Wedstrijdverslag.

Auteur: Leo H. van der Voort

Datum: 5-9-’21

Ruime overwinning in 1e bekerwedstrijd voor Zwaluwen’30 uit tegen LSVV (0-4) 

 

Zwaluwen’30 speelde, na een langdurige Corona-onderbreking, haar 1e wedstrijd voor de KNVB-Districtsbeker uit tegen LSVV uit Zuid-Scharwoude. In de voorronde is Zwaluwen’30 tevens gekoppeld aan het Oostzaanse  OSV alsmede aan ZAP uit Breezand. Twee teams gaan over naar de volgende ronde.

De eerste twintig minuten was aftasten voor beide teams. LSVV gebruikte de lange bal, terwijl Zwaluwen’30 met goed combinatievoetbal LSVV onder druk zette.

In de 24e minuut eindigde een kopbal van Jermey Wessemius over de keeper op de deklat van LSVV. Een minuut later mag Zwaluwen’30 een penalty nemen. Pieter Koopman werd goed aangespeeld maar op het moment dat hij wilde uithalen werd hij aangetikt door een tegenstander.  Joost Feld benutte deze penalty feilloos voor de 0-1.

In de 29e minuut was de stand al 0-2 door goed doorzetten van Anthony Sabajo. Een prima goal!

De wedstrijd was in feite al in de 38e minuut beslist; een mekkerende speler van LSVV bleef praten tegen de scheidsrechter en deze was er niet van verdiend. Twee maal geel achter elkaar en de speler kon met rood vertrekken. LSVV dus verder met 10 man.

Joost Feld werd i.v.m. een bovenbeen-blessure in de 43 minuut vervangen door Jerven Jevid.
In de 60e minuut kwam Gani Meholli in het veld voor Encho Margaritha terwijl Niels Compas in het veld kwam voor Jermey Wessemius.

In de 69e minuut een prima voorzet van Jerven Jevid op de mee opgekomen Pieter Koopman  en een 0-3 stand.

Dezelfde Jerven maakte in de 74e minuut de 0-4 door een steekbal goed af te ronden in de verre hoek.
Jesper v.d. Gracht kwam in de 79e minuut nog in het veld voor Floris Coffeng.

Een tevreden trainersstaf plus selectie kon terugkijken op een goede eerste wedstrijd van het seizoen.