Zwaluwen ’30 – WV-HEDW eindigen beide met 10 man.

Verdiende overwinning op WV-HEDW (1-0) Zwaluwen’30 een uur met 10 spelers.

 

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 9-12-2018

 

Het eerste halfuur van de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW was misschien wel het beste van het huidige seizoen. De bal ging prima rond van links naar rechts en de spelers vonden elkaar in prima positiespel. WV-HEDW keek ernaar en kon niet echt meedoen in deze periode.
Het wachten was op doelpunten van de Zwaluwen’30-zijde! De doelpoging in de 15e minuut verdiende de schoonheidsprijs; een snelle aanval over rechts werd door een op volle snelheid sprintende Gani Meholli uitstekend voorgezet op de inkomende  gelegenheidsspits Joep Rive. Deze kopte de bal via de lat net over het doel van WV-HEDW.
Jammer; deze doelpoging had een beter lot verdiend!

 

In de 21e minuut kan WV-HEDW met moeite nog redding brengen op de doellijn.  In de 23e minuut mocht aanvoerder Ivo Rottiné een vrije schop nemen van buiten het strafschopgebied. Ivo zag een kleine mogelijkheid aan de rechterzijde van de muur waar de bal langs kon en de schoot de bal met een laag schot in de uiterste rechterbenedenhoek. Stand 1-0.  De keeper van WV-HEDW was kansloos op deze uitstekend genomen vrije schop!

 

In de 27e minuut een stuiterbal in de zestien van WV-HEDW; deze kan nog met veel moeite worden weggewerkt tot corner.

 

De 30e minuut was cruciaal voor het verdere verloop van deze wedstrijd! Een klutsbal in de Zwaluwen’30-verdediging zorgde ervoor dat een WV-HEDW-er vrije doorgang had naar de reeds ver voor zijn doel staande keeper Tim Elmers van Zwaluwen’30. Buiten de zestien beging Tim een overtreding op de doorgebroken speler, waardoor de scheidsrechter van dienst de heer Hardeman niet anders kon beslissen dat keeper Tim Elmers het veld met een rode kaart moest verlaten en Zwaluwen’30 een uur met een man minder moest gaan spelen.

Gani Meholli werd eruit gehaald ten faveure van de nieuwe keeper Levie Rood.

 

Het spelbeeld veranderde wel. Zwaluwen’30 trok zich wat meer terug op eigen helft zonder dat WV-HEDW echt gevaarlijk kon worden. De controle over de wedstrijd bleef ook met 10 man intact.

 

Na de rust hetzelfde spelbeeld met de allergrootste kans in de 55e minuut voor Zwaluwen’30 om de score uit te breiden. Mukthar Suleiman liet zijn directe tegenstander zijn hakken zien en ging alleen af op keeper Jordy Heimens van WV-HEDW. Mukthar had niet de rust om de keeper te passeren en schoot de bal tegen hem aan.

 

In de 57e minuut een prima redding van keeper Levie Rood op een lage kopbal in de hoek.  Met een uiterste krachtinspanning kon hij nog net zijn hand achter de bal krijgen.

 

Dani Mes werd in de 63e minuut gewisseld voor Thomas Schaap en in de 78e minuut kwam Perry Vlasman voor Mukthar Suleiman in het veld.

 

In de 79e minuut kreeg Jordy Dijkhuizen van de scheidsrechter zijn 2e geel voorgeschoteld en ook hij mocht dus met rood gaan douchen. Nog ruim 10 minuten met 10 tegen 10.

 

Een opportunistisch WV-HEDW probeerde nog met hoge ballen de verdediging van Zwaluwen’30 te verontrusten. Keeper Levie Rood hield overzicht in een druk strafschopgebied en hield prima stand tot het einde van de wedstrijd.

 

Een verdiende overwinning voor een hard werkend Zwaluwen’30 met 1-0.

 

Joep Rive werd uitgeroepen tot de Man of the Match en kreeg uit handen van Ruud Grollé het prachtige boeket wat geschonken is door “JOLANDA’S BLOEMBINDERIJ” , WC Grote Beer , Hoorn

 

Zwaluwen- WV-HEDW 1-0 09-12-2018 om 12.42.16 39

 

Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst Roda’46 uit Leusden. Zwaluwen’30 met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden, staat nu op plaats 5 met 17 punten uit 10 wedstrijden.

 

Opstelling Zwaluwen’30:

 

Tim Elmers (uit met een rode kaart in de 30e minuut/vervanger Levie Rood), Ufuk Ülker, Joep Rive, Jouke Huitema,Joey Papamelodias, Gani Meholli (uit 30e minuut), Dani Mes (63e, Thomas Schaap), Yannick Kuijpers, Mukthar Suleiman (78e, Perry Vlasman), Jelle Huitema.

 

Verder op de bank/niet ingebracht:

 

Wietse van Diepen, Calvin den Boer en Jim Nelen.

Foto’s JJJ
Gerrit