Wedstrijdverslag.

   

Dinsdag 8 maart  Zwaluwen’30-Voorschoten’97.

 Foto’s :JJJ

Bron: NHD
Verslaggever:  V. Schot

Zwaluwen’30 blijft in acuut gevaar, maar Dave Severins wanhoopt niet: ’Ik het gevoel dat we nog genoeg punten gaan pakken’

HOORN
Voor de tweede keer in drie dagen tijd heeft Zwaluwen’30 gelijkgespeeld. Werd het zaterdag in het uitduel met ZOB pal voor tijd 3-3, dinsdagavond kwam het pas laat langszij bij Voorschoten’97 : (2-2)
Het zijn uitslagen waar het niet veel aan heeft. De ploeg van trainer Richard Bulterman staat maar net boven de degradatiestreep en heeft de punten dus hard nodig. Zeker tegen ’de kleintjes’ moeten die dus gepakt worden. Het is een typering die ZOB én Voorschoten’97 past: op de ranglijst bivakkeren zij tenslotte in dezelfde regionen als Zwaluwen’30.

Dat de waslijst met afwezigen momenteel lang is, maakt de opdracht van de eersteklasser er niet gemakkelijker op. Zo erg als tegen ZOB, toen er zeven basisspelers ontbraken, was het voor het inhaalduel niet, maar ook nu weer was Zwaluwen’30 verre van compleet. Tegen Voorschoten’97 beperkte het Bulterman vooral in zijn wisselmogelijkheden.

Beleving

Wat Zwaluwen’30 zichzelf wel mag aanrekenen is dat het voor rust wat beleving betreft niet thuis gaf. De thuisclub liet zich door de bezoekers uit Zuid-Holland volledig de wil opleggen. Het resulteerde in 45 bar slechte minuten en een dik verdiende achterstand: 0-2.

,,Wat we aan het doen waren in de eerste helft? Dat is een goede vraag’’, zei Dave Severins na afloop. Een écht antwoord moest hij schuldig blijven, maar ook hij kon de échte wil om te winnen niet waarnemen bij zijn ploeg. Dat de frivole middenvelder zijn verhaal deed na kort voor tijd uit het veld te zijn getild was in meerdere opzichten slecht nieuws voor zijn team. De spoeling is al dun, maar Zwaluwen’30 met of zonder Severins scheelt een slok op een borrel. ,,Het valt mee. Ik ga rust pakken en kan dan hopelijk dit weekend weer spelen.’’

Somber

Het is te hopen voor de Hoornaars, want in de tweede helft was Severins een van de besten aan de kant van de thuisploeg, die ook als collectief veel beter speelde. ,,In de rust hebben we gezegd dat het pas 0-2 was. Met opportunistischer voetbal én meer beleving hebben we toen veel beter gespeeld. Dan zie je dat het balletje wel opeens goed valt.’’

Het gebeurde al na vijf minuten, toen Pieter Koopman met het hoofd Floris Coffeng in staat stelde van dichtbij te scoren. En in de slotfase nog een keer. Toen schatte de pijlsnelle Jerven Devid een fraaie dieptepass van Yannick Brinkmann op waarde en hij werkte de bal in twee pogingen binnen. De maker van de 2-2 kreeg kort daarna nog een enorme kans, maar die mikte hij net naast.

Hoewel Zwaluwen’30 door de gelijke spelen in acuut gevaar blijft, ziet Severins het niet zo somber in. ,,We staan inderdaad maar nét boven de streep, maar nu we weer compleet en fit beginnen te raken, heb ik het gevoel dat we nog genoeg punten gaan pakken.’’

Voetbal eerste klasse A

Zwaluwen’30-Voorschoten’97 2-2

8. Wijnalda 0-1, 43. Van der Krogt 0-2, 50. Coffeng 1-2, 82. Devid 2-2.

Zwaluwen’30: Van Amstel; Sabajo, Brinkmann, Margaritha, Adamus (62. Wessemius); Coffeng, Severins (81. Compas), Den Boer; Devid, Koopman, El Hayani (32. Scheltens).

Voorschoten’97: Van der Niet; Simonis, Verplancke (56. Oudshoorn), Vonk, Reinders; Beumer (87. Constancia), Van der Krogt, De Koning; Van der Wilden, Wijnalda, Maatoug (76. Guijt).