Wedstrijdverslag.

ZWALUWEN’30 TOONT ENORME VEERKRACHT.

 Auteurs: Jan den Hooglander
Datum: 15-12-2019

Onder zeer slechte weersomstandigheden, een stormachtige wind en veel regen, hebben de spelers van Zwaluwen’30 in de uitwedstrijd tegen AFC in Amsterdam aan haar supporters laten zien tot welke prestaties zij kunnen komen.

 

Na een kleine 20 minuten stond Zwaluwen’30 met 2-0 achter tegen de thuisclub die met snelle aanvallen het de verdediging van de hoornse vereniging zeer lastig maakte.

In de 1e minuut kreeg Zwaluwen’30 een grote kans op een voorsprong, maar daarna kreeg AFC de wedstrijd onder controle en in de 10e minuut kreeg de thuisclub een strafschop te nemen, nadat Jouke Huitema ongelukkig een strafschop veroorzaakte. Deze kans werd door de thuisclub benut 1-0.

Hierna bleef de thuisclub het initiatief houden en in de 20e minuut kwam AFC op een 2-0 voorsprong, keeper Bakker redde eerst de inzet, maar in de rebound werd er toch gescoord. Zwaluwen’30 bleef het lastig houden, maar na 30 minuten spelen kreeg Zwaluwen’30 toch meer grip op de wedstrijd en werd het ook enkele keren gevaarlijk voor het doel van AFC. Al bleef AFC wel de gevaarlijkste ploeg, waarbij Keeper Bakker enkele malen zeer goed zijn doel verdedigde.

Rustand 2-0.

Bij aanvang van de 2e helft was bij Zwaluwen’30 Yannick Kuijpers in het veld gekomen voor Wietse van Diepen. Maar in eerste instantie bleef het spelbeeld hetzelfde, AFC bleef de bovenliggende partij en bij het begin van de 2e helft moest keeper Bakker weer handelend optreden, hetgeen hem wederom goed afging, anders was de achterstand nog groter geworden. In de eerste 10 minuten na de rust kon Zwaluwen’30 wederom niet goed voor de goal komen van AFC.

Echter in de 52e minuut zette Zwaluwen’30 een goede aanval op, een scherpe pass voor het doel kwam aan bij Jay van Ooijen die beheerst deze aanval afrondde, stand 2-1. Dat bood toch weer mogelijkheden op een beter resultaat. Echter 2 minuten later, in de 54e minuut kreeg Zwaluwen’30 weer een strafschop tegen. De behendige en snelle speler van AFC die de hele wedstrijd al een plaag was voor de Hoornse club, Syrano Morrison werd in de 16 onderuit gehaald en de strafschop werd benut stand 3-1. Dat was een domper voor Zwaluwen’30.

Trainer Mo el Bouziani wisselde in de 55e minuut, Joep Rive werd gewisseld en vervangen door Thomas Schaap.

Zwaluwen’30 probeerde de achterstand te verkleinen, kreeg meer grip op de wedstrijd en in de 70e minuut, weer een snelle aanval van Zwaluwen’30 die fraai werd afgerond door Mircle Elstak 3-2. In de 75e minuut kwam AFC weer goed voor de goal van Zwaluwen’30 maar keeper Bakker redde bekwaam. In de 72e minuut kwam Zwaluwen’30 er weer sterk uit en deze aanval werd op fraaie wijze afgerond door Pieter Koopman. Stand derhalve 3-3 wat al gezien het scoreverloop tot dan een goed resultaat was.

In de 78e minuut de laatste wissel bij Zwaluwen’30. Perry Vlasman kwam in het veld en verving Gani Meholli, maar ondanks deze verdedigende wissel bleef Zwaluwen’30 er in geloven dat er nog een beter resultaat mogelijk was. Beide ploegen probeerden de winnende goal te maken en in 88e minuut wederom een goed lopende aanval van Zwaluwen’30 die door Thomas Schaap na uitstekend doorzetten werd afgerond tot de stand van 3-4. De laatste minuten en de bijbehorende blessuretijd van 4 minuten waren spannend, maar bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter de heer Nurettin Eren was de EINDSTAND 3-4. Een fantastisch resultaat behaald door de spelers van Zwaluwen’30, die erin bleven geloven dat er een goed resultaat te behalen viel. En gezien de andere uitslagen in de competitie was dit resultaat ook nodig. Zwaluwen’30 gaat zodoende met een goed gevoel de winterstop in met een trainingskamp begin januari in de Algarve in Portugal.