Oefenwedstrijd.

Kleine overwinning voor Zwaluwen’30 tegen JVC (2-1)

Auteur: Leo H. v.d. Voort
Datum: 9-9-2020

 

Een nuttige en leuke oefenwedstrijd voor beide teams gisterenavond, daar waren de aanwezigen het wel over eens!

 Nog 1 zaterdag voordat de regulaire competitie 2020/2021 begint, nadat deze in maart 2020 zo plotseling werd onderbroken door de Conora.
Laten we hopen dat de komende competitie tot een goed einde gebracht gaat worden. En ook dat het “normale” leven weer een aanvang neemt.

De beide trainers/coaches (Mo el Bouziani bij Zwaluwen’30 en Jitze Bosma – oud–keeper van Zwaluwen’30-) gebruikten, zoals normaal bij oefenwedstrijden, bijna hun volledige selectie.

Zwaluwen’30 begon met de volgende opstelling: Dirk Bakker, Koen Verlaat, Niels Compas, Calvin den Boer, Anthony Sabajo,  Encho Margaritha, Dave Severins, Yannick Kuijpers, Clifton Gorissen, Joost Feld en Gregory Scheltens.

 

De beide teams waren tegen elkaar opgewassen maar vooral doelman Dirk Bakker van Zwaluwen’30 moest in het eerste halfuur enkele keren goed optreden bij uitvallen van de snelle voorwaartsen van JVC om zijn doel schoon te houden. Hij deed dit bekwaam!

JVC bespeelde Zwaluwen’30 met een gesloten verdediging en gokte dus op een uitbraak om succes te hebben.

In de 24e minuut moest Gregory Scheltens zich laten vervangen door Thomas Hand i.v.m. een hamstringblessure voor Gregory.

Zwaluwen’30 kwam na precies een halfuur toch wel verrassend op een 1-0 voorsprong. Joost Feld wist met een strak, gericht schot  in de hoek de verdediging van JVC te verschalken.

Een paar minuten later (32e minuut) profiteerde JVC van een misverstand in de Zwaluwen’30-verdediging om de 1-1 aan te tekenen.

Zwaluwen’30 begon de 2e helft met een onveranderd team. Direct na het aanvangssignaal van deze 2e helft was de stand 2-1.

Een afgeslagen corner mocht door een vrijstaande Koen Verlaat eenvoudig van dichtbij binnengeschoten worden.

Het beeld van de wedstrijd veranderde niet. Een aanvallend Zwaluwen’30 en een verdedigend JVC, dat soms niet ongevaarlijk  voor het Hoornse doel verscheen.

In de 55e minuut wisselde Zwaluwen’30 Clifton Gorissen voor Jermey Wessemius. In de 72e minuut kwamen Perry Vlasman en Wietse van Diepen in het veld voor Calvin den Boer en Anthony Sabajo.

In het laatste kwartier kreeg Zwaluwen’30 nog twee grote kansen; Joost Feld kopte, vrij voor het doel, net naast en de keeper van JVC kon 2x op rij een ingeschoten bal van een Zwaluwen’30-aanvaller onschadelijk maken.

A.s. zaterdag – thuis om 17.00 uur – speelt Zwaluwen’30 de derde en laatste wedstrijd voor de Districtsbeker tegen de FC Den Helder. 

Na 2 winstpartijen voor de beker tegen de ASV Arsenal (1-3) en de vv Schoten (7-0) mag er van worden uitgegaan dat Zwaluwen’30 zich heeft geplaatst voor de knock-out fase van de Districtsbeker.