Voorbeschouwing.

 Zwaluwen’30 verliest in meerdere opzichten in duel met SV Huizen (2-4)

 

 Auteurs: Leo H. van der Voort.
Datum: 8-3-2020

 

Zwaluwen’30 moest aantreden met een basisteam waarbij diverse sterkhouders ontbraken door blessures en schorsingen. Basisspelers zoals aanvoerder Jouke Huitema, Koen Verlaat, Joey Papamelodias, Calvin den Boer, Joep Rive en Yannick Kuijpers waren toeschouwer bij deze wedstrijd.

 

Op de bank zaten de net herstelde spelers Mirko Boukens, Joost Feld en nieuweling Younes Daari.

 

Zoals ook 14 dagen terug tegen WV-HEDW begon Zwaluwen’30 prima aan de wedstrijd tegen de SV Huizen.
De eerste grote kans was voor Thomas Hand in de 16e minuut. Hij speelt zich prima vrij tot voor de doelman van Huizen maar zijn harde schot vliegt over de deklat. In de 21e minuut laat Mircle Elstak drie verdedigers van Huizen zijn enkels zien, na een prima pass van Thomas Hand, en hij schiet de 1-0 binnen.

De eerste echte kans voor Huizen was in de 24e minuut; Keeper Bakker pareert een goed schot van de Huizer-spits met zijn voet. In de 28e minuut opnieuw een gevaarlijke aanval van Huizen. De Zwaluwen’30-verdediging weet in drie instanties redding te brengen.

In de 34e minuut ontfermt Jay van Ooijen zich over een uitstekende pass van Mircle Elstak en schiet de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek voor de 2-0. 
De keeper van Huizen had geen enkele kans dit schot te pareren. Het was bijzonder jammer dat de verdediging van Zwaluwen’30 een paar minuten later even niet attent was bij een snelle spelhervatting van Huizen; nu kwamen ze, inclusief keeper Bakker, te laat om de 1-2  in de 36e minuut te verhinderen. Linkerverdediger Tony Brown ontving geel voor een actie in de 40e minuut.

 

Meteen na de rust werd Zwaluwen’30 in de verdediging gedrukt door een fel aandringend Huizen.

 

Keeper Dirk Bakker redde 2x op uitstekende wijze. Het kantelpunt in de wedstrijd was in de 60e minuut;
Tony Brown maakte een lichte overtreding op een relatief onschuldige plaats op het veld; scheidsrechter Dorrestijn meende hem daarbij zijn 2e gele kaart te moeten presenteren en dus rood waardoorZwaluwen’30 verder moest verder met 10 man. De toegekende vrije trap bereikte bij de 2e paal Jeroen Lamme van Huizen en deze kopte de bal langs keeper Bakker. Stand 2-2.
In de 65e minuut komt Huizen op voorsprong. Slecht wegwerken in de verdediging geeft Dani Schmitz van Huizen de gelegenheid simpel de 2-3 aan te tekenen. In dezelfde minuut moet Mircle Elstak zich laten vervangen door nieuweling Younes Daari na enkele behoorlijke aanslagen op zijn frêle beentjes.

 

Met de vervanging van Mircle is het gif uit de aanval van Zwaluwen’30.  Vanaf de bank komt in de 77e minuut Mirko Boukens voor Wietse van Diepen in het veld. Mirko was sinds enkele weken weer wisselspeler bij Zwaluwen’30 na 2 jaar revalidatie i.v.m. twee kruisbandblessures. En dan gebeurd wat wij allemaal niet willen; bij een van zijn eerste acties op het veld in de 84e minuut verstapt hij zich opnieuw en moet hij per brancard van het veld. Onvoorstelbaar en het huilen stond ons nader dan het lachen. Uiteraard moet de diagnose nog worden gesteld maar het zou mogelijk weer een kruisbandblessure kunnen zijn. Heel veel sterkte Mirko!!

 

In het veld wordt Mirko voor de laatste paar minuten nog vervangen door Joost Feld. Huizen mag dan zelfs in de 87e minuut nog de 2-4 aantekenen bij een aangeslagen Zwaluwen’30.

 

Zo eindigde deze wedstrijd in mineur waar het er voor de rust bij een tussenstand van 2-0 nog zo mooi uitzag.

 

Uithuilen en opnieuw beginnen is het motto! Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen 2e periodekampioen Roda’46.

 

 Opstelling Zwaluwen’30:Dirk Bakker, Wietse van Diepen (77e, Mirko Boukens, 85e, Joost Feld), Pieter Koopman, Gani Meholli, Thomas Hand, Mircle Elstak (65e, Younes Daari), Tony Brown, Dani Mes, Gilles Duiveman McEwan, Jay van Ooijen, Perry Vlasman.

 

Niet ingebracht; Dani Peper (k).

 

geel: Mircle Elstak, Tony Brown (2x dus rood).

 

 Pupil van de Week Mohamed Alalai