Nieuws

Afscheid van een icoon

Bron: Weeff

Afscheid van een icoon

HOORN – Met een hele leuke uitzwaaiwedstrijd heeft trainer/coach Ron van der Gracht een gepast afscheid gekregen als voetbaltrainer. Ruim 30 jaar was de Hoornse oefenmeester actief in het amateurvoetbal en werd daarvoor in het zonnetje gezet.

De huidige trainer/caoch van Zwaluwen’30 uit Hoorn vind het mooi geweest en zal het stokje overdragen aan Mo El Bouziani die dit seizoen al veel de vrije hand kreeg. Toch meende Zwaluwen ’30 dat een gepast afscheid op zijn plaats zou zijn en was er een wedstrijdje georganiseerd tussen het huidige Zwaluwen’30 en voormalig spelers van Hollandia Hoorn die 2007-2008 algeheel amateurkampioen werden bij de zondagamateurs. Voorafgaande aan de wedstrijd sprak wethouder sportzaken Kholoud El Mobayed van de gemeente Hoorn enkele lovende woorden aan het adres van de scheidend coach en spelde een onderscheiding van de gemeente op.

De wedstrijd tussen Zwaluwen’30 en oud Hollandia was er een vol grappen en grollen waarbij Ron van der Gracht heen en weer pendelden tussen de twee dug outs en menig scherpe en gevatte opmerking het veld in slingerde. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor Zwaluwen’30 en was de derde helft, zoals gebruikelijk, een prooi voor de ervaren spelers van oud Hollandia.

Bij Zwaluwen’30 zal Ron van der Gracht het stokje overdragen aan Mo El Bouziani terwijl er voor Ron van der Gracht meer tijd is voor zaken naast het voetbal zoals zijn voorliefde voor Ierland en zijn muziek.

Foto’s: Leo Giovannangelo

 

Na afloop sprak onze verslaggever met Ron Sijm, voormalig keeper van Zwaluwen’30 en Hollandia en natuurlijk kwam ook de afzwaaiende oefenmeester voor onze microfoon.