Start Zwaluwen ’30 1- Purmersteijn 1

Zwaluwen’30 begint reeks beker wedstrijden.

auteur: Leo H. van der Voort

Datum:31-8-2019

Purmersteijn (zat.) wint 1e bekerwedstrijd bij Zwaluwen’30 (2-3)

 

Zwaluwen’30 verzuimde in de laatste tien minuten van de bekerwedstrijd om deze in het slot te gooien. Nadat Jouke Huitema in de 80e minuut oud-Zwaluwen’30-doelman Tim Elmers verraste met een prima vrije trap over de muur en hierbij de 2-2 aantekende,had Zwaluwen’30 de grootste mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

In de 82e minuut verscheen Thomas Schaap geheel vrij voor de goal om de genadeklap uit te delen, echter Tim Elmers wist de bal nog te beroeren en deze in drie instanties weg te werken. Ook Pieter Koopman had in de 87e minuut nog de winst op zijn schoen.

Opnieuw kon Tim Elmers dit voorkomen.

Het is een bekend verschijnsel; als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dit wel!

In de 90e minuut krijgt Purmersteijn vrije doorgang richting keeper Levie Rood van Zwaluwen’30 en vrij eenvoudig kwamen zij wel tot scoren (2-3).

Het begon allemaal nog goed voor Zwaluwen’30 in de 1e officiële wedstrijd van het seizoen. Pieter Koopman raakte de lat in de 3e minuut en al in de 7e minuut kwam Zwaluwen’30 op een voorsprong van 1-0 door Thomas Hand.

Zwaluwen’30 had in de beginfase het beste van het spel maar Purmersteijn knokte zich terug in de wedstrijd en in de 41e minuut was het 1-1.

Na de rust in 1e instantie een zelfde beeld; een aanvallend Zwaluwen’30 en een counterend Purmersteijn. Hierbij kregen zij al in de 49e minuut alle hulp van Zwaluwen’30.

Te simpel verdedigen werd bestraft met de 1-2. Een paar minuten later (51e minuut) een goede Zwaluwen’30-aanval over rechts, waarbij Perry Vlasman spits Pieter Koopman  weet te vinden voor de goal; zijn kopbal gaat ver naast.

De laatste tien minuten werden hierboven al beschreven en dus mocht Purmersteijn de winst (2-3) mee naar huis nemen. Er is dus nog genoeg huiswerk voor Zwaluwen’30 de komende weken.

De oefenwedstrijd van Woensdagavond a.s. (thuis) de gaat niet door!!

Zaterdag a.s. de (uit) bekerwedstrijd tegen LSVV (aanvang 17.00 uur).

 

.