Winst voor Zwaluwen ’30 op Aalsmeer

Ruime winst voor Zwaluwen’30 in/tegen Aalsmeer (0-4).

 

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 24-2-2019

 

Zwaluwen’30 behaalde in de inhaalwedstrijd tegen de FC Aalsmeer een ruime overwinning. Het resultaat van deze winst is dat de thuis- inhaalwedstrijd van volgende week tegen DHSC beslissend zal zijn wie de winnaar zal worden van de 2e periode. Ook DHSC kwam n.l. tot winst in haar wedstrijd tegen de SV Huizen (2-1). Beide teams hebben nu uit 8 wedstrijden 19 punten. DHSC heeft hierbij een doelsaldo van + 13 en Zwaluwen’30 een doelsaldo van + 11.
De Utrechters hebben door dit betere doelsaldo aan een gelijkspel genoeg voor periodewinst.Zwaluwen’30 moet dus winnen van DHSC om de 2e periodetitel te behalen.

 

Het begon allemaal heel voorspoedig in een zonnig Aalsmeer voor Zwaluwen’30.Al in de 3e minuut was het 0-1. Een goede pass van Jouke Huitema bracht Gani Meholli, na een sprint over rechts, vrij voor de goal waar hij de meegekomen Joep Rive eenvoudig kon bedienen en deze wist wel raad met deze mogelijkheid en tikte de bal in het lege doel.
De verdediging van Zwaluwen bestond vandaag uit Perry Vlasman, Joey Papamelodias, Brian Sno En Calvin den Boer. Zij waren de vervangers voor de afwezigen Ivo Rottiné, Dani Mes, Ufuk Ülker en Jelle Huitema. Het hebben van een sterke bank betaalde zich duidelijk uit op deze zaterdag.
Na de 0-1 behield Zwaluwen’30 een duidelijk overwicht. Met snelle aanvallen over de vleugels werd Aalsmeer teruggedrukt op eigen helft. In de 7e minuut een prima afstandsschot van Mukthar Suleimanwelke net langs de verkeerde kant van de paal vloog. Ook het verrassende schot van Joep Rive in de 18e minuut trof hetzelfde lot. Een minuut later was het 0-2. De mee opgekomen verdediger Perry Vlasman bedient Joep Rive. Deze draait om zijn as langs zijn tegenstander en schiet onhoudbaar de bal langs de verbouwereerde doelman van Aalsmeer.
Een vrije trap, van afstand, door Joey Papamelodias, treft net geen doel in de 31e minuut.
Dan de 35e minuut; bij een aanval met veel verdedigers in het 16-metergebied van Zwaluwen’30 krijgt een vallende Brian Sno de bal tegen zijn arm. Penalty beslist de scheidsrechter!
Aalsmeer wil dit cadeautje graag uitpakken maar doelman Tim Elmers van Zwaluwen’30 wenst hieraan geen medewerking te verlenen en krijgt een hand achter de bal. Deze kan daarop worden weggewerkt tot over de achterlijn.
De laatste 10 minuten van de 1e helft kroop Aalsmeer wat meer uit haar schulp, zonder dat er echte problemen voor Zwaluwen’30 ontstonden.

In de 2e helft een onveranderd Zwaluwen’30. Meteen na de rust (46e minuut) een prima aanval van Zwaluwen’30; Aalsmeer kon alleen redding brengen met het bijna ontkleden van de doorgebroken Mukthar Suleiman d.m.v. het shirtje trekken. Penalty beslist de scheidsrechter en een gele (!) kaart voor de Aalsmeer-verdediger.

Joey Papamelodias mag deze penalty verzilveren maar hij schiet de bal langs de verkeerde kant van de paal. Stand blijft dus 0-2. Zwaluwen’30 hield controle over de wedstrijd.
In de 68e minuut kwam Jan Jaap Schaper voor Gani Meholli in het veld. In de 73e minuutsoleerde Thomas Schaap door de defensie van Aalsmeer en met een mooi puntertje kon hij deze aanval afronden voor de 0-3. Na dit doelpunt kwam in dezelfde minuut Thomas Hand voor hem in het veld.
Direct daarna speelde Aalsmeer met 10 man; de shirtjestrekker kreeg alsnog zijn 2e gele kaart en mocht vertrekken. De ruimte die ontstond in de verdediging van Aalsmeer werd direct benut doorZwaluwen’30; Mukthar Suleiman reageerde prima op een steekpass van Thomas Hand en omspeelde de doelman van Aalsmeer voor de 0-4. De laatste tien minuten had Zwaluwen’30 nog aan haar doelsaldo moeten/kunnen werken. Diverse mogelijkheden op een hogere score bleven achterwege. Jim Nelen kwam nog in het veld voor Brian Sno in de 80e minuut.

Aalsmeer schoot in de 87e minuut nog een bal op onze paal. Dit was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Komende dinsdagavond speelt Zwaluwen’30 voor de Districtsbeker uit tegen SVL in Langbroek.

Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Joep Rive, Jouke Huitema, Joey Papamelodias,
Gani Meholli (68e, Jan Jaap Schaper), Brian Sno (80e, Jim Nelen), Thomas Schaap (74e, Thomas Hand), Yannick Kuijpers, Mukthar Suleiman,Perry Vlasman, Calvin den Boer.

Veder op de bank: Levie Rood, Gilles Duiveman McEwan.