Zwaluwen’30 wint en is door in de Districtbeker!

Zwaluwen’30 plaatst zich voor volgende ronde districtsbeker na winst op Spartanen (3-1).

Auteur: Leo H. v.d. Voort

Datum: 15-9-2019

Na het verlies tegen Purmersteijn (zat) met 2-3 werd vorige week gewonnen van LSVV (1-3).

Winst op Spartanen zou voldoende moeten zijn voor het bereiken van de volgende ronde.

Het eerste kwartier gebeurde er weinig van beide kanten. In de 16e minuut het eerste schot op doel van Spartanen door Jay van Ooijen.

Bij Zwaluwen’30 waren Koen Verlaat, Gani Meholli, Thomas Schaap en Wietse van Diepen geblesseerd. Pieter Koopman was weer aanwezig en begon als wissel.

In de 20e minuut een diepe bal door Jouke Huitema op de sprintende Mircle Elstak. Deze was sneller dan zijn directe tegenstander en wist ook de doelman van Spartanen met een prima stiftbal te verschalken (1-0).

In de 44e minuut een duidelijke overtreding in de 16 op Mircle Elstak; scheidsrechter Pedro Raven zag er geen overtreding in!

Na de rust begint Zwaluwen’30 overtuigend; Mircle Elstak kopte een bal over in de 46e minuut en een gesmoorde bal van opnieuw MIrcle in de 52e minuut.

Pieter Koopman kwam in de 56e minuut in het veld voor Thomas Hand en Joost Feld in de 63e minuut voor Alpay Arlarslan.

In de 65e minuut is het 2-0; Aanvoerder Jouke Huitema schiet een vrije trap van zo’n 25 meter in de linkerbovenhoek. De Spartanen-keeper was kansloos!

De wervelende Zwaluwen’30-spelers waren de baas op het veld en het wachten was op meer doelpunten. Te veel lopen met de bal door de Zwaluwen’30-spelers zorgde ervoor dat Spartanen zich steeds kon herstellen en soms ook aan aanvallen mocht denken. Joey Papamelodias verving in de 68e minuut Mircle Elstak.

Joost Feld schiet in de 72e minuut voorlangs het Spartanen-doel. In de 79e minuut is daar toch de aansluitingstreffer door Spartanen. Van dichtbij kon de bal worden binnengetikt.

Scheidsrechter Pedro Raven negeerde hierbij het vlagsignaal voor buitenspel door de assistent-scheidsrechter. Spartanen ging hierna opportunistischer spelen en geloofde er weer in.

Zwaluwen’30 had zichzelf onnodig in de problemen gebracht door het missen van meerdere goede mogelijkheden.

In de 90e minuut is het duel definitief beslist; Pieter Koopman wordt prima aangespeeld en mag uithalen van buiten het strafschopgebied voor de 3-1. Een prima doelpunt waarbij de scheidsrechter nu het vlagsignaal van de assistent aan de andere kant negeerde.

Een verdiende winst voor een sterker Zwaluwen’30 tegen Spartanen.

Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen promovendus ZOB uitde Zuid-Oost-Beemster.

 

Opstelling Zwaluwen’30:

 

Dirk Bakker, Joep Rive, Jouke Huitema, Thomas Hand (56e, Pieter Koopman), Mircle Elstak (68e, Joey Papamelodias), Dani Mes, Yannick Kuijpers, Gilles Duiveman McEwan, Jay van Ooijen,Alpay Alarslan (63e, Joost Feld), Calvin den Boer.