Verslag

Strafschop beslist matige wedstrijd tussen Huizen en Zwaluwen’30 (1-0)

Auteur: Leo H. van der Voort
DAtum 29-9-2019

In de 57e minuut beslist scheidsrechter Duindam dat een van dichtbij tegen de arm van Joey Papamelodias geschoten bal goed genoeg was voor een strafschop. Huizen pakte dit cadeautje graag uit en besliste zo deze matige wedstrijd in haar voordeel.

Voor de neutrale toeschouwer was er in Huizen, mede door het weer, weinig te beleven. Twee sterke verdedigingsblokken zorgden ervoor dat het zelden een spektakel werd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, zonder dat de beide voorhoedes tot gevaarlijke acties kwamen.

De eerste tien minuten waren voor Zwaluwen’30; met snel spel over de vleugels werd Huizen onder druk gezet.

Daarna brak er een periode aan dat Huizen een overwicht kon creëren. Enkele goede pogingen in de 11e, 12e en 13e minuut werden niet accuraat genoeg uitgevoerd en kon de verdediging van Zwaluwen’30 voor opruiming zorgdragen.

Doelman Dirk Bakker moest vooral ook optreden bij een heel moeilijke terugspeelbal van Dani Mes. In twee instanties was hij de baas over de situatie.

Tot de rust twee hard werkende teams met weinig kansen voor beide doelen. Aanvallend was het bij Zwaluwen’30 te onrustig om het de verdediging van Huizen moeilijk te maken. De passing was vaak net niet goed genoeg en had het verdedigingsblok van Huizen er steeds een voetje tussen. De ruststand was 0-0.

Joost Feld werd na de rust (46e minuut) vervangen door Gani Meholli en hij zorgde voor meer dreiging met enkele goede acties over de  linkerkant van Zwaluwen’30. De 2e helft was verder identiek aan de 1e helft; twee hardwerkende teams die maar niet echt gevaarlijk konden worden, mede door te slordige passing.
Mircle Elstak werd in de 52e minuut vervangen door Alpay Alarslan. In de 57e minuut dus de strafschop; bij een snelle aanval  over rechts werd Joey Papamelodias gepasseerd. Hij herstelde zich meteen en kwam weer terug bij de Huizen-aanvaller;

Deze schoot de bal daarop tegen zijn arm (?). Deze actie werd niet waargenomen door veel toeschouwers langs de kant, echter wel door scheidsrechter Rembrandt Duindam, die daarop de bal op de stip deponeerde en Huizen kwam op 1-0.

Thomas Hand kwam in de 58e minuut voor Yannick Kuijpers en Zwaluwen’30 ging vol op de aanval spelen.

Het laatste kwartier een opportunistisch spelend Zwaluwen’30. D.m.v. de lange bal werd getracht de Huizen-verdediging uiteen te spelen. De grootste kans was er in de 75e minuut; een vrije schop recht voor het doel, net buiten het zestienmeter-gebied van Huizen. Joey Papamelodias schiet de lage bal langs het muurtje, maar ook langs de verkeerde kant van de paal.

In de 78e minuut een goed schot van Jay van Ooijen; de keeper van Huizen kan stompend redding brengen en in de reboundschiet Pieter Koopman de bal naast het doel.

In deze fase ontstonden enkele onregelmatigheden tussen de spelers en moest de scheidsrechter door het tonen van gele kaartende wedstrijd in bedwang houden. Hierbij kreeg Joep Rive in blessuretijd zijn 2e gele kaart uitgereikt en moest hij het veldverlaten. Deze typische 0-0-wedstrijd eindigde dus, door de penalty, in een 1-0 overwinning voor Huizen en mocht Zwaluwen’30 zich tekort gedaan voelen.

Volgende week thuis tegen WV-HEDW uit Amsterdam.

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Pieter Koopman, Joep Rive, Jouke Huitema, Joost Feld (46e, Gani Meholli), Joey Papamelodias, Mircle Elstak (52e, Alpay Alarslan), Dani Mes, Yannick Kuijpers (58e, Thomas Hand), Jay van Ooijen, Calvin den Boer.

Verdere wissels: Koen Verlaat, Dani Peper, Perry Vlasman en Gilles Duiveman McEwan.