Zwaluwen ’30 verspeelt punten tegen hekkensluiter !

Zwaluwen’30 verspeelt punten tegen hekkensluiter (2-2).

Dure punten wel te verstaan, want de concurrenten AFC en ARC voor de bovenste plaatsen wonnen tegen resp. CSW en DHSC. Ook Roda’46 liet punten liggen tegen WV-HEDW.

Victoria, spelend op een koud en nat sportcomplex aan de rand van Hilversum/Nieuw Loosdrecht, heeft vooraf niets meer te verliezen met slechts 4 punten uit 17 wedstrijden.
Als promovendus hebben zij zich reeds neergelegd met de degradatie naar de 2e klasse.
Het eerste kwartier was duidelijk voor Zwaluwen’30; Victoria had moeite de lopende spelers van Zwaluwen’30 van zich af te houden. Schoten op het doel van Victoria gingen naast of konden worden gepareerd door de doelman van Victoria. Jouke Huitema moest al in de 18e minuut het veld verlaten  met een hamstringblessure. Yannick Kuijpers kwam hem vervangen.Hoe slechter het weer echter werd (storm/regen),hoe minder Zwaluwen’30 ook ging presteren.
Het wachten was op een goal van Victoria. Dit doelpunt kwam in de 40e minuut; een geheel vrije opkomende rechterspits mocht aanleggen voor een schot in de verre hoek. Doelman Tim Elmers was kansloos bij deze 1-0.
Na de rust moest ook Jelle Huitema achterblijven in de kleedkamer met een blessure; zijn vervanger was Brian Sno. Victoria bleef het gevaarlijkste team, terwijl Zwaluwen’30 alle moeite deed om het spel te verplaatsen naar de helft van Victoria. Het laatste kwartier was voor Zwaluwen’30. Jan Jaap Schaper kwam voor Joey Papamelodias in het veld in de 70e minuut.Een schot van Thomas Schaap in de 74e minuut op het doel van Victoria werd voldoende van richting veranderd om de doelman van de thuisclub het nakijken te geven. Stand 1-1.
Zwaluwen’30 ging daarna vol voor de overwinning. Wel moest het team steeds goed opletten bij de vaak gevaarlijke uitbraken van Victoria. In de 80e minuut schiet Yannick Kuijpers van ver op het doel van Victoria. Mede door de wind en een foutje van de doelman van Victoria vliegt de bal in de bovenhoek voor een voorsprong van 1-2.
De volgende minuten waren cruciaal voor de eindstand; Mukthar Suleiman bereikt met de bal de achterlijn en legt uitstekend terug op inlopende Jan Jaap Schaper voor de 1-3 in 82e minuut.
Tot grote verbazing van een ieder steekt de assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoog voor een buitenspelmoment aan Zwaluwen’30-zijde, hetgeen onmogelijk het geval kon zijn bij een bal welke van de achterlijn werd voorgetrokken. Hier werd Zwaluwen’30 duidelijk gedupeerd.
Victoria neemt daarop onmiddellijk de hieruit volgende vrije trap, terwijl de spelers van Zwaluwen’30 nog discussiëren met de scheidsrechter over het afgekeurde doelpunt. De rechterspits van Victoria wist wel raad met deze situatie in de 83e minuut en verschalkte doelman Tim Elmers via de korte hoek.
Stand 2-2. Zwaluwen’30 probeerde de laatste minuten nog een overwinning af te dwingen maar schoten van Thomas Schaap en Joep Rive smoorden in een mêlee van spelers in het 16-metergebied van Victoria. Het Hoornse team mocht nog van geluk spreken toen in de laatste minuut bij een uitbraak van Victoria de bal werd overgeschoten.
Zwaluwen’30 verspeelt hiermede dure punten tegen de hekkensluiter van 1 A. Een hekkensluiter waartegen het in de storm en regen moeilijk voetballen was en zeker ook gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd een puntje verdiende.

Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Joep Rive, Jouke Huitema (18e, Yannick Kuijpers), Joey Papamelodias (70, Jan Jaap Schaper), Ganni Meholli, Thomas Schaap, Dani Mes, Mukthar Suleiman, Jelle Huitema (46, Brian Sno), Calvin den Boer.
Niet ingevallen: Thomas Hand, Levie Rood, Gilles Duiveman McEwan, Perry Vlasman.
Geel: Joep Rive.