Bekerwedstrijd LSVV- Zwaluwen’30

Verdiende bekeroverwinning Zwaluwen’30 bij LSVV

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 8-9-2019

 

Na het eerdere bekerverlies (2-3) in de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn (zat)  speelde Zwaluwen’30 haar 2e wedstrijd uit tegen LSVV.

In deze wedstrijd wilde een gemotiveerd Zwaluwen’30 persé de punten mee naar Hoorn nemen. Uiteindelijk gebeurde dit ook. Met een verdiende 1-3 overwinning verliet Zwaluwen’30  zaterdagavond Zuid-Scharwoude.

Het Zwaluwen’30-team had behoorlijk veel spelers met (kleine) blessures resp. afwezigen;
Pieter Koopman was onderweg met het Politieteam terwijl Wietse van Diepen, Gani Meholli, Koen Verlaat, Dani Mes en Joost Feld niet inzetbaar waren. De reservebank was dus dun bezet. Ook Mircle Elstak werd gespaard in  deze wedstrijd.

De 1e kans in de wedstrijd was in de 7e minuut voor LSVV; Keeper Dani Peper was bij de les!

Zwaluwen’30-linkerspits Alpay Alarslan kon in de 12e minuut op het laatste moment worden gestuit. De grootste kans was er in de 24e minuut voor Zwaluwen’30 toen een goed ingeschoten bal van Thomas Schaap er via de binnenkant van de paal weer uitvloog. Een goede voorzet van Thomas Schaap op Thomas Hand werd in de 31e minuut net naast geschoten.

Een paar minuten later (33e minuut) kan een goede voorzet vanaf links op een vrije Thomas Schaap nog met moeite door de LSVV-keeper worden gepareerd.
Op dat moment had een sterker Zwaluwen’30 al op voorsprong moeten staan.
Het eerste Zwaluwen’30-doelpunt viel in de 35e minuut. Alpay Alarslan produceerde een schot op doel, welke half werd geraakt door hem. Hierdoor maakte de bal een vreemde curve waardoor een attente Joep Rive de bal simpel van dichtbij kon binnentikken voor de 0-1.

De 2e helft begon met hetzelfde wedstrijdbeeld; een sterker Zwaluwen’30 dat goed combineerde en achter attent was op de uitvallen van LSVV.

Het 2e doelpunt voor Zwaluwen’30 kun je een echt “Joep Rive”-moment noemen. De keeper van LSVV kan de bal niet klemvast pakken in de 57e minuut en Joep is er als de kippen bij om deze aan hem te ontfutselen en vervolgens in een leeg doel te schieten voor de 0-2.

Een grote kans op de aansluitingstreffer voor LSVV in de 62e minuut; een prima voorzet van links werd vrij voor keeper Dani Peper overgetikt. 
Jay van Ooijen kwam Alpay Alarslan vervangen in de 65e minuut.

Daarna nog een prima redding door Dani Peper in de 68e minuut.

De aansluitingstreffer kwam er toch; Calvin den Boer stond als linkerverdediger iets te ver naar voren en een diepe bal op de rechterspits van LSVV kon in de 74e minuut in 2 instanties tot doelpunt worden omgezet (1-2). LSVV geloofde er weer in maar het Zwaluwen’30-team bleef relatief eenvoudig overeind.

De beslissing viel in de 83e minuut door Thomas Schaap; vanaf links gekomen legde hij met een mooie beweging enkele verdedigers in de luren en haalde uit met rechts voor een prima schot in de  rechterbenedenhoek van LSVV (1-3). De keeper stond erbij en keek ernaar.

De wedstrijd was gespeeld en LSVV drong niet meer aan. Een prima resultaat dus voor Zwaluwen’30.

A.s. zaterdag (17.00 uur) de laatste van de 3 bekerwedstrijden tegen Spartanen thuis.

Bij een overwinning kunnen er 3 teams op 6 punten komen (Purmersteyn won met 2-1 van 

Spartanen) en zal mogelijk het doelsaldo beslissend zijn.