Wedstrijdveslag.

Opnieuw behoorlijke nederlaag voor Zwaluwen’30 (4-1)

Auteur: Leo H. vd Voort
Datum: 27-10-2019

De Hoornse supporters van Zwaluwen’30 hadden halverwege de wedstrijd in Scherpenzeel tegen het plaatselijke team van de vv Scherpenzeel een goed gevoel bij een voorsprong van 0-1. Beide teams bewogen zich in de eerste helft vooral op het middenveld. De 1e minuut had Zwaluwen’30 wel al kunnen leiden! Mircle Elstak besloot een goede individuele actie met een schot op de lat. In de 3e minuut wordt een bal, na een goede voorzet naast gekopt. Tot de 34e minuut (1e schot op doel van Scherpenzeel) was er geen sprake van enige spectaculaire acties richting één der beide doelen. Zowel Scherpenzeel als Zwaluwen’30 zochten de weg naar de goal via te moeilijke combinaties. 

Beide partijen hielden elkaar behoorlijk in evenwicht in het Scherpenzeelse zonnetje.

Thomas Schaap mocht in 37e minuut een laag schot produceren, welke goed werd verwerkt door de doelman van Scherpenzeel. Deze blesseerde zich hierbij zodanig dat hij een paar minuten later vervangen moest worden door de wissel-keeper. In de 41e minuut een vrije trap op een mooie afstand van het Zwaluwen’30-doel. De bedoeling van Scherpenzeel was duidelijk; bal even opzij leggen en uithalen. Deze actie leverde een misverstand op tussen beide Scherpenzeelse aanvallers waardoor de bal door de Zwaluwen’30-middenvelders kon worden onderschept en Zwaluwen’30 meteen het gas erop gaf naar de andere kant van het veld. Dani Mes schoot bij deze actie goed in maar de keeper kon de bal nog half wegwerken. In de rebound mocht Pieter Koopman toch de 0-1 aantekenen.

Een ongewijzigd Zwaluwen’30 begon met goede moed aan de 2e helft. Wel was meteen duidelijk dat Scherpenzeel er eenextra stap bij deed bij het begin van deze 2e helft. Zwaluwen’30 moest terug!

In de 52e minuut valt de gelijkmaker; een middenvelder van Scherpenzeel krijgt teveel ruimte van de Horinezen en mag uithalenvan buiten het 16-metergebied. Pech voor Zwaluwen’30 want via de rug van een Zwaluwen’30-verdediger ploft de bal in het net.Dirk Bakker was kansloos (1-1).

Scherpenzeel zette er nog een tandje bij en Zwaluwen’30 gaf onvoldoende tegengas! In de 62e minuut ontsnapte Zwaluwen’30 nog aan een achterstand bij een prima vrije trap. Deze werd met moeite naast gewerkt.
Een paar minuten later (64e minuut) is het wel raak! Opnieuw onvoldoende ingrijpen in de 16-meter en van dichtbij werd de bal onder Zwaluwen’30-doelman Dirk Bakker doorgeschoven voor de 2-1. Nog weer een paar minuten later – in de 67e minuut – was de wedstrijd beslist. Opnieuw onvoldoende ingrijpen van het Zwaluwen’30-team zorgde voor een tussenstand van 3-1.

Zwaluwen’30 probeerde de bakens nog te verzetten, maar de aanvalsopzetten waren te simpel om van echt gevaar te spreken.Keeper Bakker redt nog bij een vrij ingeschoten bal en tikt deze tot corner. In de 74e minuut eindigde een snelle aanval met aan het einde Jay van Ooijen met een schot in het zijnet. Pieter Koopman staat in een redelijke positie voor de goal om bij ontvangst eventueel af te ronden.

In de 78e minuut wordt het zelfs nog 4-1. Een goed combinerend Scherpenzeel mag het hele veld oversteken en ook goed afronden,zonder dat Zwaluwen’30 de bal maar heeft kunnen beroeren of onderscheppen.

Opnieuw dus een forse nederlaag van Zwaluwen’30 in een uitwedstrijd. Het team zal echt alles uit de kast moeten halen om opkorte termijn het tij te keren. 

 

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Pieter Koopman, Koen Verlaat, Joep Rive, Jouke Huitema (67e, Joost Feld), Thomas Hand, Mircle Elstak (74e, Alpay Alarslan), Thomas Schaap (57e, Joey Papamelodias), Dani Mes, Jay van Ooijen, Calvin den Boer.

 

Geel: Joey Papamelodias en Thomas Hand.

 

Niet ingebracht: Dani Peper, Yannick Kuijpers, Gilles Duiveman McEwan, Perry Vlasman.