Verslag Oefenwedstrijden Zwaluwen’30 –

Verslag Zwaluwen’30 –  Fortuna -Wormerveer

 Auteurs: LvdV
Datum: 31-1-2019

 

Oefenwedstrijd Zwaluwen’30 tegen Fortuna-Wormerveer (5-2).
Afgelopen dinsdagavond oefende Zwaluwen’30 op eigen terrein tegen zondaghoofdklasser Fortuna-Wormerveer.
Mede gezien de afgelastingen van wedstrijden in deze periode van het jaar een prima invulling voor beide teams.

 

Zwaluwen’30 beschikt over een brede selectie terwijl ook de spelers die er een periode uit zijn geweest i.v.m. een blessure weer “aan de bak” kunnen.

 

 Beide teams speelden met volle inzet en zo werd het een “echte” wedstrijd. Zwaluwen’30 kwam in de 8e minuut op 1-0 door een attente Joep Rive in de spits. In de 30e minuut was het opnieuw Joep voor de 2-0, na een goede assist van Jouke Huitema. Thomas Schaap zorgde in de 40e minuut voor 3-0, waarna Fortuna-Wormerveer op slag van rust de 3-1 liet aantekenen.
Jouke Huitema scoorde in de 50e minuut de 4-1 d.m.v. een mooie trap en de rug van een tegenstander. In de 64e minuut mag Fortuna-Wormerveer een goede aanval afronden voor de 4-2.
Jim Nelen begon in de 75e minuut aan één van zijn vele passeerbewegingen en weet zich hierbij prima vrij te spelen om daarna de bal in de bovenhoek te krullen voor de 5-2. Een mooie goal! Eindstand dus 5-2 van een lekker oefenpotje onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Gino D’Onorio.

 

 Verslag oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag

 

Nuttige oefenwedstrijd tegen zaterdag-2e klasser FC Zaandam
.
De KNVB had afgelopen zaterdag alle wedstrijden vanaf de 1e klasse afgelast vanwege de (veronderstelde)slechte toestand van de velden. Naar mijn mening had er op de meeste velden in West 1 en West II gespeeld kunnen worden (net zoals bij de zondag).

Zwaluwen’30 speelde een oefenwedstrijd tegen FC Zaandam, de vereniging waar oud-Zwaluwen’30-speler Serdar Öztürk tegenwoordig speelt en (jeugd) trainer is.
Het werd een nuttige wedstrijd voor beide teams op een prima te bespelen (kunst) grasmat. Zwaluwen’30 kreeg de gelegenheid het niet-nodige verlies tegen De Zuidvogels weg te spoelen en voor FC Zaandam was het een goede gelegenheid de degens te kruisen tegen een team uit een hogere klasse.

Bijna alle Zwaluwen’30-spelers kwamen aan spelen toe in de 1e of in de 2e helft. Ook Wietse van Diepen, Thomas Hand, Mirko Boukens en Brian Sno konden weer “minuten maken”.
In de 24e minuut een prima goal (1-0) door Thomas Hand. Wietse van Diepen bracht in de 38e minuut van de wedstrijd de stand op 2-0 (via een strak schot en de rug van een tegenstander). In de 40e minuut werd de stand 2-1. Een wegdraaiende bal van Serdar Öztürk viel zomaar binnen bij de 2e paal.

Na de rust weer veel andere Zwaluwen’30-spelers aan de start van de 2e helft.Thomas Schaap mocht in de 45e minuut uithalen voor 3-1. Dit herhaalde hij in de 78e minuut.  Stand 4-1. Zwaluwen’30 had in deze fase van de wedstrijd duidelijk de touwtjes in handen en drukte de FC Zaandam terug.
Nog twee van de vele kansen werden omgezet in een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd; Jouke Huitema Maakte op een prima wijze de 5-1 en het slotakkoord was voor opnieuw Thomas Hand. In de 90e minuut zorgdehij voor de eindstand van 6-1.

De wedstrijd werd op een uitstekende wijze geleid door scheidsrechter Nino Lantink. Mijn complimenten voor hem!