Wedstrijdverslag

Zwaluwen’30 sleept de winst binnen in blessuretijd.

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 2-12-2018

Mukthar Suleiman zorgt voor (late) winst Zwaluwen’30 (1-3).
Argon begon aan de wedstrijd tegen Zwaluwen’30 als koploper!
De eerste periode kende over 8 wedstrijden ook 8 verschillende lijstaanvoerders. Een ieder kan winnen of verliezen van elkaar.
De verwachting was dat Zwaluwen’30 het in Mijdrecht moeilijk zou krijgen.
Het eerste half uur was voor een beter spelend Zwaluwen’30.
De eerste kans voor Zwaluwen’30 was gelijk goed voor een voorsprong van 0-1.
Een diepe bal van Yannick Kuijpers werd op waarde geschat door Mukthar Suleiman. Hij liep zijn directe tegenstander eruit en schoot de bal van buiten het 16-metergebied prachtig over de uitgelopen keeper in de linkerbovenhoek.
Het laatste kwartier van de 1e helft was voor Argon. Het combineren van Zwaluwen’30 werd moeizamer en Argon nam meer het initiatief.
In de 40e minuut een goed genomen hoekschop door Argon werd door Ilias Latif met een prima kopstoot in de kruising boven Yannick Kuijpers afgerond voor de 1-1.
In de 2e helft twee teams met goede inzet maar weinig vernuft!
Te ver doorgevoerde acties leverde weinig op voor de beide doelen.
Het venijn zat in de staart van de wedstrijd en mocht Zwaluwen’30 de drie punten mee naar Hoorn nemen.
In de 88e minuut een verre uittrap van Zwaluwen’30-doelman Tim Elmers bereikte de sprintende Mukthar Suleiman mede door een slippertje van de laatste verdediger van Argon.
Mukthar hield prima het overzicht een omspeelde de keeper van Argon om vanaf links de bal in het lege doel te schieten. Stand 1-2.
Argon zette aan voor een eindoffensief waardoor ruimte ontstond voor een snelle Zwaluwen’30-counter. Opnieuw Mukthar Suleiman mocht het strafschopgebied van Argon binnengaan. Hier werd hij in de 92e minuut onreglementair gestuit en mevrouw van de Berg, de scheidsrechter van dienst, legde de bal op de stip voor de penalty van Ivo Rottiné.
Ivo schoot de bal onhoudbaar in voor de 1-3. Een ”Duitse” overwinning in Mijdrecht door Zwaluwen’30 die echt lekker smaakte.

Opstelling: Tim Elmers, Joep Rive (59e, Jim Nelen), Jan Jaap Schaper (41e, Thomas Schaap), Joey Papamelodias, Gani Meholli (83e, Mustafe Baré), Yannick Kuijpers, Mukthar Suleiman, Ivo Rottiné, Jelle Huitema, Calvin den Boer (geel), Dani Mes.

Wissels (niet ingevallen): Ufuk Ülker, Jouke Huitema en Perry Vlasman.

Doelpunten:
7e minuut:                        0-1 door Mukthar Suleiman
40e minuut:                      1-1 door Ilias Latif
89e minuut:                      1-2 door Mukthar Suleiman
92e minuut:                      1-3 door Ivo Rottiné (penalty)