Nieuws

Aansluiting gevonden?

Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 17-10-2018

De verwachtingen waren hooggespannen na een goede voorbereiding en plaatsing voor de volgende ronde van de Districtsbeker door Zwaluwen’30. De eerste twee wedstrijden waren echter ontnuchterend met 2 nederlagen. Inmiddels heeft de selectie het goede spoor weer gevonden; gelijk tegen huidig koploper AFC in Amsterdam en vorige week de overwinning thuis tegen FC Breukelen.

H.C. & F.C. Victoria1893

Zaterdag 20 oktober a.s. opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen een voor ons geheel onbekende tegenstander n.l. de H.C. & F.C. Victoria1893 uit Hilversum (met hun sportpark op het grondgebied van Loosdrecht). Deze vereniging behoort tot de 25 oudste sportverenigingen van Nederland en vierde afgelopen 6 oktober hun 125-jarig bestaan. In het Gooi is de vereniging bekend als “De Oude Dame” of “The Good Old” en sinds zij 3 jaar geleden met hun selectie van de zondag naar de zaterdag zijn overgegaan bijzonder succesvol met drie opeenvolgende promoties op rij. Afgelopen seizoen werd de 1e klasse bereikt via de nacompetitie. Trainer Stijn van ’t Hooft fungeert al voor het 7e seizoen op rij als Hoofdtrainer.

In de huidige stand staan Victoria en Zwaluwen’30 gelijk met elk 4 punten. Zwaluwen’30 echter uit 4 wedstrijden terwijl Victoria nog een wedstrijd tegoed heeft tegen De Zuidvogels i.v.m. hun zaterdagse viering van hun 125 jaar eerder deze maand. Voor Zwaluwen’30 is het zaak thuis de punten te pakken om zodoende weer aansluiting te vinden met de bovenste helft van de ranglijst. Gezien de inzet en de beleving van de afgelopen weken zal het niet liggen aan de teamspirit e.d. om deze wedstrijd goed af te sluiten. Wat opvalt in deze afdeling 1 A is dat alle teams punten verspelen en de uitslag van de wedstrijden dus onvoorspelbaar zijn. Ranglijstleider AFC heeft ook al vier punten verspeeld en ook bij de volgers zijn geen ongeslagen teams meer te vinden.

De wedstrijd Zwaluwen’30-Victoria (aanvang 14.30 uur) staat onder leiding van een drietal t.w. scheidsrechter R. Punt en zijn assistenten J. Hokke en R. v.d. Berg. Pupil van de Week is Jaymar Frans en de bloemen voor de Man of the Match worden weer geschonken door Jolanda’s Bloembinderij. Balsponsoren zijn deze zaterdag 16.08 Streetwear  van selectiespeler Jelle Huitema en autobedrijf/Opeldealer Van der Linden van Sprankhuizen. De bezoekers kunnen weer één van hun showroom-auto’s op ons sportcomplex bewonderen.

Wij wensen een ieder deze zaterdag een mooie en spannende wedstrijd toe!

Volgende week

Woensdag (24 oktober) staat de bekerwedstrijd tegen 4e klasser KSV in ’t Kruis/Heerhugowaard op het programma (aanvang 20.00 uur). Volgende week zaterdag speelt Zwaluwen’30 een uitwedstrijd bij ARC.