Wedstrijdverslag

 Uitstekend Zwaluwen’30 overklast  FC Breukelen (0-5)

Auteur: Leo H. v.d. Voort
Datum: 10-11-2019

Uitstekend spelend Zwaluwen’30 pakt zeer verdiend drie punten bij de plaatselijke FC in Breukelen. Voor de wedstrijd stond Breukelen op een 5e plaats met 11 punten (+ 4) en Zwaluwen’30 op een 9e plaats met 10 punten (-4). Op deze zaterdag zou ook beslist worden over de 1e periodetitel. Scherpenzeel, WV-HEDW of de SV Huizen streden hier nog voor.

Vanaf de eerste minuut had Zwaluwen’30 het initiatief in deze wedstrijd. Het Hoornse team combineerde naar hartenlust en Breukelen had weinig in te brengen.
In de eerste twintig minuten gaf scheidsrechter Xander Stoffer diverse vrije trappen aan Zwaluwen’30 net buiten het zestienmetergebied van Breukelen. Deze vrije trappen waren eengevolg van (te) hard ingrijpen van Breukelen-verdedigers op vooral de benen van Mircle Elstak.
Breukelen incasseerde in deze fase al enkele gele kaarten bij (te harde) verdedigende acties.Bij deze vrije trappen werd het doel enkele keren te hoog gezocht en kwam Breukelen nog goed weg.
In de 26e minuut is het 0-1; een korte corner van Jay van Ooijen op Mircle Elstak en diens strakke voorzet wordt voor het doel gemist door Jouke Huitema. Het gevolg was wel dat Thomas Hand daardoor opeens in een prima schietpositie komt en deze mogelijkheid meteen benut met een laag schot in de linkerbenedenhoek voor de voorsprong.

In de 30e minuut krijgt Nik van Tricht zijn 2e gele kaart voorgeschoteld door de leidsman en moet Breukelen verder met 10 man.
De eerste echte kans voor Breukelen was in de 36e minuut; een geblokt schot gaat tot corner.
In de 37e minuut mag Mircle Elstak alleen doorgaan omdat de buitenspelval niet lukte bij Breukelen; met een prima lob over de uitgekomen doelman brengt hij de stand op 0-2.

Een paar minuten later (39e minuut) was de wedstrijd in feite beslist. Jay van Ooijen speelt Thomas Hand in de diepte aan en deze kapt hierna zijn tegenstander uit op de rand van de zestien en schiet laag en onhoudbaar binnen. Stand 0-3. Een uitstekende aanvallende actie!
De 0-3 was ook de ruststand.

De Zwaluwen’30-aanhang was uiteraard “in de mood” bij deze ruststand en ging er eens ontspannen voor zitten. Koppie erbij en aan het doelsaldo werken was het credo voor de 2e helft.

Ongetwijfeld was dit ook de opdracht van de technische staf aan het Zwaluwen’30-team. Er werd nog steeds heel goed gespeeld in de 2e helft maar de finesse ontbrak (te gehaast) om meerdere doelpunten te maken. Het duurde tot de 74e minuut voordat de 0-4 viel. De ingevallen Joey Papamelodias mocht in duidelijke buitenspelpositie doorgaan en schoot de bal, via de keeper van Breukelen, binnen. Het laatste kwartier kreeg Zwaluwen’30 nog diverse kansen om de score op te voeren. Op acties van Joost Feld en Thomas Schaap behoedde de keeper van Breukelen zijn team voor een verdere achterstand. Ook Pieter Koopman kon 2x op het laatste moment worden gestuit.
De 0-5 kwam in de 79e minuut op naam van verdediger Calvin den Boer. Mee opgekomen kon hij de bal bijna op de doellijn het laatste tikkie geven en voor de eindstand van 0-5 zorgen.

Breukelen kwam er met deze uitslag nog genadig vanaf. Het had zo maar dubbele cijfers kunnen worden.

De overwinning was voor een team dat heel hard werkte en vooral als team indruk maakte.Iedereen was bereid extra meters te maken om deze overwinning binnen te halen. Proficiat mannen!!

De 1e periodetitel ging (op doelsaldo) naar Scherpenzeel.

Komende dinsdagavond oefent Zwaluwen’30 tegen het Alkmaarse AFC’34 (20.00 uur) en zaterdag a.s.spelen we voor de Districtsbeker thuis (14.30 uur) tegen onze oude tegenstander, het Utrechtse DHSC.

Opstelling Zwaluwen’30:
Dirk Bakker, Pieter Koopman, Koen Verlaat, Joep Rive, Jouke Huitema, Thomas Hand (70e, Gilles Duivestein McEwan), Mircle Elstak (64e, Joost Feld), Thomas Schaap, Dani Mes
(55e, Joey Papamelodias), Jay van Ooijen, Calvin den Boer.

Niet ingebracht: Wietse van Diepen en Dani Peper
Geel: Joey Papamelodias.