Winst Zwaluwen’30 in/tegen Huizen.

Datum 16-2-2019
Auteur: Leo van der Voort

WINST ZWALUWEN’30 IN/TEGEN SV HUIZEN (1-2)

In de 1e klasse A sleepte Zwaluwen’30 bij SV Huizen een belangrijke overwinning uit het vuur. In de 2e wedstrijd van de competitie in Hoorn won SV Huizen nog met de ruime cijfers (1-6). Een dergelijke uitslag in deze fase van de competitie zou Zwaluwen’30 zich niet laten welgevallen. Zwaluwen’30 kijkt nadrukkelijk naar de bovenste plaatsen van de ranglijst en is daar niet ver vandaan na de winst tegen SV Huizen. Mocht Zwaluwen’30 er in slagen in de beide, komende inhaalwedstrijden tegen resp. de FC Aalsmeer en DHSC een goede uitslag neer te zetten, dan lonkt de koppositie in 1 A.

Ook voor de 2e periodetitel deed Zwaluwen’30 goede zaken; na 7 wedstrijden (van de 9) staat Zwaluwen’30 op een gedeelde 1e plaats (16 punten en doelsaldo + 7) met DHSC (16 punten en doelsaldo +12).
Op 2 maart a.s. speelt Zwaluwen’30 thuis tegen DHSC. Een cruciale wedstrijd; dat is duidelijk!!

In de wedstrijd tegen SV Huizen waren in de 1e helft de teams tegen elkaar opgewassen; het verschil zat hem in de afronding. Joep Rive en Mukthar Suleiman maakten het de verdediging van Huizen bijzonder moeilijk. Met snelle rushes van beiden werd de verdediging van Huizen regelmatig uit elkaar gespeeld.

Aan de andere kant moest de verdediging van Zwaluwen’30 zeer attent blijven op de uitvallen van Huizen. Ook hier werden enkele goede kansen gecreëerd. In de 7e minuut werd een goede steekpass op waarde geschat door Mukthar Suleiman; de keeper van SV Huizen kon nog redding brengen door een uitgestoken voet. Een minuut later was het wel raak; In de 8e minuut stond de verdediging van Huizen te kijken naar een mogelijke buitenspelposititie van Joep Rive; de doelman kwam ver uit zijn doel en Joep wist op een prima wijze de bal langs de keeper in het verlaten doel te schieten. Stand 0-1. In de 38e minuut een prima kans voor Huizen. De linkerspits verzuimde de bal bij de 1e paal direct binnen te tikken en hij legde de bal terug bij de 2e paal, waar een andere Huizen-aanvaller net te laat kwam en zo de grote kans verloren ging. Ook Zwaluwen’30 kreeg voor de rust (42e minuut) nog een kans; een goede Zwaluwen’30-corner werd met het hoofd geschampt door Joep Rive. De bal ging net naast. De laatste kans voor de rust was voor Huizen; een van dichtbij ingeschoten bal kon nog net worden weggewerkt tot corner.

In de 2e helft hetzelfde beeld; een over de flanken gevaarlijk Zwaluwen’30 en een SV Huizen welke probeerde de verdediging van Zwaluwen’30 uit elkaar te spelen. Dani Mes werd in de 55e minuut vervangen door Perry Vlasman, terwijl in de 66e minuut Yannick Kuijpers Thomas Schaap verving. Een minuut later (56e minuut) was de stand 0-2. Een vrijgelaten Mukthar Suleiman mocht uithalen vanaf zo’n 20 meter en onhoudbaar voor keeper Brian Willemse vloog de bal in de touwen; een prima doelpunt op een prima moment voor Zwaluwen’30. Wel werden in de volgende twintig minuten enkele goede kansen/voorzetten niet op waarde geschat door de Zwaluwen’30-aanvallers. De 0-3 behoorde in die fase tot de mogelijkheden. In de 72e minuut verving Thomas Hand de moegestreden Gani Meholli.

Het werd nog even spannend; Zwaluwen’30-speler Jouke Huitema verlengde in de 78e minuut een rommelbal tot achter zijn eigen doelman Tim Elmers voor de 1-2. SV Huizen gooide in de laatste 10 minuten alles op de aanval; elke bal werd hoog in het Zwaluwen’30-strafschopgebied gepompt. Veel duw- en trekwerk was het gevolg. Scheidsrechter Roelof Luinge had er goed het oog op en floot gedecideerd voor elke overtreding.
In de 82e minuut nog een goede kans voor Zwaluwen’30; Mukthar Suleiman ziet zijn schot uiteenspatten op de voet van keeper Willemse van de SV Huizen.

Een prima overwinning voor een heel hard werkend Zwaluwen’30 in alle linies en met vreugde zag dat de diverse concurrenten om de bovenste plaatsen punten verspeelden.

Opstelling Zwaluwen’30

Tim Elmers, Joep Rive, Jouke Huitema, Joey Papamelodias, Gani Meholli (72e, Thomas Hand), Thomas Schaap (66e, Yannick Kuijpers), Dani Mes (56e, Perry Vlasman), Mukthar Suleiman, Ivo Rottiné, Jelle Huitema, Calvin den Boer.

Geel: Jelle Huitema en Joey Papamelodias.