Nieuws

 

In Memoriam

Zaterdagmiddag, na afloop van de thuiscompetitiewedstrijd tegen AFC, bereikte ons hetdroevige bericht dat

WILLEM (WIM) V.D. LEEK

 op 18 mei 2019 is overleden. Willem is 88 jaar geworden.

Willem verbleef al een periode in het verpleegtehuis in Almere en kon Zwaluwen’30, mede i.v.m. zijn afnemende gezondheid, dus niet meer bezoeken.
Jarenlang was Willem, als een van de oudste Zwaluwen’30-leden, aanwezig bij de thuiswedstrijden van de vereniging.

Op 11 juni 2018 kreeg Willem in het verpleeghuis door Het Bestuur van Zwaluwen’30 de Zilveren Zwaluw uitgereikt voor zijn jarenlange inspanningen voor de vereniging.

Reeds in 1937 werd Willem spelend lid van Zwaluwen’30. In 1961 verhuisde hij naar Zoetermeer i.v.m. zijn werkzaamheden in Rotterdam en weer later naar Noordwijk, van welke vereniging hij ook supporter werd.

Hij was, na zijn (korte) actieve voetbalperiode bij Zwaluwen’30, in de jaren vijftig en zestig o.a. werkzaam als Redacteur van het Clubblad van Zwaluwen’30 (Zwaluwen-klanken).

Hierin verzorgde hij, mede onder zijn pseudoniem “Bokkum”, diverse rubrieken, zoals “Hoornse Hopjes”, “Rood Zwarte Impressies”, “Slagzin van de week”, “Van de groene mat”, en “Licht te verteren Mopjes”. Prachtige verhalen leverde dit op in de wekelijkse  Zwaluwen-klanken. Hij maakte een blad dat een ieder graag wilde lezen en hij bleef hierbij ook altijd vol optimisme en enthousiasme.

Hij was ook een periode 2e secretaris, lid van de clubavond- en jeugdcommissie. Nooit was hem iets teveel, té laat of té gek!

Met Willem verliezen wij een man met een rood-zwart Zwaluwen’30-hart.

Hij bleef tot op het laatst geïnteresseerd in het wel en wee van de vereniging. Zwaluwen’30 dankt Willem voor alle mooie jaren met elkaar en wij wensen de familieleden en vrienden heel veel sterkte in de komende tijd.

Er is gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Willem op zaterdag 25 mei van 12.30 tot 12.45 uur in Crematorium Laren, Weg over Anna¹s Hoeve 1, 1251 SW Laren.

 Daarna volgt om 13.00 uur de afscheidsbijeenkomst waarin Willem zal worden herdacht. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de koffiekamer van het crematorium.

 Correspondentieadres: Helena Kuipers – Rietbergstraat 2, 1318 AT  Almere.

Het Algemeen Bestuur van de HCSV “Zwaluwen’30.