Nieuws

 

Een groet aan Trainer Ron van der Gracht.

Na bijna elf en een half jaar is het dan eindelijk zover. Ron stopt?
Ja, een vraagteken, want als je Ron kent dan trek je je wenkbrauwen op bij dit besluit.
Ron, die al zijn hele leven alleen maar voetbal ademt, stopt? Wij kunnen het niet geloven.

Hij wil naar muziek luisteren en mooie gebieden bekijken, liefst in de buurt van Ierland!? Is het werkelijk? Mogelijk gaat hij nog wat doen bij de club waar hij lang heeft gevoetbald, maar het trainerschap zegt hij vaarwel. Spijtig dat wij zo’n icoon niet meer op de velden gaan zien.

Wij zijn in ieder geval zeer vereerd geweest dat hij 3 perioden lang onze selectie getraind heeft en onze spelers het plezier van goed voetballen heeft laten proeven. Want een liefhebben pur sang kan je Ron wel noemen. Al moest hij een extra dag vrij nemen, als er spelers waren die niet op de vaste trainingsdag konden trainen of licht geblesseerd waren. Ron stond er en ging met de jongens aan de slag. Op wat voor een tijdstip dan ook! Moest hij even wat jeugdteams trainen, geen probleem, Ron deed het met plezier. “Ron, de jongens van het G-team willen ’n keer met de selectie trainer, kan dat?” Ook dat kan en hij loopt voorop om het plezier bij het G-team te vergroten.  Een liefhebber dus!  Een degradatie hebben wij met Ron niet mee gemaakt, chapeau! Helaas  voor hem en ons, ook geen promotie. Alhoewel hij, van alle trainers die ons bijgestaan hebben, de trainer was die wij dat het meest gegund zouden hebben. Helaas, in al die seizoenen ontbrak steeds de speler op de bepalende plaats die bij elke club, elke wedstrijd weer,  kan zorgen voor doelpunten. Een must voor elke trainer en club die voor prijzen wil en kan meedoen.

Dat is het enige dat de feestvreugde van Ron als trainer zou kunnen temperen. Voor de rest zijn wij trots en blij dat Ron als trainer bij Zwaluwen ’30 zo’n elf en een half seizoen ons terzijde heeft gestaan.

 

Ron, bedankt voor alles wat wij samen met jou mochten mee maken en als wij het eens over voetballen hebben, zal jouw naam veelvuldig vallen. Wij hopen je nog vaak te zien bij onze club. Het gaat je goed!

 

Supporter G.Husmann