Eerste competitiewinst is een feit 

Eerste competitiewinst is een feit

Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 13-10-2018

De vraag was of Zwaluwen’30 voorlopig zou afhaken of aanhaken met 2 thuiswedstrijden voor de boeg. Afgelopen zaterdag was de wedstrijd tegen FC Breukelen. Dit team won vorige week haar eerste wedstrijd, terwijl Zwaluwen’30 tegen AFC in Amsterdam gelijkspeelde.

Eerste helft

Het eerste kwartier was voor FC Breukelen en er waren enkele gevaarlijke momenten voor het Zwaluwen’30-doel. Thomas Hand was in de 15e minuut attent bij een diepe bal over links en hij versnelde naar binnen om met een strak schot in de rechterhoek Zwaluwen’30 op 1-0 te zetten. Een prima goal. Dit gaf het Zwaluwen’30-team de voorsprong en daardoor de rust welk het team nodig had. In de 20e minuut een levensgrote kans voor Joey Papamelodias; een volkomen vrije bal van links werd door hem langs de verkeerde kant van de 2e paal getikt. In de 24e minuut een cruciaal moment; op het middenveld kwam een FC Breukelen-speler hard en onreglementair in op de enkels van Perry Vlasman. Scheidsrechter R. Duindam was onverbiddelijk en trok direct rood voor de speler van de FC Breukelen. Een minuut later weer een goede mogelijkheid voor Joey Papamelodias uit een voorzet van Mukthar Suleiman. Opnieuw weet Joey het net niet te vinden! Tien minuten later (35e minuut) stond de 2-0 toch op het bord. Zoals zo vaak; driemaal is scheepsrecht; een prima voorzet van Gani Meholli op (opnieuw) Joey Papamelodias werd door hem nu van dichtbij wel binnengeschoten. Voor de rust moesten zich twee spelers van Zwaluwen’30 zich laten vervangen met een blessure; In de 36e minuut kwam Calvin den Boer voor Dani Mes en in de 44e minuut kwam Joep Rive voor Thomas Hand.

Tweede helft

Na de rust was de FC Breukelen eerst de bovenliggende partij; Zwaluwen’30 ging (zelfs tegen 10 man) achteruitlopen en bracht zo Breukelen terug in de wedstrijd. Keeper Tim Elmers moest in deze fase attent zijn om zijn doel schoon te houden. In de 63e minuut was de wedstrijd gespeeld door een prima actie van Mukthar Suleiman. Hij passeerde op links op prachtige wijze enkele verdedigers en trok de bal precies op tijd terug van de achterlijn op de opgekomen Joep Rive die daarop de 3-0 kon aantekenen. Jan Jaap Schaper kwam in het veld voor Perry Vlasman (64e minuut). In de volgende fase van de wedstrijd had Zwaluwen’30 kunnen en moeten werken aan haar negatieve doelsaldo.

Door slecht inspelen van de bal op het juiste moment werden enkele goede mogelijkheden op doelpunten niet benut. In de laatste 5 minuten waren er twee mogelijkheden voor een prima spelende Thomas Schaap. In de 85e minuut produceerde hij een schot hetgeen net naast de paal verdween. In de 87e minuut werd hij goed aangespeeld door Joep Rive en hij mocht daarop verwoestend uithalen voor de 4-0.

Komende zaterdag (20 oktober) opnieuw een thuiswedstrijd tegen Victoria. Dit team heeft ook 4 punten (uit 3 wedstrijden). Na 4 wedstrijden hebben alle 14 teams punten verspeeld en is AFC-Amsterdam de lijstaanvoerder met 8 uit 4. Winst in een enkele partij kan al een forse stijging op de ranglijst geven.

Opstelling Zwaluwen’30

Tim Elmers, Jouke Huitema, Joey Papamelodias, Gani Meholli, Thomas Hand (44e, Joep Rive), Thomas Schaap, Dani Mes (36e, Calvin den Boer), Mukthar Suleiman, Ivo Rottiné, Perry Vlasman (63e, Jan Jaap Schaper), Jelle Huitema.

Niet ingebracht; Levie Rood, Jim Nelen en Mustafe Baré.

Man of the Match

Mukhtar Suleiman werd uitgeroepen tot Man of the Match. Uit handen van de pupil van de week kreeg hij de bloemen overhandigd. De bloemen zijn beschikbaar gesteld door Jolanda’s Bloembinderij.