Verslag.

Na 25 jaar is Zwaluwen’30 na degradatie weer 2e klasser

 
Het scenario was eenvoudig; Zwaluwen’30 moest de laatste wedstrijd thuis tegen VELO winnen om ten minste nog aan de na-competitie deel te nemen en niet direct te degraderen. 
Mochten AFC of Die Haghe geen punten halen dan was Zwaluwen’30 ook verzekerd van deze nacompetitie. Het donkerste scenario voltrok zich echter. Zwaluwen’30 verloor met 1-4 van VELO en de beide concurrenten onderin wonnen hun wedstrijd tegen resp. ZOB en Nootdorp.
Zwaluwen’30 degradeert daardoor naar de 2e klasse met 24 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van –29. AFC eindigde met 26 punten en Die Haghe met 27 punten.
Gezien het spelbeeld van de 1e helft tegen VELO was deze nederlaag (opnieuw) niet nodig geweest.
Het oude euvel voltrok zich echter; het missen van wel erg veel eenvoudige kansen voor het doel van de tegenstander. Een 2-0 voorsprong voor Zwaluwen’30 met de pauze lag voor de hand.
In de 14e minuut mocht Floris Coffeng alleen doorgaan richting de doelman van VELO.
Het schot van Floris strand op de benen van de doelman. Hetzelfde overkomt VELO in de 19e minuut. Luke van Amstel voorkomt met een uitgestoken voet een doelpunt voor VELO.
Een minuut later een prima mogelijkheid vanaf een mooie afstand voor Jerven Devid; hij schiet echter  hoog over het doel van de tegenstander. Twee vrije trappen van een mooie positie (rand 16) worden niet benut door Zwaluwen’30; Calvin den Boer en Encho Margaritha schieten beiden in de muur.
In de 31e minuut een vrije schop voor VELO. Ook deze wordt via de muur tot hoekschop verwerkt.
In de 33e minuut opnieuw een vrije schop voor Zwaluwen’30. De bal gaat voorlangs door een vol strafschopgebied.
Een goede kans voor VELO in de 35e minuut; een doorgebroken speler mag aanleggen van dichtbij maar de bal wordt naastgeschoten.
De grootste kans voor Zwaluwen’30 in de 36e minuut; een volkomen vrijstaande Pieter Koopman schiet voor open doel van dichtbij de bal tegen de binnenkant van de paal en de bal stuitert terug  in het strafschopgebied en kan daarna worden weggewerkt door VELO.  Dit had een doelpunt moeten zijn! Beter kun je ze niet krijgen!
Zoals zo vaak in deze competitiejaargang gebeurde nu weer; een minuut later ligt de bal achter Luke van Amstel in het Zwaluwen’30-doel voor een 0-1 ruststand. Waar de Zwaluwen’30-spelers  nog treurden over de gemiste kans was met een uitbraak aan de andere kant de achterstand een feit.
In de rust wist Zwaluwen’30 van de standen op de andere velden en dat waarschijnlijk slechts een overwinning op VELO ze kon redden van degradatie. Het spel werd er daardoor niet beter op; wel inzet maar te weinig voetbalgogme. VELO hoefde niet zo nodig en Zwaluwen’30 moest risico’s nemen om te kunnen scoren. Hoe vaak deze competitie werden wij geconfronteerd met een dergelijke situatie? 
In de 50e minuut een vrije schop in de Zwaluwen’30-muur en in de 55e minuut wordt een bal door VELO weggewerkt van de lijn.
In de 57e minuut komt Joost Feld voor Jerven Devid in het veld. De beslissing in de wedstrijd volgt . In de 63e minuut; opnieuw een uitbraak door het midden door VELO en er kan simpel 0-2 worden aangetekend. Wedstrijd beslist! Een ver, hard schot van Encho Margaritha gaat in de 73e minuut via de doelman van VELO tot hoekschop.
In de 65e minuut komen Jermey Wessemius en Anthony Sabajo nog voor Koen Verlaat en Niels Compas in het veld. Dat voorkwam niet dat VELO in de 82e minuut de simpele 0-3 kan aantekenen.
In de 86e minuut nog een penalty voor VELO welke wordt benut en de stand is 0-4.
In de blessuretijd mag Joost Feld nog de “eretreffer” als slotstuk van de 1e klasse voor Zwaluwen’30  aantekenen voor de 1-4. De laatste kans was in de allerlaatste fase van de blessuretijd voor Pieter Koopman. Zijn schot van dichtbij gaat huizenhoog over. Hiermee eindigde het 1e klasserschap van Zwaluwen’30 en gingen supporters teleurgesteld huiswaarts.
Opstelling Zwaluwen’30:
Luke van Amstel, Koen Verlaat (65e, Jermey Wessemius), Encho Margaritha, Pieter Koopman,  Dave Severins, Jerven Devid (57e, Joost Feld), Niels Compas (65e, Anthony Sabajo), Yannick Kuijpers, Calvin den Boer, Jürgen Adamus, Floris Coffeng.
Verdere wissels: Bas v.d. Louw, Jesper v.d. Gracht, Gregory Scheltens.
Geel: Encho Margaritha.

 

De bloemen van Jolanda’s Bloembinderij werden dit keer geschonken aan Bas vd Louw. 

Bas is keeper in het 2de elftal maar vanwege de langdurige blessure van Dirk Bakker (1ste keeper, 1ste elftal) stond hij menig keer op de reserve lijst. Top van je Bas !!