Weer een driepunter!

Sterk collectief Zwaluwen’30 overwint Roda’46 in koud Leusden (1-5)

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum 16-12-2018

Zwaluwen’30 had tegen de nummer 2 van de ranglijst een prima spelopvatting uitgedokterd. Alle linies van het Hoornse team staken heel veel energie in het vroegtijdig opjagen van de tegenstander over het hele veld. Duidelijk was dat Roda’46 hier moeite mee had! Een vroege voorsprong (in de 2e minuut) voor Zwaluwen’30 hielp ook mee om Roda’46 het idee te geven dat er deze zaterdag weinig te halen viel.

Joey Papamelodias zag dat de keeper van Roda’46 vrij ver voor zijn doel stond en plaatste de bal van ver onhoudbaar over hem heen in het doel voor de 0-1. Een lekker begin!
Het initiatief bleef gedurende de 1e helft bij Zwaluwen’30. De enige kans voor Roda’46 was in  de 20e minuut. Een vrije kopkans voor Roda’46 ging net over. In de 39e minuut mocht Gani Meholli doorgaan over rechts en een strakke, lage voorzet afgeven op spits Joep Rive, die prima voor zijn man komend de 0-2 liet aantekenen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld; Zwaluwen’30 bleef dominant en veroverde de bal in alle linies, waardoor mogelijkheden werden gecreëerd. In de 53e minuut onderschept Joep Rive de bal aan de rechterkant, gaat alleen door en schiet de bal op een prachtige manier in de linkerbovenhoek voor de 0-3.In de 60e minuut schiet Gani Meholli tegen de uitgekomen keeper op en zo gaat deze kans verloren. In de 64e minuut is het 0-4. Joep Rive maakt het de verdediger zo moeilijk dat deze een terugspeelbal produceert waardoor zijn eigen (grabbelende) keeper wordt verrast en de bal in eigen doel werkt.

Roda’46 probeert nog wat terug te doen; in de 69e minuut een schot net naast en in de 72e minuut een bal vanuit een moeilijke hoek op de linkerpaal bij Zwaluwen’30.

Tijd voor wat wissels bij Zwaluwen’30; in de 73e minuut komt Thomas Schaap voor Ganni Meholli en in de 76e minuut Perry Vlasman voor Joep Rive, die onder applaus het veld mag verlaten.
Calvin den Boer vervangt in de 81e minuut Mukthar Suleiman.

Keeper Levie Rood krijgt in de 77e minuut geen hand achter de goed genomen vrije trap van Roda’46. Stand 1-4. Het laatste wapenfeit is voor Zwaluwen’30; Joey Papamelodias probeert het weer van ver en verrast de keeper van Roda’46, die de bal door zijn handen ziet gaan voor de eindstand van 1-5.
Opnieuw een prima overwinning van Zwaluwen’30 dat daarmede de 2e plaats inneemt met 20 punten uit 11 wedstrijden. Volgende week zaterdag gaat Zwaluwen’30 naar DHSC voor de 38 minuten welke nog gespeeld dienen te worden na de gestaakte wedstrijd van 17 november jl. Zwaluwen’30 heeft een voorsprong van 0-1 maar DHSC mag beginnen met het nemen van een strafschop en tegen  10 Zwaluwen’30-spelers i.v.m. de 2e gele kaart gegeven aan Mukthar Suleiman.