Nieuws

Zwaluwen’30 strand in de 4e ronde KNVB Districtsbeker uit tegen SVL (2-1)

 

Auteur:Leo H. vd. Voort
Datum: 27-2-2019

Zwaluwen’30 uit Districtsbekertoernooi door verlies in Langbroek (2-1)

Vertrek van huis in Hoorn om 17.00 uur en weer thuis rond het middernachtelijk uur en ook nog uitgeschakeld zijn voor de Districtsbeker (4e ronde). Dit was het resultaat van een doordeweekse wedstrijd van Zwaluwen’30 in Langbroek.

Het was niet nodig geweest indien Zwaluwen’30 het goede spel en de kansen van de 1e helft had kunnen prolongeren in de 2e helft.

 

De spelopvatting van Zwaluwen’30 in de 1e helft is duidelijk; zet de tegenstander onder druk met veel bewegende spelers en spel over de vleugels.
Trainer/coach Ron van de Gracht had ervoor gekozen om niet direct te beginnen met clubtopscoorders Joep Rive en Mukthar Suleiman. Thomas Hand en Jan Jaap Schaper maakten, na blessureleed, hun rentree in de basis.
Een prima spelend Zwaluwen’30 zette SVL direct onder druk en creëerden daardoor meerdere goede kansen. Yannick Kuijpers mocht bij twee goede aanvallen (2e en 6e minuut)  uithalen voor de 0-1. De keeper van SVL bleef de situatie nog meester op deze momenten.Ook Tim Elmers werd aangesproken op zijn kwaliteiten; in de 8e minuut werkt hij een goed ingekopte bal over de lat.

 

In de 10e minuut was het 0-1.  Gani Meholli bereikt Thomas Hand en deze kan van dichtbij inschieten.
Tim Elmers moest weer optreden in de 14e minuut bij een doorgebroken SVL-er.

 

Thomas Hand krijgt opnieuw een uitstekende kans om de score op te voeren; de keeper van SVL is in de 28e minuut paraat.
Een minuut later zat het niet mee voor Zwaluwen’30; een schot van ver door Ivo Rottiné wordt van richting veranderd en vliegt tegen de lat. In de rebound wordt naast gekopt.

 

Gezien het missen van de vele kansen had ik in de rust wel een déjà-vu! De laatste keer dat wij in Langbroek voor de competitie speelden tegen SVL (3 jaar geleden) was de ruststand eveneens 0-1. Uiteindelijk moesten wij terug naar Hoorn met een 4-1 nederlaag. Dit beeld kwam bij mij na de rust (48e minuut) weer bovendrijven, want SVL mocht op de punt van de 16 een vrije trap nemen en de bal verdween, via Ivo Rottiné en een vol strafschopgebied, in de verre hoek van het doel van Tim Elmers (1-1).

 

Inmiddels had Jouke Huitema plaatsgemaakt voor debutant Gilles Duiveman McEwan (46e minuut). SVL had er in de 2e helft voor gekozen om de verre trap van achteruit als wapen te hanteren om onder de Zwaluwen’30-druk uit te komen. Zij hadden voorin op links en op rechts snelle mannen lopen en Zwaluwen’30 moest oppassen bij de uitbraken van SVL.
In de 63e minuut kwam Joep Rive voor Yannick Kuijpers en in de 69e minuut Mukthar Suleiman voor Perry Vlasman, waardoor er aanvallend weer mogelijkheden ontstonden. Mukthar zag bij een geweldig schot, vanaf de zijkant, de keeper redding brengen in de 71e minuut en in de 76e minuut speelt hij zich prima vrij op de rand van 16 maar schiet hij net naast.

 

In de 80e minuut heeft de spelopvatting van SVL dan succes; een opgedrongen Zwaluwen’30 krijgt een echte counter om de oren en de snelle linkerspits krijgt alle ruimte om een prima voorzet los te laten op de meegekomen spits. Deze mag snoeihard binnenkoppen voor de 2-1.
Zwaluwen’30 krijgt in de laatste 10 minuten nog kleine kansjes om een strafschoppenserie (bij een gelijkspel) af te dwingen maar mede i.v.m. een liesblessure voor Muktar Suleiman (hij moest uitvallen) kon SVL de wedstrijd eenvoudig uitspelen.

Dit was een nederlaag, die niet nodig was geweest, daar was de Zwaluwen’30-aanhang het wel over eens.

Zaterdag a.s. thuis aan de Berkhouterweg de wedstrijd tegen DHSC. Deze wedstrijd tegen de directe concurrent maakt duidelijk welk team de 2e periode op zijn naam schrijft.