Onmachtig Zwaluwen ’30 verliest thuis van De Zuidvogels (0-3).

Onmachtig Zwaluwen’30 verliest thuis van De Zuidvogels (0-3).

 

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 20-1-2019

Het gevoel vooraf was goed bij de hervatting van de competitie voor Zwaluwen’30. Een gedeelde 2e plaats met perspectief op meer!

Het kwam er echter totaal niet uit tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst.
Als het al had moeten gebeuren dan was het in de eerste helft; Mukthar Suleiman mocht tweemaal aanleggen vanuit een mooie positie maar in beide gevallen schoot hij te gehaast de bal langs de verkeerde kant van de paal in de 27e en de 35e minuut van de wedstrijd.

De eerste mogelijkheid was in de 14e minuut voor een fel en verbeten spelend Zuidvogels;  scheidsrechter Barrales beoordeelde een opgeraapte bal van doelman Tim Elmers als terugspeelbal en dus mocht Zuidvogels aanleggen voor een vrije (indirecte) trap van binnen het strafschopgebied. De bal werd tot corner verwerkt en bij deze corner was het geluk Zwaluwen’30 nog goed gezind; Via de onderkant van de lat vloog de goed ingeschoten bal het veld weer in!

Halverwege de 1e helft werd een goede aanval van Zwaluwen’30 ten onrechte teruggefloten door de scheidsrechter, mede door het ten onrechte gegeven vlagsignaal van de Zuidvogels-assistent aan de zijlijn.
Vlak voor de rust (44e minuut) mag Westfries Pieter Koopman van Zuidvogels ongehinderd van dichtbij de 0-1 aantekenen. Voor Zuidvogels een doelpunt op een goed moment en een harde dreun voor Zwaluwen’30.

De 2e helft gaf een verbeten Zuidvogels te zien en een Zwaluwen’30 dat meer en meer tegen zichzelf speelde.
Te weinig ballen kwamen aan en de aanvallers werden te weinig in stelling gebracht.
Zuidvogels bleef relatief gemakkelijk overeind. Een steekbal in de 62e minuut werd net naast geschoten door Zwaluwen’30 en keeper Elmers moest een minuut later redding brengen met zijn voet bij een laag ingeschoten bal door Zuidvogels. Zwaluwen’30 wisselde daarop middenvelders voor aanvallers. Thomas Schaap kwam voor Joey Papamelodias (61e minuut) en Thomas Hand voor Jouke Huitema (65e minuut).
Een minuut later (66e minuut) mocht een speler van Zuidvogels het veld verlaten i.v.m. het ontvangen van 2 gele kaarten achter elkaar voor o.a. het wegtrappen van de bal.
Het veranderde niet veel aan de speelwijze van Zuidvogels en een nog steeds onmachtig Zwaluwen’30.  Zuidvogels bleef gemakkelijk overeind en vertraagde waar zij konden vertragen. Een geïrriteerd  Zwaluwen’30 kwam niet verder dan veel balbezit en weinig tot geen mogelijkheden.

In de 72e minuut kwam Jim Nelen nog voor Yannick Kuijpers in het veld, maar ook hij kon het verschil niet maken. De 90e minuut stond al op het scorebord toen Zuidvogels nog eens mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Langs de muur en langs keeper Tim Elmers vloog de bal in het net (0-2) Het werd zelfs nog 0-3 voor het tiental van Zuidvogels; keeper Elmers was ver uit zijn doel gekomen om een diepe bal te onderscheppen. De bal kwam op de middenlijn in het bezit van oud-Zwaluwen’30-speler Jermain Heldoorn en deze bedacht zich geen moment en stuurde de bal met een hoge trap richting het lege doel van Zwaluwen’30 voor de 0-3 in de 93e minuut.

 

Al met al een slechte herstart van Zwaluwen’30 in de 1e wedstrijd na de winterstop.

Tot Man of the Match is gekozen Jelle Huitema
Hij ontving weer een prachtig boeket bloemen ,beschikbaar gesteld door  Jolandas Bloembinderij uit de Grote Beer, uit handen van de pupil Sem Boomsma .
Zwaluwen - Zuidvogels 0-3 19-01-2019 om 21.39.03 38Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Joep Rive, Jouke Huitema (65e, Thomas Hand), Joey Papamelodias (61e, Thomas Schaap), Gani Meholli, Dani Mes, Yannick Kuijpers (72e, Jim Nelen), Mukthar Suleiman, Ivo Rottiné, Jelle Huitema, Ufuk Ülker.
Niet ingebracht:
Wietse van Diepen, Levie Rood (k), Perry Vlasman, Calvin den Boer
.Geel Zwaluwen’30:
Ivo Rottiné, Jelle Huitema, Jouke Huitema en Mukthar Suleiman.