10 minuten waren daarna geheel voor Zwaluwen’30. Valken’68  probeerde het nog steeds met lange ballen maar de vanavond uitstekende verdediging van Zwaluwen’30 anticipeerde hier prima op door koppend hun  middenveld aan het werk te zetten waarop de snelle buitenspelers van Zwaluwen’30 werden gelanceerd.
De verdedigers van Valken’68 moeten pijn in hun nek hebben gekregen van de buitenspelers van Zwaluwen’30 welke keer op keer langs hun vlogen. 

Het benutten van kansen is, ook in de laatste fase van de wedstrijd, nog steeds een euvel voor Zwaluwen’30; 
Ik telde zeker 5 reëele echte doelkansen voor Zwaluwen’30. Door te gehaast te willen afronden en door een goede Valken’68-keeper bleef de 2-0 staan op het (weer werkende) scorebord.. 

Een goed leidende scheidsrechter Mitchell Stuurman floot af na een heerlijke wedstrijd met veel passie en inzet  van Zwaluwen’30-zijde. AFC verloor met 0-1 Honselersdijk waardoor de directe degradatieplaats weer werd overgedaan aan AFC.

Komende zaterdag naar de sv Argon in Mijdrecht. Zwaluwen’30 heeft nog 4 wedstrijden om voldoende punten te halen om rechtstreekse degradatie of deelneming aan de na-competitie te ontlopen. Spelend zoals tegen Valken’68 moet dit mogelijk zijn.

 

Opstelling Zwaluwen’30:

 

Luke van Amstel, Floris Coffeng, Yannick Brinkmann (61e, Pieter Koopman), Encho Margaritha, Dave Severins, Gregory Scheltens (78e, Joost Feld), Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius, Anthony Sabajo, Calvin den Boer.

Verdere wissels: Jürgen Adamus, Niels Compas, Jesper v.d. Gracht, Bas v.d. Louw.