Zwaluwen ’30 met 3 punten naar huis.

Zwaluwen’30 wint van CSW  (0-2)

Auteurs: Leo H. van der Voort

Datum: 12-5-2

In de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat CSW uit Wilnis heeft Zwaluwen’30 drie punten toegevoegd aan het totaal (24-40).

Aanvoerder Ivo Rottiné haakte af tijdens de warming-up, terwijl Jouke Huitema een schorsing van 1 wedstrijd uitzat.

Zwaluwen’30 begon overtuigend aan de wedstrijd, die voor de (eind)stand bovenaan niet meer interessant was. Drie schoten op doel in de eerste 10 minuten konden als oprapertjes voor de CSW-doelman worden aangemerkt.
Doelman Tim Elmers van Zwaluwen’30 moest aan de andere kant attenter zijn; een doelpunt in de 11e minuut van CSW werd alsnog afgekeurd ivm buitenspel. Een goede individuele actie van Thomas Schaap in de 18e minuut ging net voorlangs het CSW-doel. Ook Gani Meholli krijgt in de 22e minuut een vrije bal niet tussen de palen want ook hij schiet geheel vrij Doelman Tim Elmers voorkomt in de 31e minuut een voorsprong voor CSW; ver uit zijn doel gekomen kan hij de bal nog beroeren.

In de 34e minuut herhaald hij met een goede reactie e.e.a. Joep Rive krijgt een goede mogelijkheid in de 35e minuut. Via de keeper van CSW gaat de bal tot corner. Een paar minuten later is Tim Elmers wederom de baas bij een uitval van CSW. Gelukkig voor Zwaluwen’30 wordt deze grote kans door CSW niet benut. In de 40e minuut komt Zwaluwen’30 op 0-1; Mukthar Suleiman begint uit een corner aan een slalom door de verdediging van CSW en bediend Joep Rive op maat. Deze kan van dichtbij binnenschieten. De laatste kans voor de rust is voor Jelle Huitema; de keeper van CSW kan de bal in de 44e minuut nog net aantikken voor een corner.

Het voetbal in de 2e helft was voor de toeschouwers niet echt boeiend. CSW probeerde het wel maar kon niet en Zwaluwen’30 hoefde niet tot een uiterste inspanning te gaan om de 0-1 te verdedigen. Wel werd de wedstrijd, vooral door de frustratie aan  CSW-zijde, harder en moest de scheidsrechter enige kaarten uitdelen om de rust in het veld weer terug te krijgen. Veel kansen werden er niet meer gecreëerd aan beide zijden. Jelle Huitema moest binnen 2 minuten twee maal geel incasseren (58e en de 60e minuut) en mocht gaan douchen. Jan Jaap Schaper kwam Gani Meholli vervangen in de 60e minuut. Thomas Schaap werd vervangen door Joey Papamelodias in de 70e minuut en Ufuk Ülker werd vervangen door Perry Vlasman in de 72e minuut. Tussendoor deed CSW verwoede pogingen een doelpunt te forceren, maar het vizier van de aanvallers van CSW stond niet goed afgesteld en Zwaluwen’30 kon, ook met 10 man, eenvoudig de wedstrijd controleren.

In de 83e minuut kwam de eindstand van 0-2 op het bord; Na een goede individuele actie van Mukthar Suleiman over rechts mocht Jan Jaap Schaper de strakke voorzet van Mukthar van dichtbij binnenschieten. Een verdiende overwinning voor Zwaluwen’30 tegen een onmachtig CSW.

Komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor Zwaluwen’30 tegen titelkandidaat AFC (zat.) uit Amsterdam. Over 14 dagen de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 uit tegen de FC Breukelen.

Meer als een vierde plek in de eindrangschikking zit er niet in voor Zwaluwen’30. De drie teams boven Zwaluwen’30 gaan uitmaken wie er gaat promoveren aan het eind van dit seizoen. DHSC (Utrecht), AFC-Amsterdam (zat.) of toch nog ARC uit Alphen a/d Rijn?

Volgende week dus als mooie afsluiting de thuiswedstrijd tegen AFC (zat.) met daarna de ZWAMIBO.

Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Wietse van Diepen, Calvin den Boer, Ufuk Ülker (72e, Perry Vlasman), Joep Rive, Gani Meholli (59e, Jan Jaap Schaper),  Thomas Schaap (70e, Joey Papamelodias), Dani Mes, Yannick Kuijpers, Mukthar Suleiman, Jelle Huitema.

Wissels niet ingebracht; Thomas Hand, Levie Rood, Ivo Rottiné.

Geel: Jelle Huitema (2x), Joep Rive en Yannick Kuijpers.