Verslag.


Auteur: Leo H. van der Voort

Datum: 22-5-2022

Zwaluwen’30: Gegokt en verloren met vier doelpunten tegen in de laatste 5 minuten (0-5)

 

Ja, zo gaat het wel eens in het Casino. Een allerlaatste gok om met je laatste geld nog iets terug te verdienen van je eerdere verlies en dan alles op één nummer zetten!

Zo verging het Zwaluwen’30 ook in de thuiswedstrijd tegen de vv ZOB waardoor er een fors verlies met 0-5 op het scorebord kwam te staan. 
Zwaluwen’30 wist vooraf wat haar te doen stond: winnen van ZOB om daardoor mogelijk  de nacompetitie te ontlopen. ZOB had aan een gelijkspel wel genoeg om zich veilig te spelen.

De resultaten van de afgelopen weken waren even niet meer van belang; de 2 teams wisten  dat dit een cruciale wedstrijd zou worden.

Het eerste kwartier gebeurde er hoegenaamd niets wat het vermelden waard was; veel middenveldspel en weinig spektakel voor beide doelen.
De eerste doelpoging van ZOB kwam in de 13e minuut; een vrije trap kwam in de handen van de doelman van Zwaluwen’30. Een minuut later een mogelijkheid voor Zwaluwen’30 toen uit een aanval over rechts voorlangs werd geschoten. Een vrije trap, net buiten de 16, werd door ZOB hoog overgeschoten in de 30e minuut.
Voor de rust kregen beide teams nog een kans; een vrije trap van ver van Encho Margaritha werd weggestompt door de doelman van ZOB, terwijl Luke van Amstel aan de andere kant van het veld zich meester maakt van een laag schot van ZOB.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld; weinig spectaculair en je kon zien dat beide teams niet teveel risico’s wilden nemen.
De 59e minuut was cruciaal in deze wedstrijd; een strakke en harde voorzet vanaf rechts werd door de verdediging van Zwaluwen’30 niet onderschept en zodoende kon linkerspits Yassin el Yaakoubi simpel bij de 2e paal de bal van dichtbij binnentikken voor de 0-1. ZOB had nu wat het wilde; achterover leunen en Zwaluwen’30 laten komen want Zwaluwen’30 moest nu risico’s gaan nemen om nog tenminste gelijk te spelen.

Pieter Koopman kwam voor Yannick Brinkmann en Jerven Devid voor Jermey Wessemius in het veld in de 60e minuut.
In de 70e minuut mocht Zwaluwen’30 2 x een vrije schop nemen net buiten het zestienmetergebied van ZOB. Beide keren eindigde deze vrije trap van resp. Encho Margaritha en Pieter Koopman in de muur.

De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 79e minuut; Pieter Koopman speelt zich voor het doel van ZOB goed vrij en wil uithalen voor één van zijn bekende schoten. De bal bleef net niet lekker genoeg binnen bereik van Pieter. In de rebound nog een hele grote kans voor Jerven Devid; van dichtbij schoot hij snoeihard over. Een geplaatste bal had wellicht een betere oplossing geweest.

De laatste 5 minuten gooit Zwaluwen’30 alles op de aanval; Gregory Scheltens en Koen Verlaat maken plaats voor Niels Compas en Bo de Sadeleer. Encho Margaritha schuift een linie door en zo probeert Zwaluwen’30, met een wanhoopspoging, het tij nog te keren. ZOB weet wel raad met de geboden ruimte. In de 86e minuut wordt het 0-2 door een overstapje voor het doel van Zwaluwen’30 en Yassin el Yaakoubi mag zijn 2e doelpunt maken. Wedstrijd gespeeld!

Dat dan in de laatste minuten de score nog kan oplopen tot 0-5 door doelpunten van Dennis Jansen (88e minuut), Jasper van der Kroon (89e minuut) en Kid Ronday in de 90e minuut is hooguit Interessant voor de statistieken.

Gegokt en verloren dus! Het werd voor Zwaluwen’30 een slechte zaterdag want de concurrenten voor plaats 14 (=rechtstreekse degradatie) Die Haghe en AFC haalden punten waar Zwaluwen’30 met lege handen bleef staan. Die Haghe en Zwaluwen’30 hebben nu 24 punten en AFC 22.

De nacompetitie ontlopen is, door deze uitslagen, nagenoeg onmogelijk geworden.

Volgende week naar nr. 2 op de ranglijst t.w. Nootdorp en daarna de thuiswedstrijd tegen VELO.

Opstelling Zwaluwen’30:

Luke van Amstel, Floris Coffeng, Koen Verlaat (85e, Bo de Sadeleer), Yannick Brinkmann (60e, Pieter Koopman), Encho Margaritha, Dave Severins, Gregory Scheltens (85e, Niels Compas), Yannick Kuijpers, Jermey Wessemius (60e, Jerven Devid), Anthony Sabajo, Calvin den Boer.

Verdere wissels: Bas van der Louw en Jesper van der Gracht.

Geel: Calvin den Boer, Floris Coffeng, Koen Verlaat en Dave Severins.

 Man of the Match van deze wedstrijd is Gergory Scheltens geworden. Hij kreeg het sponsor boeket van Jolanda’s Bloembinderij uitgereikt van de pupil van de week
Dorian Kawka.