Wedstrijdverslag.

Zwaluwen’30 geplaatst voor knock-outfase Districtsbeker door winst op de FC Den Helder (3-1)

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 13-9-2020

Als poulewinnaar tegen de drie 2e-klassers ASV Arsenal (1-3 winst), de vv Schoten (7-0 winst) en de FC Den Helder (3-1 winst) plaatste de Hoornse 1e klasser zich voor de volgende (knock-out) ronde van de Districtsbeker.

Volgende week begint de regulaire competitie met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW.

Zwaluwen’30 heeft een brede selectie en dat is maar goed ook want er kampen een aantal spelers met vervelende spierblessures. Gani Meholli, Gregory Scheltens, Bo de Sadeleer en Koen Verlaat (schorsing) waren in de wedstrijd tegen de FC Den Helder niet inzetbaar, terwijl Pieter Koopman op de bank begon na zijn spierblessure van de afgelopen weken.

Joost Feld moest met een zelfde blessure in de 20e minuut al het veld verlaten en werd vervangen door Dave Severins.
Genoeg werk dus deze week voor fysio Nils Dekker.

De basisopstelling van Zwaluwen’30 was: Dirk Bakker, Niels Compas, Encho Margaritha, Calvin den Boer, Joep Rive, Wietse van Diepen, Yannick Kuijpers, Thomas Schaap, Joost Feld, Thomas Hand en Clifton Gorissen.

Zwaluwen’30 had vanaf het begin het initiatief maar wilde de combinaties wel eens te lang doorvoeren.

FC Den Helder beperkte zich tot uitvallen maar de verdediging van Zwaluwen’30 liet zich niet verrassen.

In de 36e minuut kon de voor Joost Feld ingevallen Dave Severins voor de 1-0 zorgen d.m.v. een fraaie steekbal van achteruit gevolgd door een prima stiftgoal.

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30 en ook op het veld bleven de verhoudingen nagenoeg gelijk; een aanvallend Zwaluwen’30 en een verdedigend FC Den Helder. De gelijkmaker van FC Den Helder kwam uit de lucht vallen; een verkeerde pass op het middenveld werd in de 56e minuut onderschept en via de rechterspits ging de bal naar de linkerspits, welke de verre bal bij de 2e paal mocht binnenglijden. Stand 1-1.

 

In de 60e minuut komt Zwaluwen’30 opnieuw op een voorsprong. Thomas Schaap legt de bal vanaf de achterlijn prima terug op de opkomende Clifton Gorissen en deze schiet de bal binnen voor de 2-1.

In de 62e minuut komt Shevan Mirachor in het veld voor Niels Compas.
In de 70e minuut is het 3-1; Yannick Kuijpers maakt een mooie individuele actie en legt daarna de bal uitstekend af op de vrijstaande Dave Severins. Dave laat de keeper van de FC Den Helder kansloos met een laag, strak schot.

Pieter Koopman en Anthony Sabajo krijgen ook nog speeltijd.  Encho Margaritha en Clifton Gorissen verlaten in de 72e minuut het veld. Ondanks enkele goede mogelijkheden komt er geen verandering meer in de stand..