Zwaluwen’30 start met 3 punten winst in de competitie

Hoofdrol van Jay van Ooijen bij winst op de vv ZOB (4-3)

Auteurs: Leo H. van der Voort

Datum: 21-9-2019

Zwaluwen’30 heeft bij de 1e wedstrijd van de competitie 2019/2020 ook de eerste drie punten binnengehaald.

Eenvoudig is dit zeker niet gegaan in de wedstrijd tegen promovendus ZOB. Het werd geen hoogstaande maar wel een hele spannende wedstrijd aan de Berkhouterweg. Het team van oud-Zwaluwen’30-trainer Mo Zaoudi bepaalde in een groot deel van de eerste helft het tempo en dwong hierdoor meerdere goede kansen af.

Dat oud-Zwaluwen’30-speler Kevin Grent hierbij een belangrijke rol speelde was geen verrassing. Dit is een speler die je 90 minuten lang in de gaten moet houden met zijn sleuren en storen over een groot deel van het veld.

Een klein kwartier gebeurde er nog weinig voor de doelen van de beide keepers, totdat Kevin Grent, ten onrechte volledig vrij gelaten op de punt van het zestienmetergebied, op zijn gemak een hoek mocht uitkiezen  en Zwaluwen’30-keeper Dirk Bakker was in de 14e minuut kansloos op zijn schuiver in de rechterbenedenhoek (0-1).

In de 20e minuut had het zomaar 0-2 kunnen zijn! De buitenspelval werd slim opgeheven door een teruglopende  Speler waardoor een ander ZOB-speler door mocht gaan. Vrij voor de keeper schoot hij naast!

In de 25e minuut opnieuw een grote kans voor ZOB; keeper Bakker onderschept met een prima reactie. Het 1e schot op doel van ZOB kwam in de 26e minuut door Jay van Ooijen en werd een gemakkelijke prooi voor  de ZOB-doelman. Een minuut later produceerde Thomas Hand een rollertje, welke de keeper eenvoudig kon oprapen.
De eerste grote kans in de 1e helft voor Zwaluwen’30 kwam in de 31e minuut uit een prima genomen vrije trap vanaf  rechts door Jouke Huitema op het hoofd van de geheel vrijstaande Calvin den Boer. Hij kopte echter over!

De gelijkmaker (1-1) kwam letterlijk uit de lucht vallen; in de 39e minuut produceerde Jay van Ooijen, van buiten de zestien, een prachtige uithaal waarbij de keeper van ZOB het nakijken had.

Een paar minuten later, in de 42e minuut herhaalde de geschiedenis zich; opnieuw een prima schot van  Jay van Ooijen van zo’n 20 meter en opnieuw was keeper Danny Been van ZOB kansloos (2-1).
In de 43e minuut nog een goede redding van Dirk Bakker. Hij kon de goed ingeschoten bal nog tot corner verwerken.

Ruststand dus 2-1 in het voordeel van Zwaluwen’30.

Na de rust (46e minuut) was verdediger Perry Vlasman vervangen door Dani Mes. In de 50e minuut een goede redding door de ZOB-keeper. Hij verwerkt de ingeschoten bal tot corner.
De 1e grote kans voor ZOB kwam in de 52e minuut toen een bal uit een corner van de lijn werd gehaald en hierna  Dirk Bakker redding kon brengen.

In de 56e minuut een cruciaal moment; Dennis Pals van ZOB maakt een pittige overtreding op de enkels van Jouke Huitema en scheidsrechter Akkaya aarzelt geen moment en trekt direct de rode kaart.

ZOB dus verder met 10 man! Aan het spelbeeld was dit hierna niet meteen te zien; ZOB bleef genoeg energie in de wedstrijd steken om het Zwaluwen’30 lastig te maken. Gani Meholli kwam in de 59e minuut voor Thomas Hand.

Vreemd was het wel dat niemand het Jay van Ooijen lastig maakte toen hij in de 64e minuut weer eens uithaalde  van buiten de zestien; opnieuw plofte de bal achter keeper Been in het doel (3-1) Dat was zijn derde goal van de middag!

ZOB zag het en keek ernaar! Met nog ruim een kwartier te gaan leek de wedstrijd gespeeld, maar ZOB dacht daar anders over.
Met volle energie van de overgebleven 10 spelers werd Zwaluwen’30 aangepakt en in de 72e minuut mocht Dennis Jansen de aansluitingstreffer aantekenen (3-2). Bij Zwaluwen’30 kwam in de 78e minuut Joost Feld voor Mircle Elstak.

In de 84e minuut gebeurd wat ik mij in de Zwaluwen’30-geschiedenis niet kan herinneren! Uit een prachtige aanval, over diverse schijven, mag Jay van Ooijen, via de binnenkant van de paal, zijn 4e doelpunt van de middag aantekenen (4-2).

En nog was het niet gebeurd in deze spannende wedstrijd; Kevin Grent mag in de 88e minuut, via een kopbal bij de 2e paal, de 4-3 aantekenen.

Hiermede kwam een einde aan een spectaculaire wedstrijd waar Zwaluwen’30 uiteindelijke de winnaar was maar zeker ook de complimenten uitgaan naar promovendus ZOB!

Man of the Match is geworden JAY van OOIJEN. Hij kreeg het prachtige boeket , beschikbaar gesteld door JOLANDA’s Bloembinderij. Gefeliciteerd Jay !!

 

Opstelling Zwaluwen’30:

 

Dirk Bakker, Pieter Koopman, Joep Rive, Jouke Huitema, Thomas Hand (59e, Gani Meholli), Mircle Elstak (78e, Joost Feld), Yannick Kuijpers, Gilles Duiveman McEwan, Jay van Ooijen, Perry Vlasman (46e, Dani Mes), Calvin den Boer.

Geel: Gani Meholli.