Wedstrijdverslag.

Bekeravontuur Zwaluwen’30 voorbij. Opnieuw 0-1 tegen DHSC.

Auteur: Leo H. vd. Voort
Datum: 17-11-2019

 

Vorig seizoen – op zaterdag 02 maart van dit jaar – verloor Zwaluwen’30 thuis de 2e periode van DHSC uit Utrecht met 0-1.
De geschiedenis herhaalde zich; bij de wedstrijd om de Districtsbeker West 1- 2e ronde –  werd het opnieuw 0-1 in Hoorn voor DHSC.

Aan het eind van het afgelopen seizoen werd DHSC (team van de gebroeders Sneijder) kampioen en promoveerde naar de Hoofdklasse. Daarin staan ze nu op een verdienstelijke 2e plaats. Zwaluwen’30 en DHSC maakten er een leuke en spannende wedstrijd van, waarbij Zwaluwen’30 niet onderdeed voor DHSC. Voor de rust waren de beste kansen zelfs voor Zwaluwen’30 en met een beetje scherpte voor het doel van DHSC had Zwaluwen’30 zelfs met een voorsprong kunnen gaan rusten.

Het spel van Zwaluwen’30 heeft de laatste weken een duidelijke verbetering ondergaan en vooral in de achterhoede en op het middenveld is de onderlinge afstemming nu beter voor elkaar met als resultaat overwinningen op De Zuidvogels en de FC Breukelen.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Jay van Ooijen; de bal uit zijn strakke (bekende) schot vloog over. Jouke Huitema mag aanleggen van net buiten het zestienmetergebied; zijn schot gaat naast.In de 25e minuut de eerste grote kans voor DHSC. De bal wordt ingeleverd op de rand 16 en de DHSC-aanvaller mag vrij uithalen. De bal gaat gelukkig voor Zwaluwen’30 langs de goede kant van de paal.

In de 27e minuut een goede mogelijkheid voor Mircle Elstak om Zwaluwen’30 op voorsprong te zetten; op snelheid is hij de achterhoede van DHSC voorbij. De doelman van DHSC blijft lang staan en goed kijken en plukt vallend de bal op het laatste moment van de schoen van Mircle.

 

Thomas Hand krijgt in de 32e minuut de volgende mogelijkheid maar schiet in de handen van de doelman.
Opnieuw een grote kans voor Mircle Elstak in de 37e minuut wanneer hij een goede steekpass op waarde weet te schatten. Hij is slachtoffer van zijn eigen, hoge snelheid want hij komt niet goed uit met zijn passen en half struikelend moet hij deze kans laten passeren.
In de 39e minuut een strak schot op doel door DHSC, welke net over gaat. In de 43e minuut wordt een schot geblokt door de Zwaluwen’30-verdediging; de roep om een penalty door DHSC wordt genegeerd door scheidsrechter Martijn Kool.

In de 2e helft nam de druk op de verdediging van Zwaluwen’30 toe en moest het team achteruit. Het kon Zwaluwen’30 niet direct verontrusten want ze hadden er achterin goed het oog in en echte kansen werden er niet gecreëerd door DHSC. Voorin werden de Zwaluwen’30-kansen ook minder en de wedstrijd was aardig in balans met wel een goed combinerend Zwaluwen’30-middenveld.

De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 59e minuut; een uitstekende voorzet van links door Jay van Ooijen werd door Joep Rive, direct uit de lucht, snoeihard naast geschoten.

Een fraaie poging die een beter lot had verdiend. Het enige en beslissende doelpunt viel in de 67e minuut ten gunste van DHSC. Een (verre) vrije trap van de Utrechters werd, in een vol strafschopgebied, met het hoofd verlengd door de robuuste verdediger

Berry van ’t Land tot achter doelman Dani Peper van Zwaluwen’30. Stand 0-1.

Zwaluwen’30 gooide nu alles op de aanval en ook verdediger Joep Rive werd naar het front gestuurd om te pogen de stand gelijk te trekken en tenminste een strafschoppenserie af te dwingen.

Joep kreeg ook de kans met een laatste poging; in de 86e minuut schoot hij uit een voorzet van invaller Tony Brown net naast. De gelukkigste was deze zaterdag de overwinnaar en Zwaluwen’30 had zeker meer verdiend dan een 0-1 nederlaag in deze aantrekkelijke wedstrijd. De (mede) overwinnaars waren de toeschouwers die een goed en spannend potje voetbal hebben gezien.

Komende zaterdag speelt Zwaluwen’30 voor de competitie uit tegen Roda’46 in Leusden.

Op 30 november a.s. thuis tegen het Mijdrechtse Argon. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Zwaluwen’30:
Dani Peper, Koen Verlaat, Joep Rive, Jouke Huitema, Gani Meholli (75e, Tony Brown), Thomas Hand, Mircle Elstak, Gilles Duiveman McEwan, Jay van Ooijen, Alpay Alarslan (81e, Wietse van Diepen), Calvin den Boer.

Verdere wissels: Jeff Horstman, Eelco Zeinstra, Yannick Kuijpers en Wouter Jorritsma.

Geel: Koen Verlaat, Jouke Huitema en Mircle Elstak.