Zwaluwen ’30 pakt punt bij AFC

Verdiend punt bij AFC Amsterdam

Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 09-10-2018

Na 2 duidelijke (eerste) verliespartijen pakte afgelopen zaterdag Zwaluwen’30 een verdiend punt bij AFC in Amsterdam. De inzet en concentratie waren weer zoals wij van het team gewend zijn en gezien het spelbeeld van de 2e helft was ook een overwinning niet onverdiend geweest.

De volgende tegenstander aan de Berkhouterweg is de FC Breukelen. Dit team pakte afgelopen zaterdag de eerste driepunter tegen CSV BOL. Vorig seizoen werd het in Breukelen tegen de FC 2-2 en in Hoorn 1-1.

Blessures

Bij mijn inleiding op deze laatste wedstrijd in Hoorn op 12 mei moest ik melden dat de blessures van Brian Sno (enkel), Mirko Boukens (kruisband) en Wietse van Diepen (spierblessure) van langdurige aard zouden zijn. Dit is ook wel gebleken want er is nog niet veel veranderd; Brian kan mogelijk eind november 2018 weer aan spelen toekomen. Mirko Boukens loopt al wel mee in de training maar heeft nog een aangepast programma. Zijn tijd komt waarschijnlijk na de winterstop. Wietse kampt met dezelfde spierproblemen als in het voorjaar en is voorlopig weer uitgeschakeld. Nieuweling Ferris Inyama heeft alleen enkele trainingen meegemaakt en raakte toen geblesseerd. Vorige week werd er d.m.v. een operatie in zijn knie gekeken en de waarheid was heel hard voor hem (en voor ons); een beschadigde kruisband en meniscus. Een langdurige herstelperiode voor Ferris! Wij wensen hem hierbij alle sterkte toe.

De wedstrijd tegen de FC Breukelen moet duidelijkheid geven hoe beide teams er nu daadwerkelijk voorstaan; voorlopig afhaken of juist aanhaken? Met volgende week nog een thuiswedstrijd tegen Victoria voor de boeg zijn dit twee belangrijke thuiswedstrijden voor Zwaluwen’30. De selectie van Zwaluwen’30 is zich hiervan volledig bewust!

Jos Entius

Vorige week hadden wij een prima bijeenkomst in ons clubhuis met Jos en Jannie Entius; Jos is al 48 jaar een dragende kracht (in het bezit van Gouden Zwaluw en Erelidmaatschap) in de vereniging en rondom de selectie. I.v.m. gezondheidsproblemen moet hij nu een stapje terugdoen en velen (ook oud-selectieleden) waren gekomen om hem te bedanken voor zijn inzet in al deze jaren. Dank je wel Jos en sterkte gewenst namens Zwaluwen’30.

Pupil van de week

Pupil van de week is Jayden Brandon terwijl de bloemen voor de Man of the Match weer ter beschikking zijn gesteld van Jolanda’s Bloembinderij in Winkelcentrum De Grote Beer. Opel-dealer Van der Linden Van Sprankhuizen is onze balsponsor en zet weer, ter kennismaking, een (nieuwe) bolide op ons terrein.

Nog even ter info; onze website is geheel vernieuwd en het is voor iedereen nog even wennen aan de nieuwe indeling. De site wordt nog verder bijgewerkt en zal straks volledig toegankelijk zijn! Voor de digibeten onder ons; sterkte gewenst!

Scheidsrechter van dienst is deze zaterdag de heer R. Duindam. Wij wensen hem en een ieder binnen en langs de lijnen een hele spannende en sportieve zaterdagmiddag toe!